Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ludzie, ale kombinujecie z tą spiżarką. Jest zaprojektowane duże wygodne pomieszczenie 1/8 jako garderoba/spiżarnia, do której po drodze z garażu z zakupami coś zostawić. Jak za dużo "kręcenia" przez salon do/z kuchni to zróbcie drzwi z przedpokoju 1/1 do kuchni, np. przesuwne, chowane w ścianie, i już. A nie korytarzyki jakieś wymyślacie ;):p Edytowane przez Wojtek1978

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojtek1978 nie kombinujemy tylko rozważamy

U mnie garderoba będzie gabinetem z racji pracy jaką wykonuję to pomieszczenie jest mi potrzebne do przyjmowania petentów by nie wpuszczać do środka domu.

Jedni mają takie inni inne potrzeby, które trzeba uszanować.

Pozdrawiam wszystkich budujących

Wojtek1978 masz rację

projektu szukałam bardzo długo i ten w 90% jako jedyny spełniał moje oczekiwania.(oczywiście w kategoriach takich jak szukałam)

Naprawdę dokonałam minimalnych modyfikacji. Zabrakło tylko tej nieszczęsnej spiżarki.

Więc niestety czasami trzeba iść na pewien kompromis i tak nie zamieniłabym tego projektu na inny.

pozdrawiam

Do pabart - musisz czytać dokładniej :) ja odpisywałam :) póki co, nie jestem w stanie zamieścić żadnych zdjęć bowiem jeszcze elewacji nie mamy.

Planujemy jednak trzymać się wizualnie projektu, tzn jasny tynk (biel złamana szarością) z elementami drewnianymi. Fajnym pomysłem jest zastąpienie prawdziwych desek imitacją deski. Zastanawiam się jeszcze jak zastąpić cegłę na ścianie z bramą garażową. Najpewniej będzie to ciemniejszy tynk (ciemniejszy szary).

Z elewacją startujemy jakoś końcem sierpnia.

Kilka stron wcześniej mycha3 wrzucała zdjęcia swojej częściowo zrobionej elewacji. Mycha3 - czy masz już pomalowaną imitację deski?

Pozdrawiam

Nie jeszcze nie mamy. Kasiorka na razie się wyczerpała i jesteśmy w zawieszeniu jeśli chodzi o prace budowlane.

Kurczewska- otwór drzwiowy -136cm szerokości.

Jeśli chodzi o spiżarkę, to u nas właśnie garderoba- przejście z domu do garażu będzie pełnić w przyszłości tę funkcję. Na razie spokojnie cała ściana szafek wysokich oraz cargo, łezki i szuflady spokojnie wystarczają na bieżące potrzeby.

Nie zmieścił się widok z góry:

Jak widać jeszcze wszystko nie jest tak jak powinno, brakuje listem, zaprawek przy schodach po montażu, mebli ale bardzo fajnie się użytkuje Galilea. Mieliśmy już inspekcję z nadzoru budowlanego, która przebiegła pomyślnie. :)

032m.jpg

Edytowane przez mycha3

To znaczy, że masz bardzo ładnie w domu ;)

Właśnie :) :) :)

W sumie widzę że mamy podobne gusta, bo drzwi i ściany będą u nas podobne. Różnice są w kuchni - nasza będzie bardziej tradycyjna i w górnej łazience, tu z kolei będzie styl typu drewno i kamień

Witam ponownie ;) Dawno mnie tu nie było i widzę, że niektórzy już kończą swoje domki i wybierają wykończenia :) My właśnie zakończyliśmy wszystkie formalności i kopiemy fundamenty, a właściwie doły pod ławy, będą w całości wylewane. I moje pytanie, bo słyszałam, że dobrze jest jak fundamenty przezimują i budowę zaczyna się następnego roku np na wiosnę czy lato. Nie wiem właściwie czemu tak, ale może ktoś mi wyjaśni czy ma to sens czy jest to tylko prastary wymysł ;) dzięki i pozdrawiam :) Teraz pewnie będę tu częściej zaglądać ;) My budujemy galilee małą, ale i tak wydaje mi się duża ;) pozdrawiam :D

Hej, ja właśnie zakończyłem stan zero. Co do przezimowania ław to nie wiem po co miałyby zimować. Wiele tam się nie ułoży. Natomiast jeśli już to myślę, że warto aby mury w stanie surowym + dach przezimowały. Dom osiądzie i możliwe, że jak wykończysz już cały dom nie będą Ci pękać tynki na skutek pracowania i osiadania bo to już się stanie właśnie w zimie.

Witam

My po przebrnięciu przez urzędy i całą masę papierów też zaczynamy budowę Galilea Mała.

Fundamenty już wylane i lada dzień domek zacznie piąć się w górę :)

Oglądam Wasze fotki i już nie mogę się doczekać kiedy u nas stanie nasz domek :)

Coś tu cicho na tym forum się zrobiło ;)podzielcie się jakimiś nowymi fotkami ;)

Witam. U mnie powoli wykonują się instalacje. Wkurza mnie totalna niesłowność budowlańców. Podobno w Polsce jest duże bezrobocie, a ekip brakuje. Dziwne, prawda? Czekam na tynkarza. Czekam, bo wiem, że warto, ale szlag mnie trafia, że jak się umawiamy, to nie są w stanie powiedzieć prawdy, że nie dadzą rady w danym terminie, tylko później uprawiają taniec pingwina na szkle. I jak tu teraz zamawiać kolejne ekipy? No nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać, czekać. Mam nadzieję, że do października podgonię prace. Pozdrawiam.

Witam agnieall w gronie budujących.

Napisz jakie zmiany dokonałaś.

Pozdrawiam

Witam

Wprowadziliśmy kilka zmian

1.Poszerzyliśmy garaż o 1m

2.Zrezygnowaliśmy z pomieszczenia1/4 i w miejscu w którym to pomieszczenie pierwotnie się kończyło u nas stanął kominek który będzie samodzielnym filarem ;)przysłoni nam tym samym wejście do dolnej łazienki

3.Zrezygnowalismy z prawej ścianki dzielącej kuchnie od salonu stanie tu wyższy blat z barowymi krzesłami

4.Okno w jadalni będzie miało wysokość 150 na szer 240

5.Balkon od strony ogrodu będzie miał ok 2 m głębokości tworząc zadaszenie nad tarasem

znalazłoby się jeszcze jakieś drobne zmianki ale to już chyba naprawdę drobiazgi

jak przypomnę sobie jeszcze coś istotnego to napiszę :)