Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ANKIETA - najlepszy kocioł na ekogroszek

czp01

Najlepszy Kocioł na ekogroszek  

71 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy Kocioł na ekogroszek

• RBR Ekouniwersal
      29
    • SKAM-P Premium
      28
    • Kielar ECO2
      0
    • Heiztechnik Q Eko Duo
      1
    • TERMO_ECO
      1
    • KMB-RP PLUS
      5
    • DUOX
      0
    • Klimosz Multi Duo NG
      1
    • Klimosz Ling Combi
      3
    • SEKO Bawaria
      2
    • Defro Eko Duo Uni - rynna
      1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ok spróbuje dopisać ogniwo - jak tylko ankieta pozwoli się modyfikować .

Hmmm - w tej chwili rozpoczęło się już głosowanie i nie widzę opcji do zmodyfikowania tej ankiety. Poproszę bardziej wtajemniczonych i jak mi ktoś to pomoże zrobić to do jutra dodam jeszcze ten kociołek :)

Edytowane przez czp01

Zagłosowałem i polecam Witkowskiego KMB-RP PLUS 25kW. Oczywiście ze sterownikiem Puma/Cobra.

Plusy: cena, ekonomia spalania, szybkość czyszczenia, cuda wianki typu wykresy temperatur, szybki serwis (spalił mi się sterownik, mam już naprawiony, i soft nowy wygrali gratis)

Minusy: brak podłączenia do netu, przydałoby się wejście USB.

Nie polecam Grenia 25kW ze sterownikiem GECO - też użytkuje u teścia, tak jest czuły na rodzaje węgla, spieki jak diabli, spalanie pewnie winą będzie użytkownika ale ile można lat bawić się i nie osiągnąć zadowalającego rezultatu? Zalety też oczywiście ma - ma już prawie 9 lat i chodzi bez awarii.

A czy wątek nie powinien mieć raczej tytułu: najpopularniejszy na forum kocioł na ekogroszek? Albo inaczej, czy któryś z użytkowników zagłosował na inny kocioł, niż ten którego używa?

Ja używam Skampa 12kw

Czy uważam, że jest najlepszy? NIE

Czy kupił bym go jeszcze raz? TAK

To jaki kocioł jest najlepszy? NIE WIEM, ale uważam, że zależy to od oczekiwań użytkownika. Dla jednego najlepszy to ten który wytrzyma 30lat, dla innego to taki, który ma najniższe spalanie itd.

A który samochód jest najlepszy? Jest taki?

Edytowane przez czechu77
//

A czy wątek nie powinien mieć raczej tytułu: najpopularniejszy na forum kocioł na ekogroszek? Albo inaczej, czy któryś z użytkowników zagłosował na inny kocioł, niż ten którego używa?

Ja używam Skampa 12kw

To jaki kocioł jest najlepszy? NIE WIEM, ale uważam, że zależy to od oczekiwań użytkownika. Dla jednego najlepszy to ten który wytrzyma 30lat, dla innego to taki, który ma najniższe spalanie itd.

W pełni popieram.

Piec który mam ocenić pracuje u mnie pierwszy sezon, a to, że jestem z niego zadowolony nijak się nie ma do mojej opinii o nim za kilka lat.

Bo jak można oceniać kobietę po pierwzsej randce...

Ja używam Skampa 12kw

Tak zagłosowałem na inny niż używam.

Chodzi o najlepszy wg Ciebie w tej chwili - podobnie jest z autami - dzisiaj najlepsze jest jedno, za 2 lata inne.

Tak zagłosowałem na inny niż używam.

Chodzi o najlepszy wg Ciebie w tej chwili - podobnie jest z autami - dzisiaj najlepsze jest jedno, za 2 lata inne.

Oczywiście masz racje. Tyle tylko, że opinia nowego użytkownika kotła / w moim przypadku to pierwszy kocioł na groszek po " przesiadce " z OO / nic nie wnosi, bo w zasadzie nie ma on / użytkownik / żadnego punktu odniesienia...

Opinie o kotłach mogą więc w zasadzie umieszczać ci, którzy są, lub byli użytkownikami co najmniej kilku z ocenianych kotłów.

Jak widać mamy wyłonioną czołówkę.Szkoda,że użytkownicy ogniwa nie zgłosili swojego pieca bo pewnie też by był wysoko.Cieszy mnie fakt iz tylu zadowolonych jest posiadaczy RBR :) Ja sam mam jednego i nie oddam za nic na świecie a spalanie coraz lepsze i aż strach pomyśleć co bedzie jak sie domek wygrzeje :)

Jak widać mamy wyłonioną czołówkę.Szkoda,że użytkownicy ogniwa nie zgłosili swojego pieca bo pewnie też by był wysoko.Cieszy mnie fakt iz tylu zadowolonych jest posiadaczy RBR :) Ja sam mam jednego i nie oddam za nic na świecie a spalanie coraz lepsze i aż strach pomyśleć co bedzie jak sie domek wygrzeje :)

Zgłosili ale jakoś nie znazało to uznania u kolegi czop ka żdy ma swoje względne kryteria sazadowolenia.

dopisz jeszcze ogniwo eko plus. jest mnóstwo uzytkowników, z czego znakomita wiekszośc zadowolonych. Czy beda głosowali? trudno powiedzieć.

Patrząc z perspektywy wyników ankiety, w mojej ocenie nie ma ona głębszego sesnu - poza zabawą. A jeżeli zabawa to zastanawiałem sieczy nie zgłoscić mojego śmieciucha Krzaczka (też potrafi spalać ekogroszek, także nadaje sie do rankingu) . Bardziej merytorycznie już nie będzie, będzie za to śmieszniej.

Edytowane przez Regut1

Zgłosili ale jakoś nie znazało to uznania u kolegi czop ka żdy ma swoje względne kryteria sazadowolenia.

Oj chyba nie doczytałeś następnego postu:

No ok spróbuje dopisać ogniwo - jak tylko ankieta pozwoli się modyfikować .

Hmmm - w tej chwili rozpoczęło się już głosowanie i nie widzę opcji do zmodyfikowania tej ankiety. Poproszę bardziej wtajemniczonych i jak mi ktoś to pomoże zrobić to do jutra dodam jeszcze ten kociołek :)