mierzwa.jg 20.06.2017 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Witajcie forumowicze, w końcu chwila podsumowania SSZ. Od wbicia pierwszej łopaty w listopadzie pykło 7 miesięcy i chałupa stoi. Kosztowo jak zwykle nieco powyżej planów - 280.000 zł na okrągło, ale fundamenty zdecydowanie wpłynęły na zwyżkę. Powód do dumy już jest - teraz najdroższa część przed nami Kilka fotek poglądowo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemes83 20.06.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Domek super tylko czemu tak drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mierzwa.jg 21.06.2017 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Domek super tylko czemu tak drogo ? Teren był niezwykle grząski więc laliśmy dwie płyty fundamentowe żeby nie było jaj później. Wrzucałem wcześniej fotki z przebiegu prac przy fundamentach. Do tego trochę więcej zbrojenia, poszerzenie garażu o 0,5m (więc i strop i dach większy) i grosz do grosza zsumował się na taką kwotę. Rekordzistą wydatków nie jestem ale zdecydowanie w czołówce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemes83 21.06.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Ja poszerzyłem garaż o 1 metr więc aż się boję. Na chwilę obecną mamy wylaną posadzkę na gruncie(chudzika) i same fundamenty wyszły nas ok 20 tys zł. Natomiast uwzględniając koszty papierologi ,przyłączy, dodatków około budowlanych(blaszak itp) przekroczyły 40 k zł Edytowane 21 Czerwca 2017 przez przemes83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek1 21.06.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Fajny domek:) U nas firma montująca okna doradziła nam, żeby zdjąć naklejki zewnętrzne z okien , ponieważ po okresie letnim mogą zostać przebarwienia. Naklejki zewnętrzne mogą zostać najdłużej 3 miesiące. Tak podają producenciCzy ktoś przeliczał już ile w Galilei wychodzi metrów ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 21.06.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Fajny domek:) U nas firma montująca okna doradziła nam, żeby zdjąć naklejki zewnętrzne z okien , ponieważ po okresie letnim mogą zostać przebarwienia. Naklejki zewnętrzne mogą zostać najdłużej 3 miesiące. Tak podają producenci Czy ktoś przeliczał już ile w Galilei wychodzi metrów ocieplenia? Właśnie skończyliśmy ocieplać dom- wyszło nam 290 m2 dodam ,że mamy garaż poszerzony o 1 metr. Naklejki zdjęłam ale tylko z zewnątrz, w środku zostawiłam, bo nie mamy tynków wewnętrznych, jeszcze zastanawiam czy ich nie zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwpat 22.06.2017 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Hej, "nasz'" Wasz domek wygląda piękne. a jakie robicie drzwi wejściowe? takie jak w projekcie? Czy je modyfikujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemes83 22.06.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Jakiej szerokości jest brama garażowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek1 22.06.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 do Nasz Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź Wewnętrzne naklejki powinno się zostawić Ja nawet drzwi i bramę zamówię dopiero po tynkach Piękny domek. Fajnie wyglądają te szerokie okna. Troszkę żałuję że zmniejszyłam swoje do 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 22.06.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Drzwi wejściowe zmniejszyliśmy ze względów ,,ekonomicznych,, , wyszłam z założenia, że lepiej zrobić z jedną dostawką takie jakie będę chciała, niż z trzema takie na jakie będzie mnie stać . Jak ze wszystkim - kompromis coś za coś, gdyby nie finanse zostały by takie jak w projekcie . Te są całkiem fajne Co do bramy to mamy wymiar 2415X 4530 Olinek 1 ja drzwi też wstawię po tynkach ale pod bramę wytynkowaliśmy ścianę za radą forumowiczów wcześniej i tylko dlatego jest zamontowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 22.06.2017 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 @gosiazwroc co masz na elewacji, chodzi mi o te elementy drewnopodobne, to jakaś rolka czy co? poszukuje czegoś w tym stylu, będę wdzięczna za informację. Moja ekipa od ocielenia namawiała mnie na taką,, strukturę,, drewnopodobną robioną tynkiem .Pocykałam fotki może ktoś się skusi , plus nie trzeba tego konserwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwpat 23.06.2017 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Drzwi wejściowe zmniejszyliśmy ze względów ,,ekonomicznych,, , wyszłam z założenia, że lepiej zrobić z jedną dostawką takie jakie będę chciała, niż z trzema takie na jakie będzie mnie stać . Jak ze wszystkim - kompromis coś za coś, gdyby nie finanse zostały by takie jak w projekcie . Te są całkiem fajne [ATTACH=CONFIG]391677[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]391678[/ATTACH] A z jakiej firmy są te drzwi? Wycena naszych to 14tys, więc się zastanawiam czy ktoś znalazł identyczne jak w projekcie tylko trochę tańsze, czy niestety są to takie koszty i albo bierzemy takie drogie, albo zmieniamy na mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mierzwa.jg 23.06.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Moja ekipa od ocielenia namawiała mnie na taką,, strukturę,, drewnopodobną robioną tynkiem .Pocykałam fotki może ktoś się skusi , plus nie trzeba tego konserwować [ATTACH=CONFIG]391679[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]391680[/ATTACH] A możesz zdradzić jakie koszty wychodzą od metra kw. tego "drewnotynku"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mierzwa.jg 23.06.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Jakiej szerokości jest brama garażowa? U nas po poszerzeniu o pół metra wyszła 2125x5000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 23.06.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 iw.pat -Drzwi o ile dobrze pamiętam są z Parmaxa. Ja myślałam o drzwiach drewnianych w kolorze antracytowym z długim pochwytem firmy DOORSY. Widziałam, że jesteście z Kątów Wrocławskich -fajną wystawkę drzwi jednych i drugich mieli na Legnickiej w salonie Mikołajczaka, teraz zmienili salon na mniejszy i nie wiem co zostało ,ale gdy kupowałam okna to było jeszcze co oglądać. Nie wiem na jakim jesteście etapie budowy ale okna i montaż od nich z czystym sumieniem mogę polecić , bramę garażową też od nich mamy Mierzwa.jg- co do ceny to mieliśmy ocieplać razem z tynkami zewnętrznymi, a wstawki z drewna mieli nam zrobić w cenie tynków . Zastanawiałam się nad jasna podbitką i tymi drewnopodobnymi wstawkami na elewacji ale zmieniła mi się koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwpat 23.06.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 ''Nasz'' dziękuję za odpowiedź. Na pewno sprawdzimy. My jesteśmy w zasadzie na samym początku: mamy parter i właśnie Panowie robią wieniec pod piętro Ale bardzo przyjemnie patrzy się jak wszystko rośnie w górę tak szybko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 23.06.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 iwpat- wprowadzaliście jakieś zmiany do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwpat 24.06.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 tak mamy trochę zmian.Zamiast gabinetu mamy łazienkę, z garderoby i łazienki na dole zrobiliśmy kuchnie a zamiast kuchni mamy jadalnię. U góry w zasadzie zostaje wszystko bez zmian z wyjątkiem wejścia do garderoby, które będzie z naszej sypialni.Poza tym podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden pustak, a i z kuchni wchodzimy do garażuMy budujemy Galileę Bis, a ona ma chyba odrobinę inny rozkład jak Galilea 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 24.06.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 troszkę namieszaliście:D , bis różni się od zwykłej głównie umiejscowieniem kominka, a my i tak daliśmy go w zupełnie w innym miejscu .Dzisiejsze fotki tym razem od tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 24.06.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 i jeszcze kilka fotek szczegółowych zdjęcia domów innych forumowiczów wiele nam pomogły, może i nasze będą pomocne przy podejmowaniu strategicznych decyzji ;)chociażby odnośnie kolorystyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts