M-M 08.11.2014 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Naszym zdaniem to bardzo ciekawy projekt. Pewnie pracownia mogłaby podpowiedzieć z kim można się skontaktować żeby zobaczyć dom na żywo. Świetna porada.. Naprawdę uważasz że pracownia może rozdawać na prawo i lewo dane swoich klientów? A co do zdjęć - na forum jest ich sporo, a pretensje że nie ma ich więcej to trochę przesada. Mamy prawo do prywatności i pokazywania tego, na co MY mamy ochotę. Takie posty wprowadzają tylko złą atmosferę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ly Stosky 09.11.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Gościu M-M co ty piszesz za glupoty? Przeciez kazdy czlowiek jest inny! Nie chcesz pomagac pokazywac zdjec to po co tu jestes? Na forach chyba o to chodzi zeby sobie pomagac. Owszem pracownia nawet nie ma prawa udostepnic danych osobowych a mowa o zdjechach z budowy. Ale tu sa prywatne osoby ktorzy napewno z mila checia beda chcieli podzelic sie swoja budowa. Pozdrawiam cie M-M.P.S Co do zdjec to wcale na forum tak sporo ich nie jest. Przewertowalem wszystkio i wiesz ile znalazlem? dokladnie 58 zdjec nie koniecznie pomagajace... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 09.11.2014 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Nie chcesz pomagac pokazywac zdjec to po co tu jestes? to nie fotoblog, tylko forum. Nie do pojęcia jest dla mnie, jak można być tak roszczeniowym i wręcz żądać zdjęć, nie mówiąc o próbie zaprowadzenia własnych porządków w wątku?? Pomagamy sobie głównie radami, a nie obrazkami. I jakoś do tej pory się udawało - tak, my też korzystaliśmy z rad innych i w razie próśb ich udzielaliśmy. Więc daruj sobie durne pytania, po co jestem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
builderhouse 11.11.2014 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 to nie fotoblog, tylko forum. Nie do pojęcia jest dla mnie, jak można być tak roszczeniowym i wręcz żądać zdjęć, nie mówiąc o próbie zaprowadzenia własnych porządków w wątku?? Pomagamy sobie głównie radami, a nie obrazkami. I jakoś do tej pory się udawało - tak, my też korzystaliśmy z rad innych i w razie próśb ich udzielaliśmy. Więc daruj sobie durne pytania, po co jestem na forum Mam podobne wrażenie M-M. Co tu dużo mówić, czasy parszywe, ludzie nieokrzesani. Dlatego dom z ogródkiem i najbliższy sąsiad kilkanaście - kilkadziesiąt metrów za płotem to jest to co może być najfajniejszą sprawą w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
builderhouse 11.11.2014 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Rzecz w tym ze poswiecilem czas i znalazlem tylko to co w tym temacie. Wiecej o Galilei 2m nie znalazlem na tym forum? Jaka teraz dasz propozycje Alkam bo za duzo mi nie pomogles swoim postem:) Czy ktos z okolic warszawy postawil galilee?? Alkam dal dobry pomysl teraz czekam az sie ktos mily odezwie... "Witamy!!! Od dłuższego czasu jesteśmy "galilejczykami". Nie mieliśmy jakoś weny do aktywnego uczestniczenia w forum, ale jednak się zdecydowaliśmy. Budujemy w mazowieckim. Jesteśmy na etapie elektryki i hydrauliki. W przyszłym tyg zaczynamy tynki. Przesyłamy na początek kilka zdjęć. " - to napisali Natalia i Jacek. Nie chce mi się więcej pisać na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ly Stosky 11.11.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 to nie fotoblog, tylko forum. Nie do pojęcia jest dla mnie, jak można być tak roszczeniowym i wręcz żądać zdjęć, nie mówiąc o próbie zaprowadzenia własnych porządków w wątku?? Pomagamy sobie głównie radami, a nie obrazkami. I jakoś do tej pory się udawało - tak, my też korzystaliśmy z rad innych i w razie próśb ich udzielaliśmy. Więc daruj sobie durne pytania, po co jestem na forum To jest twoje zdanie koleszko i uwazam ze durnie to ty piszesz wedlug swoich niewiadomo skad wzietych zasad.. Tak sie sklada ze jestem moderatorem na a3clubnet i tam to inaczej wyglada. Pozdrawiam cie i nie flustruj sie bo nie ma takiej potrzeby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ly Stosky 11.11.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 "Witamy!!! Od dłuższego czasu jesteśmy "galilejczykami". Nie mieliśmy jakoś weny do aktywnego uczestniczenia w forum, ale jednak się zdecydowaliśmy. Budujemy w mazowieckim. Jesteśmy na etapie elektryki i hydrauliki. W przyszłym tyg zaczynamy tynki. Przesyłamy na początek kilka zdjęć. " - to napisali Natalia i Jacek. Nie chce mi się więcej pisać na ten temat. dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 12.11.2014 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 To jest twoje zdanie koleszko i uwazam ze durnie to ty piszesz wedlug swoich niewiadomo skad wzietych zasad.. Tak sie sklada ze jestem moderatorem na a3clubnet i tam to inaczej wyglada. Pozdrawiam cie i nie flustruj sie bo nie ma takiej potrzeby:) Moderator? To niezbyt dobre świadectwo sobie wystawiasz z taką znajomością kultury i zasad języka polskiego. Z mojej strony EOT. Co by nie było OT, z jakiej firmy myślicie zamawiać kominek? Na chwilę obecną myślimy o Lechmie albo Makrotermie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumisradom 14.11.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Witam wszystkich, My również zdecydowaliśmy się na Galilea 2M, jesteśmy na etapie zmian w projekcie i kompletowanie dokumentów do pozwolenia na budowę. Troche zmian wprowadziliśmy i jesteśmy ciekaw waszych opinii i komentarzy, póki nie wybudowane to można jeszcze wprowadzić korekty. Zmian których nie widać na załączonych rysunkach to zmiana nachylenia dachu na 35 stopnie, reszta widoczna na załączonych rzutach i wizualizacjach. Czekamy na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumisradom 14.11.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 (edytowane) ... i jeszcze wizualizacja salonu, jadalni i kuchni... Chętnie zobaczymy wybudowane Galilee najlepiej w mazowieckim. Jeśli ktoś chciałby się pochwalić w realu proszę o informację na PRIV Edytowane 14 Listopada 2014 przez gumisradom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 15.11.2014 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 1. Nie chcieliście kominka? 2. Te trzy pomieszczenia na lewo od wejścia w mojej opinii nie będą praktyczne - są za ciasne Poza tym ciekawa adaptacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 15.11.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 (edytowane) Witam wszystkich, My również zdecydowaliśmy się na Galilea 2M, jesteśmy na etapie zmian w projekcie i kompletowanie dokumentów do pozwolenia na budowę. Troche zmian wprowadziliśmy i jesteśmy ciekaw waszych opinii i komentarzy, póki nie wybudowane to można jeszcze wprowadzić korekty. Zmian których nie widać na załączonych rysunkach to zmiana nachylenia dachu na 35 stopnie, reszta widoczna na załączonych rzutach i wizualizacjach. Czekamy na opinie. [ATTACH=CONFIG]289202[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289203[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289204[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289205[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289206[/ATTACH] 1. Nie chcieliście kominka? 2. Te trzy pomieszczenia na lewo od wejścia w mojej opinii nie będą praktyczne - są za ciasne Poza tym ciekawa adaptacja Mi też wydaje się, że to podzielenie na 3 pomieszczenia tworzy je ciasnymi. To, że nie macie kominka akurat mnie nie dziwi, my też nie mamy. Fajne jest to wejście do kuchni. Ja lubię symetrię, więc zmiana okien na niesymetryczne mnie razi, ale rozumiem zamiar. Ciekawa propozycja. Edytowane 15 Listopada 2014 przez mycha3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 15.11.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Gumisradom, moją uwagę zwraca brak typowego wiatrołapu. Obawiam się, że może to powodować wychładzanie dołu domu. Sam pomysł na zmiany całkiem ciekawy Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 15.11.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 (edytowane) My dzisiaj formalnie zakończyliśmy SSO Podsumowując wszystkie wydatki SSO wyniósł nas 190 tys zł. Myślę, że warto tu zaznaczyć, że dokonaliśmy kilka kosztownych zmian, jak zmiana stropu na monolityczny, zamiana ytongu na poroterm, zamiana podbitki na nadbitkę czy poszerzenie garażu przez co zwiększyła się powierzchnia dachu. Podana kwota obejmuje dosłownie wszystko. W załączeniu zdjęcia domu z zewnątrz i kilka z wewnątrz (w kolejności: salon, kuchnia z jadalnią, schody wraz ze schowkiem pod nimi) Pozdrawiamy Edytowane 16 Listopada 2014 przez piotrku20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumisradom 15.11.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 (edytowane) Dziękujemy za Wasze komentarze i uwagi, chętnie się do nich odniosę 1. Kominek będzie tak jak w projekcie, nie chciało mi się już go modelować. 2. Na wiatrołap się nie decydujemy z pełną świadomością, poprostu nam się nie podoba, liczymy się ze stratami ciepła, 3. Co do pomieszczeń to łazienka jest jak w projekcie, czy ktoś ją zmieniał? czy po wybudowaniu uważacie ze jest za mała? 4. Kolejne pomieszczenie to garderoba, zamiast szafy na kurtki i buty, jeszcze pomyślimy czy nie powiększyć tego pomieszczenia ale nie ma za bardzo kosztem czego. 4. Kolejne pomieszczenie prowadzące do garażu to głównie korytarz, w którym dodatkowo umieścimy szafki z półkami na zgrzewki wody, mąki itp. oraz zamrażarkę, żeby wypakowując samochód odrazu zostawiać takie rzeczy w schowku Jeśli jeszcze chodzi o zmiany jakie wprowadziliśmy to: PARTER: 1. zmiana szerokości schodów o 0,5m kosztem pokoiku na parterze, 2. dołożyliśmy okno na taras, 3. zmieniliśmy okno na taras przy którym można teraz usiąść, 4. poszerzyliśmy garaż, dołożyliśmy zadaszenia nad tarasem oraz zadaszenie na drewno, 5. wprowadziliśmy małą spiżarkę w kuchni do której będzie wchodziło się przez meble w kuchni. 6. zmniejszyliśmy okno od frontu w pomieszczeniu prowadzącym do garażu 7. wprowadziliśy przejście do kuchni przy wejściu do domu 8. zmienilśmy wymiary kotłowni PIĘTRO: 1. zmiana pochylenia dachu na 35 stopni 2. zamiana łazienki z pokojem 3. wejście do garderoby z pokoju 4. nad garażem wydzieliliśmy pralnię i osobno strych 5. zmiana rozstawu okien Jeśli jeszcze się coś komuś nasunie proszę o komentarz Edytowane 15 Listopada 2014 przez gumisradom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 15.11.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 My zrobiliśmy łazienkę tak jak w projekcie. Czy uważam, że jest za mała.? ! Trudne pytanie, jest mała to fakt, ale spokojnie zmieści się prysznic (my robimy go na szerokość całej łazienki, zmieści się wc i umywalka. Na dole nie potrzebujemy więcej sprzętów, ma się poczucie, że jest trochę zbyt wąska, by mieć komfort. A może teraz mamy większą, więc przez porównanie ona wydaje nam się taka. Pewnie tą wypowiedzią niewiele pomogłam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 16.11.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Dobry wieczór, my łazienkę poszerzyliśmy o 20 cm, kosztem garderoby/schowka (pomieszczenia 1/8 ). Osiągnięty rezultat oceniam bardzo dobrze, łazienka jest na prawdę wystarczająca i komfortowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
builderhouse 17.11.2014 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Ja zauważam jedną poważną wadę Waszej koncepcji. Zadaszenie tarasu. Nie wiem jaką macie ekspozycję. Ja mam to okno akurat od południowego zachodu. Od godz. 13 latem słońce świeci na tę elewację. I powiem szczerze - ilość światła nie poraża. po prostu możecie sobie zaciemnić pokój dzienny. Ja postanowiłem, że jeżeli uznam to za konieczne, to zamontuję markizę. Kolejną sprawą jest brak wiatrołapu, co zauważył już Piotrku. Tu nie chodzi o straty ciepła. Chodzi o to, że gdy będziesz sobie siedział w salonie, czy kuchni, to każde otwarcie drzwi wejściowych wywoływać będzie dyskomfort związany z zimnymi podmuchami, szczególnie zimą. Wiatrołap to nie wymysł i fanaberia, tylko konieczność w naszym klimacie. Stanowi taką śluzę zabezpieczającą. Jak nie masz ochoty, to nie zamykasz drzwi do wiatrołapu, ale rezygnacja z niego nie jest dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
builderhouse 17.11.2014 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Dobry wieczór, my łazienkę poszerzyliśmy o 20 cm, kosztem garderoby/schowka (pomieszczenia 1/8 ). Osiągnięty rezultat oceniam bardzo dobrze, łazienka jest na prawdę wystarczająca i komfortowa. Pozdrawiam Też poszerzyłem łazienkę na dole o 20 cm i jest idealna . Kabina prysznicowa na całą szerokość pomieszczenia oddzielona szybą.. Polecam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna66 18.11.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Witam, po długich poszukiwaniach też zdecydowaliśmy się na ten projekt. Mamy jednak dużo wątpliwości i chcielibyśmy wprowadzić zmiany. Jesteśmy z Siedlec, czy byłaby możliwość zobaczenia waszego domu? Mój mail to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts