Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ANKIETA - najlepszy kocioł na ekogroszek

czp01

Najlepszy Kocioł na ekogroszek  

71 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy Kocioł na ekogroszek

• RBR Ekouniwersal
      29
    • SKAM-P Premium
      28
    • Kielar ECO2
      0
    • Heiztechnik Q Eko Duo
      1
    • TERMO_ECO
      1
    • KMB-RP PLUS
      5
    • DUOX
      0
    • Klimosz Multi Duo NG
      1
    • Klimosz Ling Combi
      3
    • SEKO Bawaria
      2
    • Defro Eko Duo Uni - rynna
      1

Recommended Posts

Gwoli ścisłości moje moderowanie to funkcja społeczna i nikt mnie tutaj nie lobbuje i ja nikogo tutaj nie reprezentuje.

Teraz Ankieta - każdy może dodać swój kocioł na ekogroszek lub taki kocioł na ekogroszek jaki mu się podoba i ja każdy dodaje do ankiety. Jak ktoś będzie uważny to poczyta w mojej stopce historie mojej przygody z moim monstrum żeliwnym czyli Kielarem i będzie wszystko o nim wiedział. Swojego kotła nikomu nie polecam (a każdemu go odradzam) a do ankiety wystawiłem go za trwałość czyli za żeliwny wymiennik i tyle. Ankietę proszę traktować tylko i wyłącznie jako ankietę aby się dowiedzieć co myślą użytkownicy albo jako zabawę i nic więcej. Każdy użytkownik z założonym kontem będzie mógł sobie zagłosować i oddać swój anonimowy jeden głos i tyle.

Potencjalni inwestorzy czytają wątek RANKING KOTŁÓW NA EKOGROSZEK to ponad 750 stron i wyciągają swoje wnioski. Ja polecam im jeszcze ten wątek do przemyśleń http://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/13884-poradnik-jak-wybierac-kociol-na-ekogroszek/ to może uchronią się błędów jakie i ja popełniłem przy zakupie kotła

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas w Krakowie np. cały zeszły rok straż po naszym osiedlu grasowała i dom w dom sprawdzała śmieci, szamba, Kotłownie i czym się pali łącznie z zaglądaniem do pieca, Dużo osób dostało mandaty.

Ale ciekawszy jest pomysł zakazania w Krakowie palenia węglem.

Z tego co pamiętam to tylko z nakazem prokuratora trzeba wpuścić do domu jakąkolwiek służbę [włącznie z Policją], ale pewnie ludzie tego nie wiedzą i ich wpuszczali.

Link:

http://hyperreal.info/node/5022

Witam. Zgłaszam Klimosz Multi Duo NG. Bardzo dobry palnik, dobrze rozwiązane napowietrzanie. Nie użytkuję, ale widziałem przy pracy 2 sztuki, a trzecia stoi u kuzyna i przy tym miałem okazję dłużej posiedzieć. Testowaliśmy w nim eko z praktycznie wszystkich węgli jakie sprzedaję i radził sobie bardzo dobrze. Żeby nie robić złudnych nadziei - były to węgle typ max. 32.1, o spiekalności do 20 RI ( Bobrek, Chwałowice, Piekary, Wesoła, Piast i Janka). Radził sobie też z miałami. Wady - moc dopiero od 20KW i cena. Tak trochę nie na temat - manipulowanie cytowanymi wypowiedziami innych użytkowników uważam za co najmniej niesmaczne. Pozdrawiam - Jacek

Witam. Zgłaszam Klimosz Multi Duo NG. Bardzo dobry palnik, dobrze rozwiązane napowietrzanie. Nie użytkuję, ale widziałem przy pracy 2 sztuki, a trzecia stoi u kuzyna i przy tym miałem okazję dłużej posiedzieć. Testowaliśmy w nim eko z praktycznie wszystkich węgli jakie sprzedaję i radził sobie bardzo dobrze. Żeby nie robić złudnych nadziei - były to węgle typ max. 32.1, o spiekalności do 20 RI ( Bobrek, Chwałowice, Piekary, Wesoła, Piast i Janka). Radził sobie też z miałami. Wady - moc dopiero od 20KW i cena. Tak trochę nie na temat - manipulowanie cytowanymi wypowiedziami innych użytkowników uważam za co najmniej niesmaczne. Pozdrawiam - Jacek

Mam pytanie. Jaki palnik miały te egzemplarze. Ichniejszą retortę czy rynnę. Ogromnie mnie ciekawią te konstrukcję. 3 lata temu pierwotnie miałem kupować Linga ale później wybór padł na coś innego. Nie tracę jednak ich z horyzontu... Te 20kW powinno być akurat na moje 300m2

pzdr.

Mam pytanie. Jaki palnik miały te egzemplarze. Ichniejszą retortę czy rynnę. Ogromnie mnie ciekawią te konstrukcję. 3 lata temu pierwotnie miałem kupować Linga ale później wybór padł na coś innego. Nie tracę jednak ich z horyzontu... Te 20kW powinno być akurat na moje 300m2

pzdr.

Rynnę.Ja może odosobniony w swoich opiniach jestem, ale w dopracowanej rynnie widzę drogę rozwoju. Tylko sterowanie powinno moim zdaniem dawać możliwość uniezależnienia podawania powietrza nad palnik od tego podawanego do palnika.