Gagata 06.06.2002 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Ja planuję stare płytki (coś tam z ... azbestem) wymienić na gont. Dach mam dwuspadowy, nieduży. Opowiem cos więcej jak już doświadczę, ale może ktoś juz jest doświadczony? _________________ [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Gagata dnia 2002-06-06 12:27 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Gagata dnia 2002-06-06 14:23 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.06.2002 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Gagatko masz na myśli gont naturalny czy bitumiczny nie mam w tym zakresie żadnego doświadczenia tylko tyle,że marzy mi się również pokryty gontem osikowym ale jest to chyba dość drogie cacko.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.06.2002 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Myslę o bitumicznym - co jest oczywiście rozwiązaniem koniecznym z przyczyn ekonomicznych. Choc przyznam - przekonałam sie do tych gontów, jak trochę pooglądałam ich na dachach (szczególnie podczas małego wypadu w pobliskie górki). Wyglądają bardzo bardzo estetycznie. Nie mam uwag. Bo np blachy nie podobają mi się wcale. A dodam, że początkowo - namawiano mnie do ... łupka. CUDO - materiał naturalny, piękny, elegancki i ponoć idelanie pasuje na mój domek ... cóż-życie jest brutalne. _________________ [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Gagata dnia 2002-06-06 14:24 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.06.2002 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Ja w projekcie też mam gont bitumiczny ale do drewnianego domu gont osikowy lepiej by pasował.Sprawdzałam w firmie Misoni róznica między jednym gontem a drugim na dach domu o pow.102m2 wynosi 3800zł.Zgadzam się z Tobą co do blachy choć ze względów ekonomicznych jest najkorzystniejszy.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.06.2002 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 Firma Eternit GmbH produkuje plyty cementowo-celulozowe przypominajace blache trapezowa, karo itp. (wzorow jest duzo) moze cie to zainteresuje. Efekt dachu bardzo ladny. Fabryka w Olkuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.06.2002 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 Pitbull a jak to się ma cenowo np do gontu bitumicznegoEwa [ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-06-07 17:56 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-06-07 17:56 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 26.08.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ja w projekcie też mam gont bitumiczny ale do drewnianego domu gont osikowy lepiej by pasował.Sprawdzałam w firmie Misoni róznica między jednym gontem a drugim na dach domu o pow.102m2 wynosi 3800zł.Zgadzam się z Tobą co do blachy choć ze względów ekonomicznych jest najkorzystniejszy. Ewa Odpusc sobie Misoni -partacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 26.08.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Wior osikowy 55pln z m2 material + polozenie 6 warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 01.01.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Bogdański Górale wykonujemy pokrycia z gontu naturalnego Aby pokrywać dom tym gontem dom musi mieć swój charakter obróbki pasują wtedy tylko z drewna ale jeśli umie ktoś to wykonać daje to swój klimat i wygląd Podstawowa rada gont musi być wiercony pod gwożdżie inaczej pęka gwóżdż działa jak klin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts