Michale 07.04.2019 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Witam jestem nowym użytkownikiem forum wybrałem z żoną projekt domu galilea 2M mam prośbę czy moglibyście podsunąć nam jakieś ciekawe przeróbki w projekcie lub przemyślenia techniczne albo co zmienilibyście na pewno gdyby budowa miała miejsce od nowa jesteśmy dopiero po zakupie projektu i nie mamy naniesionych jeszcze poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alfik2019 09.04.2019 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 WitamPrzymierzamy się do zakupu projektu Galilea Bis oraz w późniejszym czasie budowy tego domu. Czytamy o wszystkich zmianach jakie Państwo dokonujecie jednak na tę chwile interesuje nas pomieszczenie nad garażem, określone jako „strych”. Czy ktoś adoptował to na sypialnie? Czy można by zobaczyć jakieś zdjęcia? Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_best 14.07.2019 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Witam Wszystkich, wybraliśmy projekt Galilea (ale nie 2M) i poza proponowanymi przez większość zmianami (podniesienie ściany kolankowej o 1 pustak; poszerzenie garażu) rozpatrujemy: - zrobienie pralni (pralka; sznurki do wieszania) w pomieszczeniu gospodarczym przy garażu - ogrzewać będziemy gazem. Czy ktoś rozpatrywał takie rozwiązanie? - wstawienie pralki do łazienki na dole (pod schodami) - czy ktoś z Was to ostatecznie zrobilł? Jak z funkcjonalnością? Czy może ktoś zrobić zdjęcie jak to wygląda? - rozpatrujemy zmianę okien połaciowych na dodatkowe okna przy oknach balkonowych w pokojach na górze i łazience na górze. Nie udało nam się znaleźć żadnego zdjęcia domu na forum. Czy ktoś może się podzielić zdjęciem przodu i tyłu domu jak to wygląda? - czy robiliście instalację odgromową? - czy robiliście kratkę odpływową w garażu? - rozpatrujemy modyfikację łazienki by wstawić kabinę 120cm. Nie spotkaliśmy takiej koncepcji na forum - przesuwamy wejście do łazienki o 120cm i wstawiamy tam kabinę. Tym samym zmniejszamy pralnię, ale jej nie likwidujemy. Wizualizacja poniżej - co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 30.07.2019 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Witam, myślałam o pralce pod schodami ale ostatecznie z niej zrezygnowałam. Miejsce na pralkę super, ale po co słuchać w salonie jak pracuje . Mąż stwierdził, że jak bardzo będzie mi potrzebna to w garażu można wstawić i tu miał rację. Sznurki w kotłowni też planowałam i dlatego nawet grzejnik wstawiłam ale i tak wszystko suszę na piętrze . To co nam się bardzo przydaje to mała wanna w kotłowni, idealna zwłaszcza jak ma się psa. Kratki w garażu nie mamy . Pralnia na piętrze rewelacja , ubolewam tylko że jest taka mała . Z prysznica w górnej łazience zrezygnowalìsmy , przez skosy nie było gdzie go za bardzo dać. Myśleliście o otwieraniu drzwi balkonowych ? Ja wstawiłam w łazience drzwi otwierane do środka 80 (nie chciałam aby córka obrywała nimi wychodząc z pokoju obok) za drzwiami mam umywalkę 120 cm i nie jestem w stanie otworzyć drzwi całkowicie . Okno daje więcej możliwości , zwłaszcza gdy planujecie tam dać jeszcze prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 30.07.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Jeszcze jedno, w pralni wstawiłam drzwi otwierane na zewnątrz i mam więcej miejsca w środku. Gdy otworzycie drzwi, to już nic za nimi nie dacie, będzie kiepski dostęp. Ja mam tam wieszaki wiaderka mopy.... słowem jest wygodniej i praktyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steryd1234 11.08.2019 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 witam, ktoś mi może powiedzieć ile jest metrów scian działowych w tym projekcie ? góra/ dół ? albo ile bloczków wykorzystaliscie na sciany działowe i jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulinako 17.12.2019 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Witam, również zastanawiamy się nad podcieniem od strony wejścia do domu.Czy można byłoby prosić o jakieś zdjęcia jak wygląda to w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziadzii 16.02.2020 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Witam, czy ktoś z was łączył pralnie z łazienką na górze ? Jak wygląda rozstawienie wanny itp jak są takie skosy ? Mile widziane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DGORV 19.02.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Witajcie, chciałbym rozejrzeć się za ceną materiałów w mojej okolicy. Projekt będę miał indywidualny na bazie galilea 2m bis, ale projektantka dopiero zaczyna projektować, w związku z czym mam pytanie. Czy posiada ktoś zestawienie materiałów do galilei bis 2m i byłby skłonny udostępnić mi je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DzikiGon 29.06.2020 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Witam,U mnie Galilea Bis 2m z drobnymi zmianami. Obecnie jestem na etapie docieplenia i tynków silikonowych. Dzisiaj weszła ekipa. W środku są już tynki i posadzki. Elektryka i hydraulika również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts