airblade79 30.04.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Czy możecie powiedzieć czy kwota 18.000 elektryki z integrą to wysoki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tweety_191 04.05.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witam Wszystkich bardzo serdecznie, Jestem nową osobom na forum i tak jak wszyscy pragnę wymienić doświadczenia związane z budową domu galilea 2M.Początkowo chcieliśmy razem, z narzeczonym budować dom Kasjopea3 jednak przeliczając wszystko musieliśmy zrezygnować z tamtego projektu i stanęło na Galilei 2M Mam ogromną nadzieję, że znajdą się tu jakieś osoby o dobry sercu chcące pomóc osobie kompletnie świeżej w temacie budowania domu. Jesteśmy w tym momencie na etapie zbierania dokumentów więc pewnie jeszcze chwilę się zejdzie za nim złożymy komplet dokumentów w urzędzie o pozwolenie na budowę.Jednakże chciałam zapytać czy nie znalazłby się ktoś kto zechciałby się pochwalić swoją wybudowaną Galileą?? Domek nie musi być ukończony, dla mnie mogą stać nawet same mury- chodzi mi o możliwość zobaczenia domu w rzeczywistości, na rzutach niestety nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało- brak wyobraźni od dziecka niestety Gdyby znalazł się ktoś tak uprzejmy w okolicach Warszawy byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc!!! Pozdrawiam,Marta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 05.05.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 REINKARNACJANa wstępie przepraszam wszystkich za brak odpowiedzi, ale na jakiś czas wyłączyliśmy się z budowy i również z forum. Nasza budowa ugrzęzła na etapie stanu surowego zamkniętego. Wielu forumowiczów jest już dużo dalej i do nich właśnie zwracam się z prośbą o informację dotyczącą kosztów mediów: hydraulika, gaz, elektryka, oczywiście niezbędne jest podanie czy wybraliście podłogówkę czy kaloryfery czy ogrzewanie mieszane i co jest w cenie. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi i ze swojej strony również postaram się być od dziś aktywna na forum. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich Galilejczyków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
builderhouse 05.05.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Namaste Klubowiczko, odwiedź skrzynkę pocztową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiazwroc 06.05.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Namaste Klubowiczko, odwiedź skrzynkę pocztową . Witam, Mogłabym również prosić o przesłanie kosztów instalacji. Muszę zrobić kosztorys do banku a nie wiem jak ugryźć ten temat . Osoby, które budują w okolicach Wrocławia, zapraszam do kontaktu ze mną. Pracuję w firmie Prokad sp. j.- drzwi wejściowe, bramy garażowe i ogrodzenia. Postaram się załatwić fajne rabaty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 06.05.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Witajcie,w temacie kosztów elektryki i hydrauliki u nas sytuacja przedstawia się następująco:Elektryka - wyszło nam 160 punktów; robocizna za 1 pkt to 45 zł netto, czyli 7200 zł (pkt to gniazdko, włącznik rolet lub żarówka; może być jedna żarówka z kilkoma włącznikami i to jest jeden pkt). Materiał 4500 zł netto. Alarm ok 5000 zł netto (obejmuje dodatkowo: 3 klawiatury dotykowe, czujniki czadu, czujnik dymu).Zatem łącznie elektryka: 16700 zł nettoHydraulika - obejmuje kanalizację, instalację wodną, podłogówkę na dole i grzejniki na górze, kocioł - robocizna 10800 zł brutto plus materiał 42000 zł brutto = 52800 zł brutto (zawiera 8% vat) Pozdrawiam Edytowane 6 Maja 2015 przez piotrku20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 06.05.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Namaste Klubowiczko, odwiedź skrzynkę pocztową . Odwiedziłam, zapoznałam się, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 06.05.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witajcie, w temacie kosztów elektryki i hydrauliki u nas sytuacja przedstawia się następująco: Elektryka - wyszło nam 160 punktów; robocizna za 1 pkt to 45 zł netto, czyli 7200 zł (pkt to gniazdko, włącznik rolet lub żarówka; może być jedna żarówka z kilkoma włącznikami i to jest jeden pkt). Materiał 4500 zł netto. Alarm ok 5000 zł netto (obejmuje dodatkowo: 3 klawiatury dotykowe, czujniki czadu, czujnik dymu). Zatem łącznie elektryka: 16700 zł netto Hydraulika - obejmuje kanalizację, instalację wodną, podłogówkę na dole i grzejniki na górze, kocioł - robocizna 10800 zł brutto plus materiał 42000 zł brutto = 52800 zł brutto (zawiera 8% vat) Pozdrawiam piotrku20 również dziękuję za te informacje. Widzę, że można na Was liczyć Może jeszcze ktoś jest po wycenach albo już robociźnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 06.05.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 pozostając w temacie wycen - kto z Was ma już wycenę na elewację? mycha3, Alkam - Wy już jesteście po elewacji, a przynajmniej w trakcie - jaką macie ofertę i co ona obejmuje? Jaką macie stawkę za robociznę za m2? My jesteśmy w trakcie wyboru ekipy do elewacji. Wzorujemy się na projekcie pierwotnym, jedynie deskę tradycyjną chcemy zastąpić imitacją deski (to pomysł zaczerpnięty od mychy3 i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airblade79 06.05.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 ja również dziękuję piotrku za podanie "cennika" w jaki alarm zainwestowałeś i gdzie umieściłeś trzeci panel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 06.05.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 airblade - jeden panel standardowo przy wejściu do domu, drugi w garażu, a trzeci w korytarzu na piętrze - po to aby na noc móc uzbrajać tylko dół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airblade79 06.05.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 o garażu nie pomyślałem muszę to przemyśleć. a panele masz lcd 5 czy 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 06.05.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 pozostając w temacie wycen - kto z Was ma już wycenę na elewację? mycha3, Alkam - Wy już jesteście po elewacji, a przynajmniej w trakcie - jaką macie ofertę i co ona obejmuje? Jaką macie stawkę za robociznę za m2? My jesteśmy w trakcie wyboru ekipy do elewacji. Wzorujemy się na projekcie pierwotnym, jedynie deskę tradycyjną chcemy zastąpić imitacją deski (to pomysł zaczerpnięty od mychy3 i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał) Pozdrawiam My płaciliśmy 25zł za m2 na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiazwroc 06.05.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 My płaciliśmy 25zł za m2 na gotowo. Witam, Co zawiera elewacja na gotowo? Pozdrawiam Gosiazwroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 06.05.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witam, Co zawiera elewacja na gotowo? Pozdrawiam Gosiazwroc Chodziło o robociznę, więc cały zakres pracy przy elewacji. Poczynając od położenia styropianu po nasze deski elewacyjne, tynk, podbitkę. Na gotowo czyli nie tykam palcem a mam pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek1978 07.05.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 niestety nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało- brak wyobraźni od dziecka niestety. Hej Tweety, To powinno pomóc Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 08.05.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 (edytowane) mycha3 - dzięki za info. 25 zł za m2 to mało...przypomnij mi proszę w jakich okolicach się budujecie. We Wrocławiu stawki są zdecydowanie wyższe - ok 55 zł za m2...a może nasza oferta jest zbyt wygórowana... airblade79 - dla nas panel w garażu jest bardzo ważny bowiem większość wyjść i wejść do domu będzie właśnie przez garaż. Uważam, że dla osób, które dużo korzystają z samochodów dobrym rozwiązaniem jest panel w garażu klawiaturę dotykową mamy 5, a klawiatury lcd chyba też 5 Pozdrawiam Edytowane 8 Maja 2015 przez piotrku20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 08.05.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 (edytowane) mycha3 - dzięki za info. 25 zł za m2 to mało...przypomnij mi proszę w jakich okolicach się budujecie. We Wrocławiu stawki są zdecydowanie wyższe - ok 55 zł za m2...a może nasza oferta jest zbyt wygórowana... airblade79 - dla nas panel w garażu jest bardzo ważny bowiem większość wyjść i wejść do domu będzie właśnie przez garaż. Uważam, że dla osób, które dużo korzystają z samochodów dobrym rozwiązaniem jest panel w garażu klawiaturę dotykową mamy 5, a klawiatury lcd chyba też 5 Pozdrawiam Być może mąż coś pokręcił z tą ceną. To gdzie mieszkamy nie stanowi o cenie, ponieważ my najczęściej wystawialiśmy ofertę na oferteo.pl i braliśmy ekipę, która dawała nam najlepszą jakość za najniższą cenę. Mieliśmy tylko 2 ekipy z mazowieckiego- ale te są z polecenia. Dopisuję- dopytałam męża, machnął się jednak- myślał o tynkach wewnętrznych. Sorki. Za robociznę elewacji płaciliśmy 35zł/m2 A z materiałem 85zł/m2 Edytowane 8 Maja 2015 przez mycha3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 08.05.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Hej Tweety, To powinno pomóc Pozdrawiam, Wojtek [ATTACH=CONFIG]316203[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316204[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316205[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316206[/ATTACH] Ciekawa wizualizacja, w jakim to programie? Da się wrysować meble:) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek1978 09.05.2015 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Revit Architecture. Meble się da wrysować tylko nie ma kiedy... I kominy też... Tu już trzeba uruchomić wyobraźnię Edytowane 9 Maja 2015 przez Wojtek1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts