Wojtek1978 14.07.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Ludzie, ale kombinujecie z tą spiżarką. Jest zaprojektowane duże wygodne pomieszczenie 1/8 jako garderoba/spiżarnia, do której po drodze z garażu z zakupami coś zostawić. Jak za dużo "kręcenia" przez salon do/z kuchni to zróbcie drzwi z przedpokoju 1/1 do kuchni, np. przesuwne, chowane w ścianie, i już. A nie korytarzyki jakieś wymyślacie Edytowane 14 Lipca 2015 przez Wojtek1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 14.07.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Wojtek1978 nie kombinujemy tylko rozważamy U mnie garderoba będzie gabinetem z racji pracy jaką wykonuję to pomieszczenie jest mi potrzebne do przyjmowania petentów by nie wpuszczać do środka domu. Jedni mają takie inni inne potrzeby, które trzeba uszanować. Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek1978 14.07.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Kurczewskaa, rozumiem, ale mimo wszystko uważam że te swoje potrzeby trzeba uwzględniać na etapie wyboru projektu, żeby później nie mieć takich dylematów, lub zmuszać się do zbyt wielkich kompromisów.Pozdrawiam! Edytowane 14 Lipca 2015 przez Wojtek1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 14.07.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Wojtek1978 masz rację projektu szukałam bardzo długo i ten w 90% jako jedyny spełniał moje oczekiwania.(oczywiście w kategoriach takich jak szukałam)Naprawdę dokonałam minimalnych modyfikacji. Zabrakło tylko tej nieszczęsnej spiżarki. Więc niestety czasami trzeba iść na pewien kompromis i tak nie zamieniłabym tego projektu na inny.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 14.07.2015 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Do pabart - musisz czytać dokładniej ja odpisywałam póki co, nie jestem w stanie zamieścić żadnych zdjęć bowiem jeszcze elewacji nie mamy. Planujemy jednak trzymać się wizualnie projektu, tzn jasny tynk (biel złamana szarością) z elementami drewnianymi. Fajnym pomysłem jest zastąpienie prawdziwych desek imitacją deski. Zastanawiam się jeszcze jak zastąpić cegłę na ścianie z bramą garażową. Najpewniej będzie to ciemniejszy tynk (ciemniejszy szary). Z elewacją startujemy jakoś końcem sierpnia. Kilka stron wcześniej mycha3 wrzucała zdjęcia swojej częściowo zrobionej elewacji. Mycha3 - czy masz już pomalowaną imitację deski? Pozdrawiam Nie jeszcze nie mamy. Kasiorka na razie się wyczerpała i jesteśmy w zawieszeniu jeśli chodzi o prace budowlane. Kurczewska- otwór drzwiowy -136cm szerokości. Jeśli chodzi o spiżarkę, to u nas właśnie garderoba- przejście z domu do garażu będzie pełnić w przyszłości tę funkcję. Na razie spokojnie cała ściana szafek wysokich oraz cargo, łezki i szuflady spokojnie wystarczają na bieżące potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 14.07.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Trochę ekshibicjonimu, ponieważ dużo było takich próśb. Proszę o wyrozumiałość. Oprócz kuchni, która jeszcze nie jest na 100% skończona pozostałe meble ze starego domu. Kuchnia i widok z kuchni na jadalnię i salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 14.07.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Garderoba, mała łazienka, gabinet i widok z góry z pokoju nad garażem. Przepraszam za bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 14.07.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Nie zmieścił się widok z góry: Jak widać jeszcze wszystko nie jest tak jak powinno, brakuje listem, zaprawek przy schodach po montażu, mebli ale bardzo fajnie się użytkuje Galilea. Mieliśmy już inspekcję z nadzoru budowlanego, która przebiegła pomyślnie. Edytowane 14 Lipca 2015 przez mycha3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 14.07.2015 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Mycha mamy bardzo podobne dolne łazienki i schody takie same zazdroszczę takiego etapu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha3 15.07.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Mycha mamy bardzo podobne dolne łazienki i schody takie same zazdroszczę takiego etapu.. To znaczy, że masz bardzo ładnie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 15.07.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Mycha 3 Dzięki za informacje. Bardzo fajnie gratuluję takiego etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 15.07.2015 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 To znaczy, że masz bardzo ładnie w domu Właśnie :) W sumie widzę że mamy podobne gusta, bo drzwi i ściany będą u nas podobne. Różnice są w kuchni - nasza będzie bardziej tradycyjna i w górnej łazience, tu z kolei będzie styl typu drewno i kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia25 16.07.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Witam ponownie Dawno mnie tu nie było i widzę, że niektórzy już kończą swoje domki i wybierają wykończenia My właśnie zakończyliśmy wszystkie formalności i kopiemy fundamenty, a właściwie doły pod ławy, będą w całości wylewane. I moje pytanie, bo słyszałam, że dobrze jest jak fundamenty przezimują i budowę zaczyna się następnego roku np na wiosnę czy lato. Nie wiem właściwie czemu tak, ale może ktoś mi wyjaśni czy ma to sens czy jest to tylko prastary wymysł dzięki i pozdrawiam Teraz pewnie będę tu częściej zaglądać My budujemy galilee małą, ale i tak wydaje mi się duża pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 16.07.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Do M-M - masz już może jakiś projekt górnej łazienki? My również planujemy drewno w połączeniu z bielą i szarością ale wciąż nie mam ostatecznie sprecyzowanego pomysłu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artol 16.07.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Hej, ja właśnie zakończyłem stan zero. Co do przezimowania ław to nie wiem po co miałyby zimować. Wiele tam się nie ułoży. Natomiast jeśli już to myślę, że warto aby mury w stanie surowym + dach przezimowały. Dom osiądzie i możliwe, że jak wykończysz już cały dom nie będą Ci pękać tynki na skutek pracowania i osiadania bo to już się stanie właśnie w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 16.07.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Jolcia25 Gratuluję zaczęcia budowy Przyłączam się do wypowiedzi Artola. Mój mąż uważa tak samo. U nas tym roku mury w sanie surowym i dach będą "zimowały" My też budujemy Galilea Mała aktualny stan budowy, dzisiaj zaczynają strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieall 22.07.2015 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam My po przebrnięciu przez urzędy i całą masę papierów też zaczynamy budowę Galilea Mała. Fundamenty już wylane i lada dzień domek zacznie piąć się w górę Oglądam Wasze fotki i już nie mogę się doczekać kiedy u nas stanie nasz domek Coś tu cicho na tym forum się zrobiło ;)podzielcie się jakimiś nowymi fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczewskaa 22.07.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam agnieall w gronie budujących. Napisz jakie zmiany dokonałaś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
builderhouse 22.07.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam. U mnie powoli wykonują się instalacje. Wkurza mnie totalna niesłowność budowlańców. Podobno w Polsce jest duże bezrobocie, a ekip brakuje. Dziwne, prawda? Czekam na tynkarza. Czekam, bo wiem, że warto, ale szlag mnie trafia, że jak się umawiamy, to nie są w stanie powiedzieć prawdy, że nie dadzą rady w danym terminie, tylko później uprawiają taniec pingwina na szkle. I jak tu teraz zamawiać kolejne ekipy? No nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać, czekać. Mam nadzieję, że do października podgonię prace. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieall 22.07.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam agnieall w gronie budujących. Napisz jakie zmiany dokonałaś. Pozdrawiam Witam Wprowadziliśmy kilka zmian 1.Poszerzyliśmy garaż o 1m 2.Zrezygnowaliśmy z pomieszczenia1/4 i w miejscu w którym to pomieszczenie pierwotnie się kończyło u nas stanął kominek który będzie samodzielnym filarem ;)przysłoni nam tym samym wejście do dolnej łazienki 3.Zrezygnowalismy z prawej ścianki dzielącej kuchnie od salonu stanie tu wyższy blat z barowymi krzesłami 4.Okno w jadalni będzie miało wysokość 150 na szer 240 5.Balkon od strony ogrodu będzie miał ok 2 m głębokości tworząc zadaszenie nad tarasem znalazłoby się jeszcze jakieś drobne zmianki ale to już chyba naprawdę drobiazgi jak przypomnę sobie jeszcze coś istotnego to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts