Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szyby. Wszystko na temat szkła w stolarce budowlanej.

Recommended Posts

4/18/4/18/4 ma Ug=0,5

Dwie zewnętrzne szyby mają powłokę niskoemisyjną

Sam chcesz zespalać pakiety ?

sam nie .. PA294161.jpg tu jest ręcznie zespolona szyba o której pisałem.

4/18/4/18/4 ma Ug=0,5

Dwie zewnętrzne szyby mają powłokę niskoemisyjną

Sam chcesz zespalać pakiety ?

glace.jpg zgadza się na argonie wychodzi tyle .

Nie, przestrzeń miedzy szybami musi być wypełniona argonem, zeby osiagnac taki wspolczynnik i sadze,,ze byś sobienz tym nie poradził
cudowne gazy szczęścia.

dodam iż moja szyba na powietrzu ma 0,47 W/m^2K gdzie jest to formatka bardzo mała .

glace (1).jpg masz sobie zobacz ile dał gaz :p

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponieważ nikt nie robił na powietrzu i 5 szyb. 4 szyby jak pytałem 2011 roku to było coś. Każdy pisał o 3 szybach.

Podaje ten przykład jako coś, co można osiągnąć na powietrzu.

Zgadza teraz jestem bogatszy o tą wiedzę i to co jest na rynku jeśli chodzi o szyby starczy.

Sekrety gdzie indzie tkwią.

Zaznaczam, nie mam ochoty sam zespalać szyby, to miała być alternatywa dla braku produktów na rynku.

Teraz są, koncepcja inna, stąd raz jeszcze to co jest wystarczy.

Szyby mamy, o ramach nie wspominam bo to jest dramat. http://oknotest.pl/okna-energooszczedne/rehau-geneo-phz choć powoli jak w przykładzie

się to zmienia.

za drogo? Sam wykonasz taniej? O ile taniej ?
Chyba napisałem wyraźnie że był plan zespalania na powietrzu 5 szyb.

Ale tego planu już nie ma i biorę gotowca. to jak by ktoś zapominał.

http://spel.dt.pl/index.php?r=1&c=1&roz=1&lng=0

Powłoka LowE jest w okien zespolony niezbędna poszukam jeszcze foli z taką powłoką daje to nowe możliwości.

tak, zapalniczką, płomień ma inne zabarwienie jak w odbiciu w szybie

weź mnie nie rośmieszaj bo obiadu nie zjem

widzisz, problem w tym że w branży już swoje lata jestem i jak tu komuś coś podpowiadam to jest to informacja sprowadzana.

zapalona zapalniczka z 2 cm od szyby, patrzysz na odbicie płomienia we wszystkich szybach, tak mniej wiecej pod kątem 45 stopni i widzisz w trzyszybówce trzy pary płomieni. licząc od zewnątrz drugie i piąte obicie będzie miało zauważaną różnicę w barwie

I jeszcze jedno - dla innych. Klient często zarzuca Wam, że dostał szyby bez trzeciej szyby w środku, zamiast rozeszkliwać okno wystarczy zapalniczka - choć raz trafiłem ja klienta, który nie wiedział o czym mówię, co mu pokazuje i kazał wyjąć szybę, bo nie wierzył. Cóż... na takich nie ma rady

Tylko tyle i faktycznie drażliwy jestem :p

Edytowane przez nikt ważny