Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Masz rację Gosiu.

Przy kuchni otwartej nie ma sensu stawiać normalnego stołu, bo zaraz obok masz piękny, duży stół.

Ja mam kuchnię zamkniętą i nie chciał bym z "talerzami" do salonu latać... więc posiłki wolałabym jeść w kuchni.

Dlatego taki 4 osobowy stół na całą moją rodzinkę by się przydał.

Za 2 tyg. wchodzi elektryk i muszę mniej więcej sobie już rozplanować gdzie co będzie:-?

Niby kuchnia duża... a jak już zaczynam planować ustawienie mebli, to brakuje miejsca na stół...;)

Czy jakaś dobra dusza mogłaby mi na priv napisać jak wstawić fotki na forum , nie mogę sobie z tym poradzić . Ja tez cały czas myślę o kuchni , bo mam ten sam problem co olinek1 ma wejśc elektryk ,a ja mam dylemat co gdzie . Na chwilę obecną zostaje malutka ścianka w ganku , zamiast ściany kuchnia -przedpokój wysoka dwustronna zabudowa - szafy od przepokoju , a od kuchni lodówka piekarnik itd w wysokiej zabudowie , szafki pod oknem i wyspa w kuchni .Zaponiałam wspomnieć ,że zmniejszyłam szerokość przejścia w przedpokoju na rzecz kuchni, wyciąg nad wyspą przechodzi rurą w podwieszonym suficie

• 2 weeks później...

Witam, dosyć długo z żoną śledziliśmy forum Galilea 2m, nawet byliśmy zobaczyć 2 domy we Wrocławiu w stanie surowym zamkniętym. W końcu powstał "nasz" indywidualny projekt, w którym nanieśliśmy najważniejsze zmiany od siebie, ale przede wszystkim zgodne ze spostrzeżeniami forumowiczów. Niestety musieliśmy właśnie zmienić swoje plany życiowe, dlatego chcemy sprzedać gotowy projekt domu. Zainteresowanych proszę o kontakt: 668-335-916.

Pozdrawiam serdecznie,

Robert

Edytowane przez nestor110

Nestor- nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że sprzedając projekt indywidualny pod nazwą konkretnego projektu powtarzalnego to naruszasz i to mocno prawa autorskie do dzieła, a to może Cię sporo (bardzo dużo niestety) kosztować, ja bym na twoim miejscu usunął ten wpis albo ewentualnie umieścił gdzie indziej z zaznaczeniem że to projekt indywidualny i ewentualnie jakieś zdjęcie, bez podawania nazwy projektu oryginalnego..

pozdrawiam,

budowniczy

• 2 weeks później...
@gosiazwroc co masz na elewacji, chodzi mi o te elementy drewnopodobne, to jakaś rolka czy co?

poszukuje czegoś w tym stylu, będę wdzięczna za informację.

Hej

Ta imitacja deski nie była na rolce, ale to jest jakieś cienkie tworzywo, przyjechało w wyciętych paskach, wykonawca elewacji przyklejał je do ściany, gruntował i malował na kolor.

Pozdrawiam

Witam,

właśnie zaczynamy z mężem swoją przygodę z budową Galilei Bis. Mamy problem z doborem drzwi wejściowych. Czy ktoś z Państwa wybrał drzwi identyczne jak w projekcie i byłby skłonny podzielić się informacją z jakiej firmy znalazł drzwi w kolorze antracyt z trzema doświetleniami i schowanymi zawiasami? Mam drzwi wycenili na 14tyś. Jestem trochę przerażona

Witam

Może ktoś podpowie odnośnie wysokości ściany fundamentowej.Jesteśmy na etapie przed zasypywania fundamentów i mam dylemat z wysokością ścianki fundamentowej, Ze względu na niewielki spadek terenu bloczki przy garażu są lekko powyżej powierzchni gruntu,miejscami prawie równo.Z kolei od strony tarasu wychodzi dwa boczki ponad poziom. "Zero wychodzi od strony garażu na wysokości 20 cm a z drugiej strony(od tarasu) ok 50 cm.Cały czas sie zastanawiamy czy nie podnieść o jeden bloczek.Ps.cena za drzwi masakra. Znajomemu lokalny stolarza robił troszkę mniejsze,drewniaie za 2 tys zł

Edytowane przez przemes83

cześć,

Jeżeli bloczki przy garażu masz w jakimś miejscu prawie równo z gruntem, to ja bym zdecydowanie podniósł o przynajmniej jeden bloczek (wyjdzie dodatkowo 12 cm + zaprawa ok 2cm). Musisz tylko pamiętać, ze podniesie Ci sie cały dom. Mieliśmy podobną sytuację tylko że na odwrót - ze względu na spadek działki wychodziło pierwotnie prawie równo z gruntem przy tarasie i znacznie wyżej przy garażu - podnieśliśmy sie o dwa bloczki, ale garaż mamy obniżony względem reszty domu (dwa schodki).