Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ANKIETA - najlepszy kocioł na ekogroszek

czp01

Najlepszy Kocioł na ekogroszek  

71 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy Kocioł na ekogroszek

• RBR Ekouniwersal
      29
    • SKAM-P Premium
      28
    • Kielar ECO2
      0
    • Heiztechnik Q Eko Duo
      1
    • TERMO_ECO
      1
    • KMB-RP PLUS
      5
    • DUOX
      0
    • Klimosz Multi Duo NG
      1
    • Klimosz Ling Combi
      3
    • SEKO Bawaria
      2
    • Defro Eko Duo Uni - rynna
      1

Recommended Posts

Punktował, punktował... co nie za bardzo się podobało niektórym... A teraz nie spodobało się nowemu Panu Moderatorowi, więc - niestety - jednak tu nie jestem (i nie będę). Nie mogę sobie pozwolić na to, aby jakiś samozwańczy moderator, pożal się boże, wycinał moje wpisy. Nie będę brał udziału w tutejszych dyskusjach, na żadnym z wątków. Będę jednak sobie czytał i - słowo daję - każdą durnotę i kłamstwo wypunktuję. A jak!

Z moderacja na tym forum jest jak jest. Jest to narzędzie markietingowe, część osób podejrzewa że z załozenia służące do łowienia jeleni. Z tego powodu niektóre nieprzychylne komentarze są bardzo szybko usuwane, bo są niewygodne dla reklamodawców, którzy z zysków z łowienia opłacają reklamę i klake na forum. Ja bym jakoś mocno nie brał tego na klatę i robił swoje. :D

Jaka "część producentów"? Nikt - poza Ogniwem - takich badań eksploatacyjnych dotąd nie zrobił. Ani u mnie, ani gdzie indziej.

A to ciekawę. Cztałem coś o jakiejś Łodzi i badaniach jednego z producentów ale może to nie o te badania chodziło :lol2:. Może to jest właśnie jedno z uzasadnień wyboru kotła do rankingu. Dla mnie ważne jest żeby jak najwiecej osób świadomie dokonało swojego wyboru. Pzdr

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze raz wyjaśniam, że ma to być tylko ankieta społeczna, która być może w taki bardzo prosty sposób odpowie nam na pytanie który kocioł użytkownicy forum uważają za najlepszy ( 775 stron wątku Ranking Kotłów na Ekogroszek nie dało tej odpowiedzi)

Producenci oraz wynalazcy kotłów, sterowników, itp. itd. nie mają się czego obawiać...

Nie dało tej odpowiedzi i jej nie da, bo takiej odpowiedzi po prostu nie ma i być nie może. To tylko był głupio sformułowany tytuł wątku. Kto tego nie rozumie, to...

Wynalazcy z pewnością nie obawiają się tej ankiety, bo nie sprzedają swoich dzieł twórczych za pomocą forum. Także nabywcy dzieł tych wynalazców (tzn. wielkoprzemysłowi producenci kotłów) nie sprzedają swoich wyrobów za pomocą forum. Błędnie się obawiasz, że oni się obawiają.

Ja rownież uważam, że w takiej formule nic ta ankieta nie zobrazuje ani nie ustali, ale pobawić się można :) i pokazać że jest się z czegoś zadowolonym

Wobec tego zgłaszaaaaaammmmmmm

RBR Ekouniwersal (Mój 17kW z produkcją cwu)

- Za to że pali wszystko co przez slimak przelezie, a paliłem pelet, ekogroszek róznej maści te polskie i ruski i czeski brunatny i owies i pelet z fasolą i ekogroszek z fasolą został jeszcze do próby miał ale nie wiem czy zechce mi się tym smolić;

- za ustawność - moja kotłownia ok 1,6m x 2,5m

- za proste i łatwe czyszczenie

- za sterowanie - niektórzy uważają i tu piszą że kotly bez sterownika nic nie warte, ale ja odpowiem tak że nawet super sterownik bez przyzwoitego kotła w chacie nie nagrzeje i cudów nie zdziała , ogniska w wigwamie nie wysteruje,

- ekonomia oczywiście też

- no i na koniec, żeby za dużo nie pisać ma zaje....sty kolor, zielony tak mnie uspokaja:rotfl:

Edytowane przez keteimj
dopisek zalet

Ja kołtona używa i jestem zadowolony . Wiem że masz kielara ale chcę podzielić się zdaniami co do użytkowania a nawet od was porady czasem prosić.:D

Po to jest forum żeby dzielić się informacjami.

Ja tylko jestem klientem a nie przedstawicielem kurde!!!

Pozdrawiam

Edytowane przez kabi6

Nie mam nic p-ko żadnym kotłom a jedynie tak, jak większość ( mam nadzieję ) nie popieram palenia śmieci i trucia nas nawzajem a zwłaszcza dzieci. Kolega jednopostowiec dopisze swój kocioł Kołton i z chęcią go dodam do ankiety. Jak dla mnie ruszt awaryjny w kotle a zwłaszcza wodny to jedno wielkie nieporozumienie ale zdaje sobie sprawę, że mogę być w tym poglądzie zupełnie odosobniony.

Być może wyrażając swój sprzeciw wobec palenia śmieci uchronię choćby jednego użytkownika przed takim nagannym zachowaniem a może on uratuje sobie w ten sposób parę tyś. zł na grzywnę gdy mu do kotłowni zapukają nasze wspaniałe Straże Miejskie walczące z tym zjawiskiem.

Ale ja mieszkam na wsi i nie chodzi mi dosłownie o palenie śmieci, ale papiery które każdy ma w domu ewentualnie drewno kominkowe do podgrzania wody latem. I sory że Ciebie uraziłem tym paleniem ale cały czas śledzę twój proces spalanie i jestem pod wrażeniem.

No ok - kocioł dodany. Być może jestem i przewrażliwiony na punkcie "śmieci" ale zwłaszcza w moim mieście jest to wielki problem.

Z Kielara ogólnie nie jestem zadowolony - bo dopiero po serii przeróbek i pomocy fajnych forumowiczów poprzerabiałem go na tyle, że spełnia moje oczekiwania. Jest jednak solidny i dlatego dałem mu szansę w ankiecie :)

Edytowane przez czp01

Szanowny Panie Moderatorze Czop1

Jeśli ankieta ma wyglądać tak, że znajdą się w niej tylko kotły, które Szanowny Pan dopuści do tego zaszczytu (niezależnie jakie pobudki Panem kierują) to taka ankieta nie ma sensu. To użytkownicy powinni decydować jakie produkty tam się znajdą inaczej będzie to następna kryptoreklama konkretnego producenta. Może od razu umieścić tam tylko kocioł Kielar ECO2, który Pan posiada bez domysłów, że ankieta jest przeprowadzona w sposób uczciwy i rzetelny. Wiemy z pana wpisu, że jest to najlepszy kocioł( tzn Kielar ECO2) Chociaż stali użytkownicy tego forum pamiętają czasy kiedy dokonał Pan zakupu.

Pamiętają płacz i lament z prośbami o pomoc. To dzięki pomocy kolegów z tego forum po przeróbkach i zmianie ustawień udało się ten kocioł doprowadzić do użyteczności. Już Pan o tym zapomniał?

Wiem, że mój post zostanie skasowany jako niewygodny ale musiałem to napisać.

Po co takie bezmyślne ankiety? Po to by sprawdzić jaki producent więcej sprzedał? Czy po to by dać szansę wykazać się dystrybutorom w wielokrotnym głosowaniu (co jest na tyle banalne, że może zrobić nawet mój 9-letni syn) by nabić sobie sprzedaż?

Bo o jakości i komforcie użytkowania taka ankieta nie powie nic i nic nie da potencjalnemu inwestorowi stojącemu przed dylematem zakupu kotła.

z poważaniem