Arek_A 10.08.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Ocieplenie z zabudową GK w tym robocizna 29 tysięcy brutto, elewacja licz min. 120 zł za metr kwadrat. Jak wynegocjujesz odliczenie powierzchni okien to będziesz miał kwotę28-29 tysioęcy brutto. Trzeba liczyć w zaokrągleniu 30 tysięcy przy 15 cm styro. Przy okazji po kilku rozmowach z wykonawcami - nie polecają styro grafitowego. Same kłopoty i koszty. Wygrzebałem odpowiedź na koszty ocieplenia dachu oraz elewacji. Tak z ciekawości, ile miałeś wełny? oraz ile wyszło m2 elewacji? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PabloPikass0 12.08.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Wow, cena bardzo niska za tynki, czy przypadkiem jest to firma w okolicach Wrocławia, bardzo proszę o namiary na nią. Pozdrawiam Gosia Ja też się buduje w okolicach Wroclawia i ceny za tynki jakie mam to średnio: 26zł/metr tynki gipsowe i 29zł/metr tynki cementowo-wapienne. Ta cena 18 zł to rzeczywiście bardzo niska cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airblade79 23.08.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 czy możecie powiedzieć w którym miejscu wstawiliście schody strychowe i jakich wymiarów.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek1978 25.08.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) airblade, na wysokości wejścia do garderoby i pokoju z małym balkonem (równolegle do ściany z garderobą). Wstawiliśmy wymiany jak na zdjęciu. Wymiary chyba ok. 140x70cm, musiałbym zmierzyć bo nie pamiętam. W katalogach schodów znajdziesz jakie są potrzebne. Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Wojtek1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airblade79 25.08.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 wojtek1978, dzięki za odpowiedz, widzę że wyciełeś jedną belkę żeby wstawić schody. u mnie jest gęściej "jętek" i dlatego nie miałem pomysłu a wycinać to strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek1978 25.08.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Nie wiem czy bez "wycinania" da się tam wstawić jakieś sensowne schody. Ja aż tak bym się nie bał. Wymiany przecież wstawia się w krokwie jako standard przy omijaniu kominów. Dlaczego nie wstawić ich w jętki. Oczywiście dekarz się tym zajmował, na własną rękę też bym się bał to ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiazwroc 07.09.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Hej19.09.2016 zacznie się promocja bram Unitherm (panel 60 mm) Wiśniowskiego.PozdrawiamGosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek_A 07.09.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Dzięki za info, te promocje wracają ze 2 razy w roku. Ja niestety zamawiam tą cieplejszą , jak dobrze pamiętam 75 mm, w dodatku w kolorze winchester. To nigdy nie jest w promocji a tak na marginesie, chyba się "szarpnę" na podbitkę równoległą do dachu jak w wizualizacji domplanu, z pcv, a właściwie z blachy z okleiną winchester marki Renolit , i to w formie "desek" a nie wygiętej blachy... cena masakra, ale liczę na świetny efekt i brak problemów z konserwacją. Ktoś to przerabiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiazwroc 07.09.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Hej Masz rację te promocje są jak do tej pory 2 razy w roku. Nie znam bramy Wiśniowskiego o panelu 75 mm, ta w promocji ma panel 60 mm, standard to 40 mm. Mam nadzieję, że jak zrobisz podbitkę to pochwalisz się zdjęciami . U nas robione są tynki, dzisiaj również wybraliśmy firmę do elewacji. Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiazwroc 08.09.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Sprawdziłam kolor winchester jest w promocji, ale brama musi mieć wymiary typowe.PozdrawiamGosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komudek 09.09.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Też buduję wg tego projektu, choć nie obyło się bez drobnych zmian. Jestem na etapie robienia ocieplenia i chcę wykończyć elewacje deską. Waham się między naturalnym drewnem a elastyczną imitacją deski. Te sztuczne okładziny podobno nie niszczeją po pewnym czasie tak jak naturalne drewno a wizualnie praktycznie wygląda tak samo. Ktoś z Was ma na elewacji deski i może się wypowiedzieć co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek_A 09.09.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Hej Masz rację te promocje są jak do tej pory 2 razy w roku. Nie znam bramy Wiśniowskiego o panelu 75 mm, ta w promocji ma panel 60 mm, standard to 40 mm. Mam nadzieję, że jak zrobisz podbitkę to pochwalisz się zdjęciami . U nas robione są tynki, dzisiaj również wybraliśmy firmę do elewacji. Pozdrawiam Gosia Czeski błąd. Oczywiście chodziło o 60mm - brama Unitherm. Sprawdziłam kolor winchester jest w promocji, ale brama musi mieć wymiary typowe. Pozdrawiam Gosia te wymiary typowe to chyba nie dotyczą Unitherm w kolorze winchester, chyba, że coś zmienili. Wiśniowski sam okleja bramy foliami poza kilkoma, min. winchester - stąd marża jest mniejsza i ten kolor w promocjach nie występował do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiazwroc 12.09.2016 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Czeski błąd. Oczywiście chodziło o 60mm - brama Unitherm. te wymiary typowe to chyba nie dotyczą Unitherm w kolorze winchester, chyba, że coś zmienili. Wiśniowski sam okleja bramy foliami poza kilkoma, min. winchester - stąd marża jest mniejsza i ten kolor w promocjach nie występował do tej pory Hej Sprawdziłam w ulotce Wiśniowskiego "Oferta dotyczy bram we wszystkich kolorach, w wymiarach typowych". Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
builderhouse 24.09.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Wygrzebałem odpowiedź na koszty ocieplenia dachu oraz elewacji. Tak z ciekawości, ile miałeś wełny? oraz ile wyszło m2 elewacji? pzdr Witaj. Wełna 30 cm, elewacja ok 280 m bez balkonów i bez okien tarasowych i bramy garażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek_A 26.09.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 builderhouse dzięki kolejne moje wyzwanie to podbitka... nie ukrywam, że projekt Galilei spodobał nam się min z powodu ładnego dachu i wykończeń min. desek okapowych w kolorze okien. Po zainstalowaniu okien byliśmy przekonani do podbitki z pcv w tym samym kolorze, a konkretnie blachy wykończonej folią renolit w kolorze winczester. Niestety trudno znaleźć ekipę, która by to dobrze wykonała i to tak aby zminimalizować widoczność nitów i łączeń. Po obejrzeniu kilku realizacji zrezygnowaliśmy z tego pomysłu i wracamy do podbitki z drzewa. Mam pytanie, czy ktoś z Was rozpracował kolor bejcy czy lazury , która byłaby zbliżona do koloru winchester ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PabloPikass0 29.09.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Arek_A my mamy wykonana nadbitkę i stolarkę w kolorze winchester. Nadbitkę pomalowaliśmy impregnatem altax kolor kasztan. Moim zdaniem pasuje idealnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagoda i Paweł 13.10.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Witam wszystkich forumowiczów Kupiliśmy z mężem projekt Galilea 2M i jesteśmy na etapie planowania zmian a bardzo byśmy chcieli zobaczyć jak wygląda dom na żywo (przestrzeń/pomieszczenia itp.) Czy jest ktoś z Torunia lub okolic, kto mógłby nam zademonstrować swój już stojący dom ?? Bardzo prosimy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikrusmala 18.10.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Witam! Już od dawna podczytuję to forum. Budowę rozpoczęliśmy na jesieni 2014r. Teraz jesteśmy na etapie krycia dachu, elektryki, hydrauliki i wyboru pieca. I właśnie zwracam się do Was z pytaniem o piec, a właściwie czy ktoś z Was ma piec na ekogroszek i o jakiej mocy? Gdy pytam w sklepach to zazwyczaj pada odpowiedź, że na taki duży dom potrzebny jest piec 25kW, w jednym wyliczyli mi, że aż 32 kW!, a czytając tu na forum i obliczając na cieplowlasciwie wychodzi mi że 17 - 19 kW.. Totalnie już zgłupiałam, dlatego proszę o radę Was bo macie takie same domy. Aha, robimy cały dół (bez garażu) i górną łazienkę w podłogówce, reszta grzejniki. Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 18.10.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Ja też będę miał 17 kW ale gazowy. Nie ma sensu przepłacać za niepotrzebną moc z której i tak nigdy się nie skorzysta. Ważne żeby piec mógł sobie dobierać moc w zależności od aktualnej potrzeby na ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 21.10.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Witam, mam mały problem zdecydowaliśmy się na schody lane i w tej chwili musimy podać ekipie od szalunku czym je obłożoymy , jeżeli drewno to jakiej grubości ? Jako , że wasze doświadczenie w tej kwestii jest większe , proszę o wasze wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts