gustaw896 02.03.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Niedawno kupowałem elementy balustrad nierdzewnych tutaj http://glastal.pl/balustrady_szklane i cały montaż wykonałem sam. Obecnie są dobre systemy mocowań takich balustrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamWykja 29.04.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Balustrady, które sam możesz złożyć. Jest to tańsze rozwiązanie, a całkiem wygodne i bardzo trwałe. Obczaj sobie balustrady-budmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astrady 20.07.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Jeśli ilość mb balustrady jest mała i nieopłacalny jest zakup balustrady z montażem gdyż generuje to dodatkowe koszty dla klienta, najlepszym rozwiązaniem jest zakup elementów do samodzielnego montażu. Wszystkie elementy konstrukcyjne balustrady, czyli np. słupki, rury i pręty docinane są pod indywidualny wymiar, a akcesoria np. kolanka, zaślepki są wklejane bądź mocowane za pomocą śrubki. Jeśli wcześniej nie mieliście styczności z samodzielnym montażem i uważacie że nie dacie sobie rady albo nie wiecie czy dobraliście wszystkie akcesoria, najlepszym rozwiązaniem jest przesłanie krótkiego zapytania z rysunkiem miejsca w którym ma być zamontowana balustrada, a dział handlowy prześle wam ofertę, która będzie uwzględniać wszystkie elementy potrzebne do montażu. [moderowano] Edytowane 20 Lipca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asw.sikor 07.12.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Tak szczerze to najtańszą opcją jest...nie wykluczać z góry żadnej opcji oraz kupić telefon bez limitu rozmów i dzwonic, dzwonić, dzwonić. Nie jestem producentem elementów balustrad ale czasami je montuję właśnie z takich gotowych systemów. Akurat mam "na tapecie" balustradę prawie 13 metrów i poprzeliczałem sobie ceny. Wychodzi mi, że klient zaoszczędzi u mnie przynajmniej 300zł (nie mówię o montażu tylko o elementach) a ja nie montuję chińszczyzny. Dobra rada: jeśli kupujesz elementy na balustrady to nikt Cię nie zmusza do kupna kleju - kupisz taki w sklepie z łożyskami. Tak samo z rurami - na pewno taniej będzie w najbliższej większej hurtowni. Czasami taniej jest w mniejszej hurtowni bo np. powstał nowy oddział i panowie handlowcy mają pensję od obrotu płaconą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts