mishafunky 25.06.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Cześć, my w sypialni i łazience zostawiliśmy okna tak jak w projekcie. Mamy okna PCV i nie było problemów z ich zamówieniem oraz gwarancją.Przy drzwiach wejściowych zrezygnowaliśmy z nadstawki górnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieall 26.06.2015 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Witam Czy ktoś z Was buduje w okolicy Łodzi,my projekt już mamy z naniesionymi naszymi zmianami ale bardzo chętnie zobaczylibyśmy domek na "żywo".Jeśli ktoś chciałby się pochwalić proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 26.06.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Cena dostawki bocznej do drzwi wejściowych to koszt ok. 40% -60% samych drzwi, przynajmniej w naszej okolicy. My mieliśmy robić, ale ostatecznie będziemy zamurowywać otwór, bo doświetlenie przez dostawkę jest małe, szczególnie gdy jest balkon nad drzwiami i zabiera to światło. Wg mnie fajnie wygląda, ale się nie opłaca. Edytowane 28 Czerwca 2015 przez KLUBOWICZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artol 26.06.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 No właśnie, nawet jak możliwości są to cena zupełnie inna niż standardowych okien, np: 90cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artol 26.06.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Buduje ktoś z Was z Keratermu, Hardkeramiki albo Robena? Jakie macie z tymi materiałami doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 28.06.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Dzięki wszystkim za odpowiedzi w sprawie drzwi wejściowych Mycha3 napisz jaki pozostawiłaś wymiar drzwi wejściowych. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabart 29.06.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Witam Buduję dom Galilea 2M pod Krakowem. Dzięki Wam i zgromadzonej tu wiedzy łatwiej mi było podjąć niektóre decyzje i być może uniknąć niektórych błędów. Z budową jestem na etapie murowania ścian poddasza Za ok 2 tyg będzie gotowa więźba. Utknąłem na elewacji i kolorze dachu. Oryginalna elewacja z projektu choć przyzwoita jakoś nie łapie mnie za serce. Ponieważ muszę w najbliższym czasie podjąć decyzje jaką dachówkę wybrać postanowiłem poprosić Was o jakieś inspiracje na temat wyglądu zewnętrznego Galilei. Zdążyłem zauważyć , że członkowie forum aktywizują się bardziej na etapie planowania lub początków budowy później już jest coraz gorzej. A zdjęć gotowych już domków jak na lekarstwo. Podzielcie się proszę swoimi rozwiązaniami Żeby jednak dodać parę informacji do wspólnego kociołka przedstawię małe podsumowanie moich dotychczasowych postępów Zmiany względem oryginalnego projektu - płyta fundamentowa ( konieczna ze względu na podmokły teren ). Betonu poszło jak na schron przeciwatomowy. - dodałem wejście do kuchni z holu (pierwotnie jest z jadalni - stropy żelbetonowe zamiast terivia - schody żelbet - pomieszczenie nad garażem zamieniłem na pokój Czyli poważniejsze zmiany w konstrukcji i stosunkowo mało zmian w zakresie rozkładu pomieszczeń . Nakłady Łącznie poszło już 72 tys PLN (bez robocizny) Ekipa – 50 – 55 tys PLN z dachem Papierologia – 8 tys PLN Pustak Leier Thermopor 25 P+W wyliczyli 37 palet czyli 2664 (koszt łaczny 9,3 tys PLN) Jak ktoś ma dylematy nad wyborem pustaków to LEIER znacznie poprawił jakość i można bez obaw stosować Stal – 15 tys PLN (7,5 t poszło) Beton – 25 tys PLN Ocieplenie izolacja fundamentów 3 tys PLN Zasypka fundamentów – 8 tys PLN Przede mną jeszcze Więźba – ok 14 tys PLN Dachówka z dodatkami – 25-27 tys PLN (Dachówka Creaton albo Tondach ) Beton na wieńce ( w sumie nie wiem ile to będzie kosztowało) załóżmy że 5 tys PLN Liczę że uda mi się zrobić SSO za jakieś 175-180- tys PLN Prawdziwa „zabawa” jeszcze przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artol 30.06.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Pabart, to zamieść jakieś swoje fotki ze środka, z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabart 30.06.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Zdjęcia z Budowy znajdziecie http://imgur.com/a/kjVoT#ZTVPg2o http://i.imgur.com/2SgMBSb.jpg Edytowane 13 Lipca 2015 przez pabart nowa fota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 01.07.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Mycha3 - czy pomalowaliście już imitację deski na elewacji? Niecierpliwie czekam na zdjęcia Moi drodzy, do tej pory chyba tylko jedna fotka z realizacji kuchni pojawiła się na forum :/ Chciałam zachęcić tych z Was, którzy kuchnię już mają do pochwalenia się Waszymi realizacjami. Kuchniami, łazienkami, salonami, jadalniami... Im więcej zdjęć tym lepiej i ciekawiej U nas w poniedziałek robią wylewki. No a potem zaczynamy wykończeniówkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 03.07.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 hej Możecie napisać ile płaciliście za kubik drewna. Może ktoś ma ceny z okolic Poznania Gniezna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabart 03.07.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 hej Możecie napisać ile płaciliście za kubik drewna. Może ktoś ma ceny z okolic Poznania Gniezna. 720 PLN netto za m3 cały dach ok 11 tys PLN Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 07.07.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 dziękuję wszystkim za informacje nasz domek tak rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 13.07.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 HEJ Co taka cisza? Pochwalcie się postępami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donjunior 13.07.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 dziękuję wszystkim za informacje nasz domek tak rośnie kurczewska widze ze zaczelismy budowac w podobnym czasie kiedy planujesz się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka_79 13.07.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 HEJ Co taka cisza? Pochwalcie się postępami!!! Witam. No i w trakcie stawiania ścianek działowych spiżarka nie powstała tam gdzie była planowana. Mam nadzieję, że trochę więcej szafek w kuchni, jakiś regał na słoiki w garażu załatwi tą sprawę. Ale mam rozwiązanie jeśli nie jest potrzebne pomieszczenie gospodarcze 1/8. Ja to pomieszczenie podzieliłam na mały pokoik z oknem i korytarzyk prowadzący do garażu (widać to na zdjęciu, które zamieszczałam). Wejście do łazienki jest właśnie z tego korytarzyka, co rozwiązuje problem zasłaniania go od strony salonu. W takim układzie jak mi wyszedł można w pomieszczeniu 1/8 zrobić łazienkę, a z pomieszczenia 1/6 zrobić spiżarkę. Jak tylko zrobię kilka zdjęć to wrzucę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabart 13.07.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 chatka rośnie ... muszę się pożalić ...nikt ale to naprawdę nikt nie odpowiedział na moja prośbę zamieszczenia gotowej elewacji albo chociażby swoich inspiracji dotyczących wygładu zewnętrznego ...no nie bądźcie tacy Ci którzy już są na ukończeniu swoich domków ! za tydzień jak dobrze pójdzie SSO będzie http://i.imgur.com/2SgMBSb.jpg http://i.imgur.com/duDzx3a.jpghttp://i.imgur.com/7qCqJXp.jpg http://i.imgur.com/T5DqqTn.jpg http://i.imgur.com/Ci3zoe3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 14.07.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Do pabart - musisz czytać dokładniej ja odpisywałam póki co, nie jestem w stanie zamieścić żadnych zdjęć bowiem jeszcze elewacji nie mamy. Planujemy jednak trzymać się wizualnie projektu, tzn jasny tynk (biel złamana szarością) z elementami drewnianymi. Fajnym pomysłem jest zastąpienie prawdziwych desek imitacją deski. Zastanawiam się jeszcze jak zastąpić cegłę na ścianie z bramą garażową. Najpewniej będzie to ciemniejszy tynk (ciemniejszy szary). Z elewacją startujemy jakoś końcem sierpnia. Kilka stron wcześniej mycha3 wrzucała zdjęcia swojej częściowo zrobionej elewacji. Mycha3 - czy masz już pomalowaną imitację deski? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 14.07.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 do donjunior W tym roku planujemy SSO, przeprowadzkę planujemy na 2017r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 14.07.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 do Izka_79 Napisz dlaczego ostatecznie zrezygnowałaś z spiżarki, też się boję ze jak przyjdzie do stawiania ścianek działowych to ostatecznie zrezygnuję chociaż mi bardzo zależy na tej spiżarce. Być może tylko odwrócę schowek w stronę jadalnie wciąż mnie nurtują te pytania. Ale szukam rozwiązania które najbardziej będzie mi odpowiadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts