builderhouse 10.01.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 hatan, Klubowiczka buduje galileę zwykłą i ma sporo zmian zatem jej koszty będą trochę inne w stosunku do projektu typowego. Natomiast Alkam podał koszty SSO. To samo dotyczy kolegi daro 3. Czy nie oglądałeś zdjęć, które zamieścili koledzy i koleżanki? Przecież na ich podstawie masz wyraźny obraz poszczególnych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedzierk 12.01.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam wszystkich. Właśnie dokonujemy formalności aby móc zacząć budować galileę 2m. Od niedawna z mężem śledzimy wpisy na tym forum i cieszę się, że ktoś już buduje wg tego projektu i można zobaczyć też fotki waszych domków. Jeżeli chodzi o koszty to też jest bardzo dla nas interesujący wątek. Nam właśnie wyceniono szacunkowe koszty budowy SSO na jakieś 180 tys. i byłam ciekawa jak to się ma do rzeczywistości. Jest szansa, żeby się zmieścić w tym budżecie. Mam pytanko czy ktoś buduje galileę w lubelskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatan 13.01.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Sprecyzuję moją prośbę do KLUBOWICZKI oraz ALKAMA. Mianowicie chodzi mi o jakieś zestawienie, np. plik gdzie będzie np opis typu - dachówka - 23.000 pln itd. Sorki za wcześniejsze zamieszanie.Zamierzamy rozpocząć inwestycję wiosną.Interesuję mnie w szczególności zestawienie materiałowe i ich koszty z tego względu, iż częściowo zamierzam zaopatrywać się w Niemczech, gdzie przy dobrym zorganizowaniu i porozumieniu z firmą wykonawczą można zaoszczędzić na VAT ok 15%. Transport np. cegły EDER na plac naszej budowy wynosi, zgodnie z wstępną ofertą, 40euro za auto. Potrzebuję 2-3 auta z HDS. Jeśli ktoś z Was ma dość blisko do składów budowlanych w Niemczech nadal może skorzystać z niższego VAT.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romualdt 14.01.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam! Przmierzamy się z mężem do zakupu tego projeku... czy jest tu ktoś z Poznana lub okolic kto buduje ten dom? Pozdrawiam serdecznie. Witam, dopiero teraz dotarłem do tego forum. Ja buduję w okolicach Poznania (Suchy Las). W grudniu zakończyliśmy SSO. Zapraszam do kontaktu. Chętnie podzielę się doświadczeniami. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 14.01.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Witam top 25 - poniżej odpowiedzin na Twoje pytania Obserwuje Wasze dokonania na placu budowy - w związku z tym mam do Was kilka pytań, zwłaszcza do: Klubowiczki i Alkama, bo jak się okazuje to Wy jako pierwsi macie najbardziej zaawansowaną budowę! - Co zmieniliście podczas budowy w Waszej Galilei oprócz tego co już napisaliście? (wielkie dzięki dla Klubowiczki za ostatnie uwagi dotyczące chociażby przesunięcia drzwi balkonowych na zewnątrz w celu lepszego zagospodarowania najwyższej ze ścian w pokojach) -Klubowiczko piszesz, że „Poza tym warto wiedzieć już wcześniej jak urządzić Galileę, bo każde pomieszczenie dla mnie jest tam mało przemyślane i traci sie spore powierzchnie do wykorzystania (o tym opowiem innym razem).” Czy masz już jakieś przemyślenia z związku z tym? To co mi na gorąco przychodzi do głowy. Na dole myślę, że warto zrobić łazienkę z dostępem do okna i światła dziennego czyli zamiana pomieszczeń. Na pewno mniejsze okna wystarczą, a zyskuje się miejsce na ścianie zoknem np. na lodówkę, a tak to ta ściana w kuchni jest już nie dozagospodarowania. Jak dla mnie ciężko jest coś ulokować, bo ja mam 1 ścianę na której muszę zmieścić zlew (bo nie chcę przy oknie - nie ma gdzie odkładać umytych naczyń, jestem zwolenniczką szafki nad zlewem), a nad nim ociekacz, potem szafka 40, potem kuchenka, a nad nią okap, szafka 40 i słup (piekarnik, mikrofala). Żebym mogła to zmieścić dochodzę do samych drzwi wejściowych do kuchni (które zaznaczę mamy w innym miejscu niż w projekcie). Druga ściana z oknem - to na szczęście lodówka i blat do wykorzystania przy oknie. Trzecia ściana to stolik. Ja mam sporo talerzy, garnków, więc fizycznie będę miała za mało szafek, w które można coś włożyć, tu ociekacz, tam okap, zmywarka, kosz na śmieci, rozdrabniacz i nie ma miejsca na podstawowe rzeczy. Jadalnie też jest dla mnie za mała, bo praktycznie stół będzie się stykał z narożnikiem w salonie, ale to są już rzeczy organizacyjne. Ja oddzieliłam jadalnie od przedsionka i przez to jest też wąskie przejście z kuchni do salonu, bo będzie trzeba przechodzić obok stołu w jadalni - może warto przemyśleć owy wykusz, który swoją drogą podobno daje światło przez cały dzień. Schody mamy wylewane i jest to dla mnie bardzo dobre miejsce na mini spiżarkę. Przez to, że mamy WC - łazienka jest wąska, ale i tak nie żałuję. Wy budujecie 2M, więc pewnie nie macie tego problemu co my, czyli zbyt mała kotłownia - jeśli ktoś naprawdę chce palić węglem to nie ma go gdzie trzymać, bo kotłownia jest wielkości takiej, że zmieści się piec i 2 rowery. Na górze jest ok, chociaż ja zrobiłabym drzwi do obecnej łazienki na poziomie pralni, więc zyskałabym powierzchnię, zlikwidowałabym gaderobę i przesunęła drzwi do pokoju, a łazienkę przeniosła w miejsce pokoju, gdyby nie to, że wypadło mi to od południa. - Co okazało się bublem projektowym - jeżeli takowe miały miejsce w projekcie Galilei? Może nie bubel, ale jeśli nie chcesz kominka w tym miejscu co jest, to będzie problem z jego ulokowaniem. Ulokowanie łazienek nie nad sobą też nie jest korzystne i ja to bym osobiście zmieniła, ale akurat jest to od południa, więc zostawiłam pokój, ale po pierwsze są to wyższe koszty instalacji, po drugie ciepła woda dociera do góry dłużej, po trzecie odpływy z góry muszą iść przez gabinet w dół i nawiązując do odpowiedzi na poniższe pytanie: dla sedesu jest to najlepsze miejsce, bo praktycznie tylko tam można sensownie ulokować rury z odpływami. Siadając schylamy się, więc jest szansa zmieścić się pod skosami, chociaż jeśli chciałoby się stać to pewnie trzeba trochę wysunąć ubikację, zeby nie było problemu, pewnie zależy to od wzrostu członków rodziny oczywiście. Alkam- czy w górnej łazience takie usytuowanie sedesu (bo jak mniemam jest to stelaż do „porcelany”) pod skosem dachu nie będzie przeszkadzać w korzystaniu z niego? Klubowiczko piszesz o kominach: „My mamy 2 bardzo duże kominy wraz z wentylacjami obłożone klinkierem. 1 komin węglowy schiedela, 1 komin gazowy również schiedela - koszt ok.16000+ klinkier 2200.”- czy w zwiazku z tym co napisałaś przeprojektowałaś w swoim projekcie kominy bo na zdjęciach projektu pracowni Domplan nie ma ich tam gdzie Ty masz postawione? Komin węglowy chyba był wrysowany (kotłownia), natomiast gazowy sami lokowaliśmy w łazience na dole. Wentylacje to duży koszt przy dachówce, którą kupowaliśmy, bo 1 dachówka wentylacyjna to 400zł x8 to 3200zł. Można postawić 1 komin wentylacyjny - dociągając wszystkie wentylacje jak najbliżej kalenicy, żeby nie był wysoki i wtedy koszty sąo wiele niższe. My dobudowaliśmy wentylacje do komina węglowego i gazowego i ciągliśmy to bardzo wysoko, żeby były ponad kalenicą i obłożyliśmy klinkierem, więc koszt budowy 2 kominów wraz z wentylacjami był naprawdę bardzo wysoki. Pozdrawiam! Edytowane 14 Stycznia 2014 przez KLUBOWICZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 14.01.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam wszystkich. Właśnie dokonujemy formalności aby móc zacząć budować galileę 2m. Od niedawna z mężem śledzimy wpisy na tym forum i cieszę się, że ktoś już buduje wg tego projektu i można zobaczyć też fotki waszych domków. Jeżeli chodzi o koszty to też jest bardzo dla nas interesujący wątek. Nam właśnie wyceniono szacunkowe koszty budowy SSO na jakieś 180 tys. i byłam ciekawa jak to się ma do rzeczywistości. Jest szansa, żeby się zmieścić w tym budżecie. Mam pytanko czy ktoś buduje galileę w lubelskim? Witamy w naszym gronie. Mam wrażenie, że podane koszty 180tys za Galileę 2M są trafne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 14.01.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Hatan - zestawienie wydatków oczywiście mamy, ale tak ja było to wcześniej wspomniane ja mam Galileę zwykłą, w zasadzie każdy, kto wprowadzi jakąś zmianę zaburzy wyliczenia. Ja mam mniejsze okna, podniesioną ścianę kolankową, poszerzony garaż, więc to daje większę ilość pustaków. Mam mniej okien dachowych, ale szerszy dach i 2 jaskółki, więc wszystko wpływa na zmiany ilosci i kosztów. Myślę, ze najlepszym rozwiązaniem jest pójść do 2 najbliższych składów i poprosić o przeliczenia ilości i wyceny lub poprosić ekipę o podanie ilości. Nam wszystko przeliczały składy, bo ekipa była nie najlepsza. liczyli nam dachówkę, blachę, rynny.Jak będziesz miał z 2 i się mniej więcej potwierdzi to taką ilość można brać. Przy okaczi polecę najtańszy skład z pustakami w Krakowie BUDMUR przy ul. Torowej (dawniej Skośnej). Miło, szybko, bez problemów i co najważniejsze tanio, nawet z dostawą opłacało nam się ściągnąć materiał i tona kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 14.01.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam, dopiero teraz dotarłem do tego forum. Ja buduję w okolicach Poznania (Suchy Las). W grudniu zakończyliśmy SSO. Zapraszam do kontaktu. Chętnie podzielę się doświadczeniami. Pozdrawiam... romualdt- jaką Galileę budowaliście, 2M? Jakie Wam wyszły koszty zbliżone do naszych? Dokonaliście jakiś zmian. Dodajcie jakieś zdjęcia - byłoby ciekawiej:) Ja ze swojej strony dodam, że pozabijaliśmy deskami otwory i w tym momencie jest tak ciemno, że już nic nie da się sfotografować wewnątrz domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romualdt 14.01.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, Klubowiczka - tak budowaliśmy Galilea 2M odbicie lustrzane. Zmian dosyć sporo: - poszerzenie garażu o 0,5 m - część mieszkalna wydłużona o 1m, co pozwoliło wydzielić korytarz do garażu, a pokój ten z przodu zrobić niezależnym - na górze zamieniliśmy łazienkę z pokojem (chcieliśmy od południa mieć pokoje dla dzieci) - dodaliśmy okna na szczycie w części nad garażem - schody betonowe - ściany na poddaszu murowane (ytong) - podnieśliśmy wysokość parteru (obecnie jest 3,2m) docelowo będzie 2,8 po położeniu posadzek i podwieszanego sufitu - na poddaszu podnieśliśmy ścianki kolankowe tak aby po położeniu posadzki i ociepleniu dachu wyszło 1,4m Obecnie mamy SSO z dachem + schody + ściany działowe. Budowaliśmy z silki. Niestety koszt wyniósł nas 240 tyś. Spowodowane to było koniecznością wykonania sporych fundamentów (2,7m). Terem mamy gliniasty i trzeba było wybrać glinę i zejść do warstwy nośnej. Sam piach na zasypanie fundamentów kosztował nas 20 tys Załączam kilka fotek. Ps. też mamy pozabijane deskami Czekamy na okna i pierwsze oznaki wiosny. Pozdrawiam... Edytowane 14 Stycznia 2014 przez romualdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 15.01.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Bardzo ładny ten Wasz domek. Mam prośbę - czy macie takie zdjęcie pokazujące ścianę salonu i jadalni? Na jednym zdjeciu jest jadalnia, ale chciałam zobaczyć ile zostało miejsca na salon. Jestem ciekawa, bo ja nie zrobiłam potójnych drzwi w jadalni - tylko okno i pojedyncze drzwi pomiędzy kuchnią i jadalnią - zresztą widoczne na zdjęciach. Mam wrażenie, że salon jest mały, a co dopiero przy potrójnych drzwiach... Widzę, ze oddzieliliście sobie kuchnię, a gdzie będzie stał stół? w przejściu, na środku? Jeśli będzie przy drzwiach balkonowych to trudno będzie z nich korzystać, jeśli będzie bliżej ściany, to moży być problem w komunikacji. W pierwszej wersji też tak widziałam wydzielenie kuchni, ale potem uznałam, że lepsze będzie przejście z którejś strony, a ostatecznie wstrzymałam się z postawieniem ścianki, może kiedyś regips. Wieczorem prześlę układ dołu, bo teraz nie mam tego przy sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkam 15.01.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Hej, Niby ten sam projekt,a każda z naszych Galilei inna Romualdt, nie boisz się, że będziesz miał ciemno w pomieszczeniach na poddaszu ? U nas w pomieszczeniach, gdzie łączą się dachy domu i garażu (kosze) nie mamy okien połaciowych i szczerze mówiąc jest ciemnawo ;/ Może teraz też taka pora roku, ale za to w pozostałych dwóch pokojach gdzie mamy dodatkowo po 2x połaciowka jest o wiele jaśniej i przyjemniej. dla przypomnienia nasza Galilea 2m, też w odbiciu lustrzanym : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 15.01.2014 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Cześć Ale ożywienie na forum! Alkam - jesteśmy pod wrażeniem tempa prac, mam pytanie - zwężałeś może drzwi wejściowe? My też nie próżnujemy. Poszły ściany kolankowe i szczytowe i teraz czekamy na więźbę, która ma być lada dzień. W międzyczasie zamówiliśmy okna i bramę garażową, a aktualnie szukamy drzwi wejściowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkam 15.01.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Cześć Ale ożywienie na forum! Alkam - jesteśmy pod wrażeniem tempa prac, mam pytanie - zwężałeś może drzwi wejściowe? My też nie próżnujemy. Poszły ściany kolankowe i szczytowe i teraz czekamy na więźbę, która ma być lada dzień. W międzyczasie zamówiliśmy okna i bramę garażową, a aktualnie szukamy drzwi wejściowych Wymiar drzwi, otworu drzwiowego pozostał zgodny z projektem, zmieniliśmy jedynie ich wyglad- zrezygnowalismy z jednej bocznej dostawki z szybą. Nasze drzwi są z firmy KMT, okna z VETREXU, a brama Wiśniowski- wszystko w kolorze Winchester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romualdt 16.01.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Cześć Klubowiczka! Niestety nie mam tak jak prosisz, pokazującego ścianę salonu i jadalni. W sobotę będę na budowie to zrobię. Stół będzie stał przy tym potrójnym oknie co widać na zdjęciu, zaraz przy wejściu do kuchni. Nie wiem czy to praktycznie, czy nie, ale innego pomysłu i sposobu nie mamy Kuchnię wydzieliliśmy, bo nie jesteśmy zwolennikami otwartej kuchni. Tam będą zrobione drzwi przesuwne. Mamy jeszcze dodatkowe wejście do kuchni z boku, zaraz przy wejściu do domu. Poniżej żuty parteru i poddasza. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romualdt 16.01.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Hej Alkam, Bardzo ładnie wygląda Wasz domek. Chciałbym mieć już ten etap prac Oczywiście będziemy montować okna połaciowe. W każdym pokoju planujemy dodatkowo 1-2 okna. Teraz tego nie robimy, aby nie dostały nóg. Jakiej firmy macie okna połaciowe? Jesteście zadowoleni z drzwi wejściowych? Polecacie tą firmę? Jakie drzwi macie od strony ogrodu? Tej samej firmy? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkam 16.01.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Hej A to dobrze z tymi oknami... Okna połaciowe mamy z Veluxa. Co do drzwi, to zarówno z frontowych jak i tych z tyłu jesteśmy zadowoleni Narazie używamy głównie tych od ogrodu ze względów bezpieczeństwa. O gustach się nie dyskutuje, nam się te frontowe bardzo podobają, ale chyba faktycznie coś w sobie mają, bo prawie każdy kto do nas przyjeżdża to się nimi zachwyca pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 17.01.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Alkam - dzięki za zdjęcie jadalni i salonu - właśnie o to mi chodziło. Ja zrezygnowałam z potrójnych drzwi tarasowych i mam podwójne. Widzę, że przy kominku i potrójnych drzwiach nie miałabym szans na narożnik, bo zachodziłby na drzwi tarasowe. Doświetlenie pomieszczeń jest ważne, ale ja wyszłam z założenia, że w lecie, kiedy słońce jest intensywne, szuka sie zaciemnionych miejsc i cienia, bo inaczej jest gorąco, poza tym sporo czasu wtedy spędza sie na tarasie czy poprostu na zewnątrz, więc doświetlanie domu jest zbędne, a w zimie kiedy jest szaro to nawet największe okna nie pomogą, poza tym wracajac do domu jest już ciemno i i tak się swieci światło, więc nic nie dają duże okna. Pozostaje jeszcze wiosna i jesień Byłam w domu, w którym okno było za sofą i mieszkańcy wypowiedzili się, że czują ogromny dyskomfort na codzień. Należy też pamiętać o zagospodarowaniu pomieszczenia, bo jeśli jest dużo otworów to czasami ciężko jest pomieścić potrzebne rzeczy. romualdt - masz ciekawe rzmieszczenie domu. Zastanawiam się czy łazienka na dole nie jest za mała? Gdzie będzieci mieć pralkę? Alkam - my będziemy mieć podobnie dzrzwi - wprawdzie zmniejszyliśmy otwór tak, żeby był świetlik z jednej strony+drzwi i zrezygnowaliśmy ze świetlika na górze drzwi, ale wizualnie będziemy mieć podobne drzwi. Chyba od 2 lat jest trend na pionowy uchwyt zamiast klamki Chciałam Cię zapytać o deski, które masz przy rynnach, co to jest? Macie drzewo na wierzchu od czoła domu, ale przy rynnach macie coś innego. Bedziecie to jeszcze jakoś wykańczać? Jestem zainteresowana tematem, bo my to będziemy poprawiać i nie wiem czy dać blachę czy da się inaczej zabezpieczyć założona już krokiew? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro3 18.01.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 [Witam. Dzięki Waszym wypowiedziom postanowiliśmy stworzyć troszkę inny projekt tzn.: Zmiana na Galilea Mała 2M, zmniejszenie drzwi wejściowych, wyodrębnienie małego wiatrołapu, dodatkowe drzwi do kuchni, pozbycie się pokoju na dole na rzecz większego salonu a co za tym idzie przeniesienie kominka w róg i podłączenie do ( większego) komina w kotłowni, wydłużenie kuchni, zmiana drzwi balkonowych na duże okno. schody betonowe( pod nimi oczywiście schowek) rezygnacja z okien dachowych oraz z balkonów, a na rzecz drzwi balkonowych montaż w szczytach dużych okien. Zamiast balkony z przodu chcemy zrobić dwu spadowe zadaszenie, natomiast po drugiej stronie daszek nad tarasem montaż okien w garażu. Podwyższenie ścianki kolankowej. Pomieszczenie nad garażem jest dość duże, w związku z czym w szczycie wstawione zostanie duże okno i zostanie ono przedzielone ( wyodrębnienie 1/3 powierzchni na garderobę oraz małą łazienkę w sypialni). projekt się tworzy. Jednakże zastanawiamy się czy pokoje na górze są wystarczające. Jeśli możecie proszę o przesłanie więcej zdjęć. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 18.01.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Ja też zamieszczam obiecane wcześniej rozmieszczenie. Romualdt - masz fajny podział, widać, że dopracowany. Jednak w 2M można więcej pomieszczeń uzyskać. W takiej sytuacji - 2 pomieszczenia nad garażem przeznaczyłabym na garderobę/suszarnię, a ten jeden pokój, który sąsiadował z garderobą zrobiłabym jednak większy, ale oczywiście każdy ma swój zamysł. Każdy z nas ma Galileę, a każda będzie wyglądała inaczej, a jak ją sobie urządzimy to dopiero wtedy będą widoczne ogromne różnice. Mam nadzieję, że w przyszłości pojawią się zdjęcia zagospodarowanych pomieszczeń Pzdr Edytowane 20 Stycznia 2014 przez KLUBOWICZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 21.01.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witamy wszystkich dawno się nie udzielaliśmy ale w związku z tym, że większość z Was jest na zdecydowanie bardziej zaawansowanym etapie budowy to raczej czytamy Wasze uwagi. No i właśnie zainteresował mnie wątek dotyczący okien połaciowych. Alkam, Romualdt - piszecie, że do każdego pokoju na piętrze dodaliście 1-2 okna połaciowe? Jakoś nie potrafię sobie tego zwizualizować i szczerze mówiąc nie wydaje mi się to konieczne. W projekcie, w dwóch większych pokojach są dwa okna dachowe i drzwi balkonowe, a w tym najmniejszym pokoju są drzwi balkonowe. Do tego dodajecie jeszcze 1-2 okna? Czy rzeczywiście uważacie, że to dobry pomysł? Te pokoje nie są aż tak wielkie żeby propozycja wynikająca z projektu była nie wystarczająca. Będę wdzięczna za więcej uwagi w tym temacie. Wasze domy już stoją więc macie pełny obraz. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts