Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zaoszczędzić na balustradach

namore

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 2 months później...

Jeśli ilość mb balustrady jest mała i nieopłacalny jest zakup balustrady z montażem gdyż generuje to dodatkowe koszty dla klienta, najlepszym rozwiązaniem jest zakup elementów do samodzielnego montażu. Wszystkie elementy konstrukcyjne balustrady, czyli np. słupki, rury i pręty docinane są pod indywidualny wymiar, a akcesoria np. kolanka, zaślepki są wklejane bądź mocowane za pomocą śrubki.

Jeśli wcześniej nie mieliście styczności z samodzielnym montażem i uważacie że nie dacie sobie rady albo nie wiecie czy dobraliście wszystkie akcesoria, najlepszym rozwiązaniem jest przesłanie krótkiego zapytania z rysunkiem miejsca w którym ma być zamontowana balustrada, a dział handlowy prześle wam ofertę, która będzie uwzględniać wszystkie elementy potrzebne do montażu.

[moderowano]

Edytowane przez joliska

• 4 months później...

Tak szczerze to najtańszą opcją jest...nie wykluczać z góry żadnej opcji oraz kupić telefon bez limitu rozmów i dzwonic, dzwonić, dzwonić.

Nie jestem producentem elementów balustrad ale czasami je montuję właśnie z takich gotowych systemów. Akurat mam "na tapecie" balustradę prawie 13 metrów i poprzeliczałem sobie ceny. Wychodzi mi, że klient zaoszczędzi u mnie przynajmniej 300zł (nie mówię o montażu tylko o elementach) a ja nie montuję chińszczyzny.

Dobra rada: jeśli kupujesz elementy na balustrady to nikt Cię nie zmusza do kupna kleju - kupisz taki w sklepie z łożyskami. Tak samo z rurami - na pewno taniej będzie w najbliższej większej hurtowni. ;) Czasami taniej jest w mniejszej hurtowni bo np. powstał nowy oddział i panowie handlowcy mają pensję od obrotu płaconą.