piotrku20 20.05.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Cześć Forumowicze, coś cisza straszna na forum...Ostatnie duże zainteresowanie i poruszenie spowodowały fotki z realizacji łazienek naszych przodowników Zachęcam zatem do wrzucania kolejnych zdjęć z Waszych realizacji. Kto ma już zrobioną kuchnię, a może dolną łazienkę? Poproszę o trochę inspiracji U nas pracę zgodnie z planami - no może z małym poślizgiem ale w akceptowalnych granicach . Aktualnie robią się tynki. W czwartek przyjeżdża brama garażowa. Potem wracają hydraulicy na podłogówkę, następnie wylewki i wykończeniówka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumisradom 23.05.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Witam, chciałem zapytać jakiej wysokości robiliście kominy w Waszych domach, ponieważ jeden z fachowców zwrocił uwagę że te w projekcie są za blisko kalenicy, powinny być 1,0 od kalenicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
builderhouse 23.05.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 (edytowane) Witam, chciałem zapytać jakiej wysokości robiliście kominy w Waszych domach, ponieważ jeden z fachowców zwrocił uwagę że te w projekcie są za blisko kalenicy, powinny być 1,0 od kalenicy... Zapewne robiliśmy zgodnie z projektem. Jakiś Stachu z budowy coś powiedział i ty to przyjmujesz za prawdę objawioną? Poza tym napisz co miałeś na myśli konkretnie. Odległość od kalenicy, czy wysokość komina w stosunku do kalenicy. Komin kominka masz w kalenicy, komin z kotłowni jest obok. Do kominów postawionych w stanie surowym najlepiej jest wezwać kominiarza na tzw. odbiór, bo potem chłop może zakwestionować poprawność wykonania kominów. Po zakończeniu budowy odbierze na kominy na "gotowo" jak będą obudowane, kotcioł będzie wpięty itd. Edytowane 23 Maja 2015 przez builderhouse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 27.05.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 witam Oficjalnie w tym tygodniu zaczęliśmy budowę Galilea Mała z poszerzonym garażem o 1m, ścianka kolankowa o 1 pustak. W poniedziałek po wielkich przeprawach(trzeba było wznawiać granice działek) geodeta wytyczył dom. Dzisiaj prace ziemne, jutro ma być wykopany fundament a w sobotę mamy zalewać.Chociaż zobaczymy?Jakby ktoś podesłał mi zestawienie materiałów budowlanych będę wdzięczna [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 01.06.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Cześć, co do kominów - my wszystko robiliśmy zgodnie z projektem. Aktualnie schną nam tynki, właśnie wchodzą hydraulicy na podłogówkę i grzejniki. W tak zwanym międzyczasie przyjechała brama garażowa Jest śliczna, polecam. Brama UniTherm firmy Wiśnowski. Dla nas ważne było aby brama miała dobrą termoizolację. Ta zdecydowanie jest super ciepła Polecam zakup w firmie PROKAD - dobre rabaty a montaż sprawnie i szybko. Pozdrawiam Edytowane 1 Czerwca 2015 przez piotrku20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek_A 01.06.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Witam po długiej przerwie.Gratuluję wszystkim, którzy w takim ekspresowym tempie ukończyli budowy - mam do Was pytanie: Czy ktoś meblował już pokój 2/5 dla dziecka. Czy tam w ogóle da radę sensownie wstawić szafę , łóżko i biurko. Jak się prezentuje ta mała sypialnia na żywo? Będę wdzięczny za Wasze relacje, bo widzę, że ciężko cokolwiek (powiększyć) zrobić z tym pokojem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 02.06.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Witam po długiej przerwie. Gratuluję wszystkim, którzy w takim ekspresowym tempie ukończyli budowy - mam do Was pytanie: Czy ktoś meblował już pokój 2/5 dla dziecka. Czy tam w ogóle da radę sensownie wstawić szafę , łóżko i biurko. Jak się prezentuje ta mała sypialnia na żywo? Będę wdzięczny za Wasze relacje, bo widzę, że ciężko cokolwiek (powiększyć) zrobić z tym pokojem... My meblowaliśmy. Łóżko- tapczan stoi na ścianie przy drzwiach tak jak w projekcie. Pod skosem- my mamy wstawione okno dachowe będzie stało w przyszłości biurko. Młody na razie nie ma jeszcze. Przed wrześniem kupimy, bo idzie do szkoły. Przy oknie balkonowym stoi regał z ikei na zabawki, a przy wysokiej ścianie, która łączy się z pokojem na razie stoi komoda na ubrania. Obok zmieści się jeszcze wysoki regał na książki lub bieliźniarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek_A 02.06.