czarna88 19.10.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 "Nie budowałem sam. Ekipa za postawienie domu z więźbą 20 tys, pokrycie 5 tys. Trochę się pokręciliśmy i dostaliśmy spore rabaty na materiały." Jeśli mogę zapytać.. ekipa to firma budowlana? czy ludzi którzy po prostu potrafią to robić? Mamy bardzo podobny projekt i nie ukrywam że taka cena za SSZ bardzo mnie zaskoczyła.. pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro3 19.10.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Ludzie, którzy potrafią to robić. My jesteśmy bardzo zadowoleni z rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro3 19.10.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Ludzie, którzy potrafią to robić. My jesteśmy bardzo zadowoleni z rezultatu. Było ich czterech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatan 19.10.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Daro3, ale wywołałeś ruch na forum Budując z ceramiki i według projektu należy liczyć się z kosztami rzędu 180tyś. SSO. I nie będzie inaczej, myślę że wiele osób którzy mają już ten etap za sobą się z tym zgodzi. Sama więźba, którą Daro ma za pół darmo, to wydatek rzędu ok. 11tyś. W zestawieniu więźby, dołączone do projektu, niestety nie wszystkie drewno jest wliczone. Balkony = stal, beton, szalunek, oraz Isokorb to średnio ok. 8 tyś. Dachówka = podstawowa, krawędziowa, gąsiory, antenowa, wentylacyjne, odpowietrzające, łaty w większej ilości aniżeli pod blachodachówkę i o innym przekroju, itp. to ok. 19.000 (koramik, Reńska 11, czarna angoba) Natomiast robocizna to temat rzeka. Duża Firma , mała firma, ekipa, itp. Moje zebrane oferty to od 230tyś. do 180tyś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 20.10.2014 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Domek bardzo ładnie się prezentuje Czekamy na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna88 20.10.2014 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Hatan Właśnie tak myślałam, ze koszt z firmą będzie co najmniej o 50tys większy niż ten który podał daro3. Prawda jest też taka że ciężko znaleźć odpowiednich ludzi którzy zrobią to wszystko rzetelnie i to za niewielkie pieniądze. A na pewno trzeba już tam być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatan 20.10.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Czarna88 Może nie koniecznie firma pochłonie całą różnicę o której piszesz. Myślę, że zakres robót oraz rodzaj materiału będzie miał duży wpływ na koszt ostateczny. Przy okazji pytanie do forumowiczów. Jakie rozwiązanie przyjęliście przy okapie?Membrana na pas nadrynnowy, podrynnowy ...? Deska czołowa, może bez, haki doczołowe lub wiszące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
builderhouse 26.10.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 130 tysięcy? Chyba żyję w innym kraju. Mnie tyle kosztowały materiały. Budowa samodzielna nie wchodzi w grę, gdy się nie ma czasu i kogokolwiek do pomocy. Poza tym nie oszukujmy się, to jest potężny wysiłek. Nawet drewno za pół darmo nie tłumaczy tak niskich kosztów. Beton, roboty ziemne, wzniesienie ścian, strop, pokrycie dachu. Patrzcie realnie na sprawy, bo później będzie rozczarowanie - przecież miało być taniej. Zmieścić się w 180 tysiącach jest trudno, a gdy zrobi się coś ekstra, to koszty szybują mocno do góry. Ale jak ktoś uważa, że da radę, to niech robi. Proponuję przenieść z palety bloczek betonowy z jednego naroża w drugie po przekątnej , przejdzie ochota na samodzielne budowanie. Hatan mam pełne dechy, papę wyłożoną na pas nadrynnowy, bez deski czołowej, rynhaki mocowane na ostatniej łacie i wróblówka przesłaniająca szczelinę wentylacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatan 30.10.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 builderhouse Już zapadła decyzja ws okapu. Wyszło tak:- membrana 150g, paroprzepuszcalność 2800, wywinięta na pas nadrynnowy- deska czołowa i pas podrynnowy- haki na ostatniej łacie - odpowietrzenie pod dachówką od strony pasa nadrynnowego i tzw. wróblówka- odpowietrzenie od strony pasa podrynnowego i siatka tzw. muchówkaBlacharka - tytan-cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cincincin 03.11.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 witam,jaki planujecie kominek w salonie?taki wysunięty z trzema szybami? jak wtedy można zaadaptować sam kąt? barek na wódkę ( ale ciepłą od kominka) czy jakieś półki na drewno?Czy może przesunąć kominek narożnikowy?może mógłby ktoś pokazać fotkę swojego kominka?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 04.11.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Kominek planujemy w kształcie "L", ta wnęka musi być częściowo zabudowana (instalacje) a przestrzeń która zostanie będzie przeznaczona na drewno. Wódka będzie z daleka od kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkam 05.11.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam, U nas kominek został zgodnie z projektem. Załączam fotki. Fajnie wygląda półka na drewno, jednakże nasz wykonawca nie polecał, choćby niewiadomo jakie suche drewienko to i tak będzie z niego kapać, a do tego pająki, komary i inne robactwo. U nas są półeczki dekoracyjne. [ATTACH=CONFIG]287606[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287608[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 05.11.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Alkam fajny kominek i jego otoczenie. Bardzo ładna podłoga. Może wstawisz jeszcze parę fotek, fajnie zobaczyć wykończone wnętrza galileii. Szczególnie zainteresowana jestem kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ly Stosky 05.11.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Generalnie duzo osob postawilo Galilee 2m ale szkoda ze tak malo ludzi udostepnia zdjecia swoich domow takim jak ja ktory dopiero jest na etapie kupna projektu. Zawsze zdjecia srodka daja nam wyobrazenie przestrzeni. a moze ktos posiada swoja galerie zdjec ktora chcialby sie ze mna podzielic?? z gory dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkam 06.11.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Proponujemy poswiecic troche czasu i przejrzeć cale forum. Na pewno znajdziesz tam wiele interesujących Cię tematów i zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ly Stosky 06.11.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Rzecz w tym ze poswiecilem czas i znalazlem tylko to co w tym temacie. Wiecej o Galilei 2m nie znalazlem na tym forum? Jaka teraz dasz propozycje Alkam bo za duzo mi nie pomogles swoim postem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkam 06.11.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Aha, to moze warto uruchomić wyobraźnię i Google:-) a moze sprobuj zagadać do kogoś z Twojej okolicy celem obejrzenia domu na żywo, tylko mniej pretensjonalnym tonem radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 07.11.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Witam, zastanawiam się nad wyborem projektu Galilea 2M ale przed ostateczna decyzją chciałbym zobaczyć ten dom na żywo choćby z zewnątrz. Czy jest może ktoś kto buduje/budował ten dom z okolic Krakowa (powiedzmy w promieniu 200km od Krakowa)? Byłbym bardzo wdzięczny za informację. Pozdrawiam Witaj sitara, Naszym zdaniem to bardzo ciekawy projekt. Pewnie pracownia mogłaby podpowiedzieć z kim można się skontaktować żeby zobaczyć dom na żywo. Pozdrawiam, Paweł, doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ly Stosky 08.11.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Alkam moze tak to wygladalo... Wyobraznie uruchomilem a wujek google caly czas pod reka. Na galilee 2m zdecydowalem sie ale chcialbym zobaczyc tak jak napisales juz postawiony dom lub zdjecia srodka. Jak sam wiesz scianki prawie wszyscy modernizuja a bedac w srodku domu stwierdze co mi pasuje a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ly Stosky 08.11.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Czy ktos z okolic warszawy postawil galilee?? Alkam dal dobry pomysl teraz czekam az sie ktos mily odezwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts