Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ANKIETA - najlepszy kocioł na ekogroszek

czp01

Najlepszy Kocioł na ekogroszek  

71 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy Kocioł na ekogroszek

• RBR Ekouniwersal
      29
    • SKAM-P Premium
      28
    • Kielar ECO2
      0
    • Heiztechnik Q Eko Duo
      1
    • TERMO_ECO
      1
    • KMB-RP PLUS
      5
    • DUOX
      0
    • Klimosz Multi Duo NG
      1
    • Klimosz Ling Combi
      3
    • SEKO Bawaria
      2
    • Defro Eko Duo Uni - rynna
      1

Recommended Posts

Zgłosili ale jakoś nie znazało to uznania u kolegi czop ka żdy ma swoje względne kryteria sazadowolenia.

Patrząc z perspektywy wyników ankiety, w mojej ocenie nie ma ona głębszego sesnu - poza zabawą. A jeżeli zabawa to zastanawiałem sieczy nie zgłoscić mojego śmieciucha Krzaczka (też potrafi spalać ekogroszek, także nadaje sie do rankingu) . Bardziej merytorycznie już nie będzie, będzie za to śmieszniej.

Gwoli ścisłości ( do ankiety dodałem każdy zgłoszony kocioł a nawet swój też) - kocioł ogniwo był zgłoszony po terminie po fakcie uruchomienia ankiety i dlatego nie był dodany . Pisaliśmy o tym powyżej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211533-ANKIETA-najlepszy-kocio%C5%82-na-ekogroszek&p=5825373&viewfull=1#post5825373 . Aby było ciekawiej chciałem dodać to Ogniwo i napisałem w tej sprawie do admina i Redakcji jednak uzyskałem odpowiedź, ze ta ankieta forumowa nie jest tak rozbudowana aby można ją było modyfikować po uruchomieniu i napisaniu kolejnych postów.

Jak ktoś zna jakiś sposób jak dodać do ankiety kolejną pozycję ( bez kasowania wyników) to z chęcią to uzupełnię i dodam jeszcze to ogniwo - ???

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Nie lepiej stworzyć temat, w którym każdy zaporoponuje dany model, a później z tego zrobić ankietę, bo faktycznie brakuje kilku modeli. To trochę nie fair.

Nie czytałeś początku, był czas na składanie oferty kotła. Wiele się o tym wcześniej pisało i wyszło jak wyszło. Niektóre osoby nawet pisały że to olewają bo to nie będzie do końca sprawiedliwe :)

Poczytaj od początku i poszukaj w innych tematach, wiele o tym było.

Termin głosowania w ankiecie zakończył się zgodnie z założeniami.

Z ankiety wynika , że forumowicze naszego forum ( w tym użytkownicy kotłów ) uważają, że ich zdaniem najlepszy ( a może najpopularniejszy ) jest kocioł:

1. RBR Ekouniwersal z 29 głosami,

2, tuż za nim uplasował się SKAM-P Premium z 28 głosami,

3. a na trzecim miejscu jest KMB-RP PLUS z 5 głosami,

Mój wspaniały żeliwny kocioł Kielar ECO2 nie zdobył niestety ani jednego głosu. Temat ankiety odklejam

W tym wypadku mam zdanie odrębne i wynika z niego to co napisałem powyżej:) a każdy może sobie taki wynik ankiety zinterpretować jak zechce :)

Każdy ma prawo do swojego zdania.

A jednak - kotłów na ekogroszek (retortowych) pracuje aktualnie w kraju tak gdzieś z 200.000 sztuk, a w ankiecie wzięło udział tylko 71 osób. Na ile to jest reprezentatywne?

A jednak - kotłów na ekogroszek (retortowych) pracuje aktualnie w kraju tak gdzieś z 200.000 sztuk, a w ankiecie wzięło udział tylko 71 osób. Na ile to jest reprezentatywne?

Pewnie 90% postów na tym forum dotyczy 1-2 marek... Cudem byłoby to gdyby wyniki były inne.

Termin głosowania w ankiecie zakończył się zgodnie z założeniami.

Z ankiety wynika , że forumowicze naszego forum ( w tym użytkownicy kotłów ) uważają, że ich zdaniem najlepszy ( a może najpopularniejszy ) jest kocioł:

1. RBR Ekouniwersal z 29 głosami,

2, tuż za nim uplasował się SKAM-P Premium z 28 głosami,

3. a na trzecim miejscu jest KMB-RP PLUS z 5 głosami,

Mój wspaniały żeliwny kocioł Kielar ECO2 nie zdobył niestety ani jednego głosu. Temat ankiety odklejam

To nawet Ty na niego nie głosowałeś?:lol2:

Ta ankieta jak napisałem na początku (#3) nie będzie oddawała faktycznego miejsca w rankingu, jednak miejsce mojego kotła mnie cieszy :)

Tak jak piszesz może w kraju pracować nawet więcej kotłów ale ile jest producentów? Czy nie jest to podobnie jak w polityce przy wyborach? Niby pokazują partie swoich przedstawicieli a człowiek wie co on sobą reprezentują? A jednak na kogoś głosują.

Jak szukam opon do swojego auta to też patrzę na rankingi co które reprezentują ale czy w rankingu wszyscy się wypowiedzą?

Wiem że są firmy co robią takie rankingi i specjaliści co je wykonują ale czy zawsze wszystko wiadomo jak i przez kogo są dotowane?

Najczęściej jest tak że znajomy jeździ na takich to i ja kupię lub ta jest od dawna dobra firma to oni robią dobre (bo drogie) i te kupię?

Myślę że z kotłami jest podobnie, nieważny ranking, ważne że sąsiad lub znajomy ma i chwali to już taki jest brany pod uwagę.

Mało ludzi jest takich co kupują kotły których w okolicy nikt nie użytkuje, nie mogą zobaczyć, nie mogą zapytać to i nie wiedzą co to jest.

Wracając do rankingu, ilu producentów kotłów jest u nas w kraju? Ile wzięło w rankingu? Ile osób na nie głosowało? Jaki jest tego procent przypadający na tego jednego producenta i tego jednego użytkownika?

Jednak jestem zadowolony z tego co mam. Nawet po tym co teraz wiem o kotłach, czytając nie tylko to forum stwierdzam że mało wiem i wiele jeszcze mogę się dowiedzieć i nauczyć, to zakup jaki bym teraz poczynił byłby taki sam. :)

Edytowane przez zbigmaz01

...nieważny ranking, ważne że sąsiad lub znajomy ma i chwali to już taki jest brany pod uwagę.

Mało ludzi jest takich co kupują kotły których w okolicy nikt nie użytkuje, nie mogą zobaczyć, nie mogą zapytać to i nie wiedzą co to jest.

Wracając do rankingu, ilu producentów kotłów jest u nas w kraju? Ile wzięło w rankingu? Ile osób na nie głosowało? Jaki jest tego procent przypadający na tego jednego producenta i tego jednego użytkownika?

Jednak jestem zadowolony z tego co mam.

Zgadzam się z Tobą.

A producentów kotłów jest u nas coś ponad 300.