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Dzięki. Czyli z tego wynika, że jakoś dramatycznie mały ten pokój nie wychodzi w standardzie? A podnosiliście ściankę kolankową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 02.06.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Dzięki. Czyli z tego wynika, że jakoś dramatycznie mały ten pokój nie wychodzi w standardzie? A podnosiliście ściankę kolankową? o jeden pustak, jak większość chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artol 03.06.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Już ktoś prosił i to nie raz: czy moglibyście zamieścić jakieś foty wykończonych pomieszczeń (kuchnia, łazienka duża i mała, salon, pokoje). CIągle mało a wielu z Was już pokończyła budowy albo kończy. Ktoś miał mieć kominek wkomponowany w narożnik (z odwróconym kominem) - strasznie mnie to interesuje jak to wygląda. Dacie zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 03.06.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Cześć Artol, w załączeniu wrzucam projekt naszego kominka. Realizacja będzie na początku sierpnia. Co do pozostałych pomieszczeń, przyłączam się do prośby o wrzucanie fotek z Waszych realizacji. Będzie to niewątpliwie inspirujące i pomocne dla wszystkich tych, którzy dopiero zabierają się za wykończeniówkę Pozdrawiam Edytowane 3 Czerwca 2015 przez piotrku20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 03.06.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Arek_A - rzeczywiście pokój ten jest najmniejszy i najtrudniejszy w umeblowaniu ale dramatu nie ma Zależy na co zamierzasz przeznaczyć to pomieszczenie. My robimy pokoik dziecięcy. Na początek spokojnie zmieści się łóżeczko, komoda i półka/szafka na zabawki oraz fotel. Docelowo - dla większego dziecka zmieścisz łóżko (pod skosem, zgodnie z projektem), biurko (pod oknem połaciowym, które dodaliśmy), do tego dwie komody lub szafa. Podnosiliśmy ściankę kolankową o jeden pustak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MPF 05.06.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Witam, Zalaczam zdjecie naszego kominka,jeszcze nie pomalowany , ale zarys jest..zostawilismy w tym samym miejscu jak projekcie. Za 3 tyg wysle zdjecia lazienek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artol 05.06.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 MPF, dzięki za fotę. Pytanie czy odwracałeś komin od kominka czy jest tak jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 16.06.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam Straszna cisza na forum. Gorąco ponawiam moją prośbę czy ktoś ma może doprojektowaną spiżarkę przy kuchni. Bardzo proszę o fotki czy wypowiedzi osób które tak mają. Będę ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 17.06.2015 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 To ja spróbuję rozruszać forum, zamieszczam fotki dolnej łazienki i kominka - obie rzeczy jeszcze w trakcie wykańczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 17.06.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 M-M Bardzo ładnie. Może M-M ty masz koncepcję doprojektowania w przy kuchni spiżarki. Bo na forum chyba nikt nie wprowadzał takiego rozwiązania a mi bardzo zależy. wpisywałam dwa razy prośbę ale nici. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 17.06.2015 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 nie pomogę, bo moja spiżarka jest w pomieszczeniu roboczym - vide pierwszy post. Tak na mój gust to ciężko będzie wygospodarować miejsce na spizarnię przy kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 17.06.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 M-M Bardzo ładnie. Może M-M ty masz koncepcję doprojektowania w przy kuchni spiżarki. Bo na forum chyba nikt nie wprowadzał takiego rozwiązania a mi bardzo zależy. wpisywałam dwa razy prośbę ale nici. Szkoda. Nie mam takiego rozwiązania, nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 17.06.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 To ja spróbuję rozruszać forum, zamieszczam fotki dolnej łazienki i kominka - obie rzeczy jeszcze w trakcie wykańczania [ATTACH=CONFIG]321052[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321053[/ATTACH] Bardzo ładna łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts