Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich bardzo serdecznie,

Jestem nową osobom na forum i tak jak wszyscy pragnę wymienić doświadczenia związane z budową domu galilea 2M.

Początkowo chcieliśmy razem, z narzeczonym budować dom Kasjopea3 jednak przeliczając wszystko musieliśmy zrezygnować z tamtego projektu i stanęło na Galilei 2M 

Mam ogromną nadzieję, że znajdą się tu jakieś osoby o dobry sercu chcące pomóc osobie kompletnie świeżej w temacie budowania domu.

Jesteśmy w tym momencie na etapie zbierania dokumentów więc pewnie jeszcze chwilę się zejdzie za nim złożymy komplet dokumentów w urzędzie o pozwolenie na budowę.

Jednakże chciałam zapytać czy nie znalazłby się ktoś kto zechciałby się pochwalić swoją wybudowaną Galileą?? Domek nie musi być ukończony, dla mnie mogą stać nawet same mury- chodzi mi o możliwość zobaczenia domu w rzeczywistości, na rzutach niestety nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało- brak wyobraźni od dziecka niestety 

Gdyby znalazł się ktoś tak uprzejmy w okolicach Warszawy byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc!!!

Pozdrawiam,

Marta.

REINKARNACJA

Na wstępie przepraszam wszystkich za brak odpowiedzi, ale na jakiś czas wyłączyliśmy się z budowy i również z forum. Nasza budowa ugrzęzła na etapie stanu surowego zamkniętego. Wielu forumowiczów jest już dużo dalej i do nich właśnie zwracam się z prośbą o informację dotyczącą kosztów mediów: hydraulika, gaz, elektryka, oczywiście niezbędne jest podanie czy wybraliście podłogówkę czy kaloryfery czy ogrzewanie mieszane i co jest w cenie. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi i ze swojej strony również postaram się być od dziś aktywna na forum. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich Galilejczyków!

Namaste Klubowiczko,

odwiedź skrzynkę pocztową :-).

Witam,

Mogłabym również prosić o przesłanie kosztów instalacji. Muszę zrobić kosztorys do banku a nie wiem jak ugryźć ten temat :).

Osoby, które budują w okolicach Wrocławia, zapraszam do kontaktu ze mną. Pracuję w firmie Prokad sp. j.- drzwi wejściowe, bramy garażowe i ogrodzenia. Postaram się załatwić fajne rabaty.

Pozdrawiam

Witajcie,

w temacie kosztów elektryki i hydrauliki u nas sytuacja przedstawia się następująco:

Elektryka - wyszło nam 160 punktów; robocizna za 1 pkt to 45 zł netto, czyli 7200 zł (pkt to gniazdko, włącznik rolet lub żarówka; może być jedna żarówka z kilkoma włącznikami i to jest jeden pkt). Materiał 4500 zł netto. Alarm ok 5000 zł netto (obejmuje dodatkowo: 3 klawiatury dotykowe, czujniki czadu, czujnik dymu).

Zatem łącznie elektryka: 16700 zł netto

Hydraulika - obejmuje kanalizację, instalację wodną, podłogówkę na dole i grzejniki na górze, kocioł - robocizna 10800 zł brutto plus materiał 42000 zł brutto = 52800 zł brutto (zawiera 8% vat)

Pozdrawiam

Edytowane przez piotrku20

Witajcie,

w temacie kosztów elektryki i hydrauliki u nas sytuacja przedstawia się następująco:

Elektryka - wyszło nam 160 punktów; robocizna za 1 pkt to 45 zł netto, czyli 7200 zł (pkt to gniazdko, włącznik rolet lub żarówka; może być jedna żarówka z kilkoma włącznikami i to jest jeden pkt). Materiał 4500 zł netto. Alarm ok 5000 zł netto (obejmuje dodatkowo: 3 klawiatury dotykowe, czujniki czadu, czujnik dymu).

Zatem łącznie elektryka: 16700 zł netto

Hydraulika - obejmuje kanalizację, instalację wodną, podłogówkę na dole i grzejniki na górze, kocioł - robocizna 10800 zł brutto plus materiał 42000 zł brutto = 52800 zł brutto (zawiera 8% vat)

Pozdrawiam

piotrku20 również dziękuję za te informacje. Widzę, że można na Was liczyć :) Może jeszcze ktoś jest po wycenach albo już robociźnie? Pozdrawiam

pozostając w temacie wycen - kto z Was ma już wycenę na elewację?

mycha3, Alkam - Wy już jesteście po elewacji, a przynajmniej w trakcie :) - jaką macie ofertę i co ona obejmuje? Jaką macie stawkę za robociznę za m2?

My jesteśmy w trakcie wyboru ekipy do elewacji. Wzorujemy się na projekcie pierwotnym, jedynie deskę tradycyjną chcemy zastąpić imitacją deski (to pomysł zaczerpnięty od mychy3 i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał)

Pozdrawiam

pozostając w temacie wycen - kto z Was ma już wycenę na elewację?

mycha3, Alkam - Wy już jesteście po elewacji, a przynajmniej w trakcie :) - jaką macie ofertę i co ona obejmuje? Jaką macie stawkę za robociznę za m2?

My jesteśmy w trakcie wyboru ekipy do elewacji. Wzorujemy się na projekcie pierwotnym, jedynie deskę tradycyjną chcemy zastąpić imitacją deski (to pomysł zaczerpnięty od mychy3 i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał)

Pozdrawiam

My płaciliśmy 25zł za m2 na gotowo.

mycha3 - dzięki za info. 25 zł za m2 to mało...przypomnij mi proszę w jakich okolicach się budujecie. We Wrocławiu stawki są zdecydowanie wyższe - ok 55 zł za m2...a może nasza oferta jest zbyt wygórowana...

airblade79 - dla nas panel w garażu jest bardzo ważny bowiem większość wyjść i wejść do domu będzie właśnie przez garaż. Uważam, że dla osób, które dużo korzystają z samochodów dobrym rozwiązaniem jest panel w garażu :)

klawiaturę dotykową mamy 5, a klawiatury lcd chyba też 5 :)

Pozdrawiam

Edytowane przez piotrku20

mycha3 - dzięki za info. 25 zł za m2 to mało...przypomnij mi proszę w jakich okolicach się budujecie. We Wrocławiu stawki są zdecydowanie wyższe - ok 55 zł za m2...a może nasza oferta jest zbyt wygórowana...

airblade79 - dla nas panel w garażu jest bardzo ważny bowiem większość wyjść i wejść do domu będzie właśnie przez garaż. Uważam, że dla osób, które dużo korzystają z samochodów dobrym rozwiązaniem jest panel w garażu :)

klawiaturę dotykową mamy 5, a klawiatury lcd chyba też 5 :)

Pozdrawiam

Być może mąż coś pokręcił z tą ceną. To gdzie mieszkamy nie stanowi o cenie, ponieważ my najczęściej wystawialiśmy ofertę na oferteo.pl i braliśmy ekipę, która dawała nam najlepszą jakość za najniższą cenę. Mieliśmy tylko 2 ekipy z mazowieckiego- ale te są z polecenia.

Dopisuję- dopytałam męża, machnął się jednak- myślał o tynkach wewnętrznych. Sorki.

Za robociznę elewacji płaciliśmy 35zł/m2 A z materiałem 85zł/m2

Edytowane przez mycha3