polip 27.01.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam. Postanowiłem wykonać badanie termowizyjne, aby poprawić niedociągnięcia w izolacji przed zamieszkaniem. W niektórych narożnikach, przy oknach jest zdecydowana utrata ciepła. Jak to najlepiej poprawić? Montaż był standardowy - na kotwy oraz pianę. Proszę o porady. http://images45.fotosik.pl/1698/af6070c32e44c2cdm.jpghttp://images34.fotosik.pl/537/012f3ba17637b542m.jpghttp://images33.fotosik.pl/542/42fcd6849a765ca4m.jpghttp://images41.fotosik.pl/1920/1937edae9500e810m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 28.01.2013 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Witam zamontować jeszcze raz ?jeżeli faktycznie są takie straty to materiału termoizolacyjnego tam nie jest za wiele, rozumiem, że jest to badanie "świeże" wykonane zaraz po montażu, a jak będzie to wyglądało za 5-8 lat ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.01.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Przyjdzie lato to trzeba odkuć przede wszystkim niejsca z mostkami na zdjęciach.Dopiero po oględzinach będzie dokładnie wiadomo jak ugryźć temat naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 28.01.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dwa pytania;Czy te zimne miejsca są na pewno już suche?Czy na ostatniej focie nie mamy konkretnej nieszczelności okna a nie przemarzania? IMO tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 29.01.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ..dokładnie , uważałbym z interpretacją takich zdjęć - myślę że nieszczelność samego okna i wyziębienie futryny i ściany może dać podobny efekt na zdjęciach nawet przy bardzo prawidłowym montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polip 29.01.2013 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Dzięki za rady. Dwa pytania; Czy te zimne miejsca są na pewno już suche? Czy na ostatniej focie nie mamy konkretnej nieszczelności okna a nie przemarzania? IMO tak jest. Wszytko jest już suche i dom był wygrzewany przez miesiąc przed badaniem. Na ostatniej fotce okno jest nie otwierane. Gdy dokładnie się przyjrzałem temu miejscu to jest nieszczelność pomiędzy oknem a listwą podokienną i wieje zimne powietrze. Co do pozostałych miejsc myślę, że spróbuje je rozwiercić i uzupełnić uszczelnienie pianką montażową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunrise121 06.08.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam. Postanowiłem wykonać badanie termowizyjne, aby poprawić niedociągnięcia w izolacji przed zamieszkaniem. W niektórych narożnikach, przy oknach jest zdecydowana utrata ciepła. Jak to najlepiej poprawić? Montaż był standardowy - na kotwy oraz pianę. Proszę o porady. Witam. Dzisiaj montaż standardowy, to osadzenie okien w warstwie ocieplenia na elementach z tworzywa np. w technologii AD. Wówczas nawet błędy wykonawcze nie dadzą takich mostków termicznych. Te zdjęcia zrobione wewnątrz świadczą o miejscowym wychłodzeniu i niedoróbkach. Natomiast zdjęcia termiczne zrobione z zewnątrz pokażą faktyczny stan ucieczki ciepła na całym obwodzie ramy. Dopiero to będzie świadczyć o jakości przyjętej technologii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.08.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 A juz miałem nadzieję, że odpuściłeś sobie forum.. w złym momencie tak pomyślałem, bo widzę że wracasz i promujesz swoje tezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 06.08.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam A juz miałem nadzieję, że odpuściłeś sobie forum.. w złym momencie tak pomyślałem, bo widzę że wracasz i promujesz swoje tezy. cóż, nic nie poczniemy, trzeba chyba dać sobie spokój a rynek sam zweryfikuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunrise121 07.08.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 A juz miałem nadzieję, że odpuściłeś sobie forum.. w złym momencie tak pomyślałem, bo widzę że wracasz i promujesz swoje tezy. Witam. To nie są moje tezy, tylko kamery termowizyjnej. Jeżeli okna osadza się w murze nośnym, czyli w przestrzeni liniowego mostka termicznego, to czego można się spodziewać; zysków ciepła czy strat?. Wcześniej nie było kamer termowizyjnych, to każdy taki montaż standardowy był ciepły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts