gosiazwroc 27.04.2017 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 W mojej kuchni stół będzie taki nie duży, robiony przez stolarza, to ma być raczej taki stół,żeby można było na nim rozwałkować ciasto, czy na chwilę usiąść przy gotowaniu np. łuskając fasolkę, stół do jedzenia jest obok w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek1 27.04.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Masz rację Gosiu. Przy kuchni otwartej nie ma sensu stawiać normalnego stołu, bo zaraz obok masz piękny, duży stół. Ja mam kuchnię zamkniętą i nie chciał bym z "talerzami" do salonu latać... więc posiłki wolałabym jeść w kuchni. Dlatego taki 4 osobowy stół na całą moją rodzinkę by się przydał. Za 2 tyg. wchodzi elektryk i muszę mniej więcej sobie już rozplanować gdzie co będzie:-? Niby kuchnia duża... a jak już zaczynam planować ustawienie mebli, to brakuje miejsca na stół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek1 27.04.2017 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 A tak wygląda mój domek W przyszłym tygodniu będą okna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 28.04.2017 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 28.04.2017 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Czy jakaś dobra dusza mogłaby mi na priv napisać jak wstawić fotki na forum , nie mogę sobie z tym poradzić . Ja tez cały czas myślę o kuchni , bo mam ten sam problem co olinek1 ma wejśc elektryk ,a ja mam dylemat co gdzie . Na chwilę obecną zostaje malutka ścianka w ganku , zamiast ściany kuchnia -przedpokój wysoka dwustronna zabudowa - szafy od przepokoju , a od kuchni lodówka piekarnik itd w wysokiej zabudowie , szafki pod oknem i wyspa w kuchni .Zaponiałam wspomnieć ,że zmniejszyłam szerokość przejścia w przedpokoju na rzecz kuchni, wyciąg nad wyspą przechodzi rurą w podwieszonym suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek1978 28.04.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Nasz, Wstawianie zdjęć: Krok 1: krok 2. Jak wybierzesz zdjęcia to klikasz: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 01.05.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 (edytowane) Wojtek wielkie dzięki za pomoc, a ja tak kombinowałam z tymi fotkami Jak już wiem , to teraz testuję wstawianie fotek Nasza Galilea stan na dziś z oknami i bramą . Edytowane 1 Maja 2017 przez nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 03.05.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Jaki macie pomysł na odprowadzenie wody z balkonu nad drzwiami wejściowymi?Rynna będzie raczej średnio wyglądała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nestor110 16.05.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 (edytowane) Witam, dosyć długo z żoną śledziliśmy forum Galilea 2m, nawet byliśmy zobaczyć 2 domy we Wrocławiu w stanie surowym zamkniętym. W końcu powstał "nasz" indywidualny projekt, w którym nanieśliśmy najważniejsze zmiany od siebie, ale przede wszystkim zgodne ze spostrzeżeniami forumowiczów. Niestety musieliśmy właśnie zmienić swoje plany życiowe, dlatego chcemy sprzedać gotowy projekt domu. Zainteresowanych proszę o kontakt: 668-335-916.Pozdrawiam serdecznie,Robert Edytowane 17 Maja 2017 przez nestor110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kendraxs_ADAM 17.05.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Nestor- nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że sprzedając projekt indywidualny pod nazwą konkretnego projektu powtarzalnego to naruszasz i to mocno prawa autorskie do dzieła, a to może Cię sporo (bardzo dużo niestety) kosztować, ja bym na twoim miejscu usunął ten wpis albo ewentualnie umieścił gdzie indziej z zaznaczeniem że to projekt indywidualny i ewentualnie jakieś zdjęcie, bez podawania nazwy projektu oryginalnego..pozdrawiam,budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tweety_191 26.05.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 @gosiazwroc co masz na elewacji, chodzi mi o te elementy drewnopodobne, to jakaś rolka czy co?poszukuje czegoś w tym stylu, będę wdzięczna za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiazwroc 30.05.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 @gosiazwroc co masz na elewacji, chodzi mi o te elementy drewnopodobne, to jakaś rolka czy co? poszukuje czegoś w tym stylu, będę wdzięczna za informację. Hej Ta imitacja deski nie była na rolce, ale to jest jakieś cienkie tworzywo, przyjechało w wyciętych paskach, wykonawca elewacji przyklejał je do ściany, gruntował i malował na kolor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AG_home 02.06.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 cześć, Powiedzcie proszę jakie szerokie okna macie w:1) Parter: kuchnia i garderoba (przejście do garażu)2) Okna balkonowe na górze Dużo osób je zmniejsza, gdyż w projekcie sa bardzo szerokie (odpowiednio 180 i 120). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 02.06.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Kuchnie , garderobe zrobiliśmy tak jak w projekcie a balkony zmniejszone o 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 05.06.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 HejJa w kuchni i garderobie ma 150 dla mnie wystarczająco wcześniej zamieszałam zdjęcie z kuchni możesz zobaczyć balkonowe do góry mam po 150 czyli szersze niż w projekcie ale zlikwidowałam dachowe dla mnie najbardziej optymalne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 05.06.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Tak wyglądają okna po modyfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek1 06.06.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Witam.Ja w kuchni i w garderobie mam po 170 i jest fajnie, a balkony mają szerokość 100. Gdybym miała teraz robić to balkony , to zrobiłabym na 110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwpat 11.06.2017 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Witam,właśnie zaczynamy z mężem swoją przygodę z budową Galilei Bis. Mamy problem z doborem drzwi wejściowych. Czy ktoś z Państwa wybrał drzwi identyczne jak w projekcie i byłby skłonny podzielić się informacją z jakiej firmy znalazł drzwi w kolorze antracyt z trzema doświetleniami i schowanymi zawiasami? Mam drzwi wycenili na 14tyś. Jestem trochę przerażona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemes83 12.06.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) WitamMoże ktoś podpowie odnośnie wysokości ściany fundamentowej.Jesteśmy na etapie przed zasypywania fundamentów i mam dylemat z wysokością ścianki fundamentowej, Ze względu na niewielki spadek terenu bloczki przy garażu są lekko powyżej powierzchni gruntu,miejscami prawie równo.Z kolei od strony tarasu wychodzi dwa boczki ponad poziom. "Zero wychodzi od strony garażu na wysokości 20 cm a z drugiej strony(od tarasu) ok 50 cm.Cały czas sie zastanawiamy czy nie podnieść o jeden bloczek.Ps.cena za drzwi masakra. Znajomemu lokalny stolarza robił troszkę mniejsze,drewniaie za 2 tys zł Edytowane 12 Czerwca 2017 przez przemes83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AG_home 14.06.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 cześć, Jeżeli bloczki przy garażu masz w jakimś miejscu prawie równo z gruntem, to ja bym zdecydowanie podniósł o przynajmniej jeden bloczek (wyjdzie dodatkowo 12 cm + zaprawa ok 2cm). Musisz tylko pamiętać, ze podniesie Ci sie cały dom. Mieliśmy podobną sytuację tylko że na odwrót - ze względu na spadek działki wychodziło pierwotnie prawie równo z gruntem przy tarasie i znacznie wyżej przy garażu - podnieśliśmy sie o dwa bloczki, ale garaż mamy obniżony względem reszty domu (dwa schodki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts