Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam jestem nowym użytkownikiem forum wybrałem z żoną projekt domu galilea 2M mam prośbę czy moglibyście podsunąć nam jakieś ciekawe przeróbki w projekcie lub przemyślenia techniczne albo co zmienilibyście na pewno gdyby budowa miała miejsce od nowa jesteśmy dopiero po zakupie projektu i nie mamy naniesionych jeszcze poprawek

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Przymierzamy się do zakupu projektu Galilea Bis oraz w późniejszym czasie budowy tego domu. Czytamy o wszystkich zmianach jakie Państwo dokonujecie jednak na tę chwile interesuje nas pomieszczenie nad garażem, określone jako „strych”. Czy ktoś adoptował to na sypialnie? Czy można by zobaczyć jakieś zdjęcia? Z góry dziękuje.

• 3 months później...

Witam Wszystkich,

wybraliśmy projekt Galilea (ale nie 2M) i poza proponowanymi przez większość zmianami (podniesienie ściany kolankowej o 1 pustak; poszerzenie garażu) rozpatrujemy:

- zrobienie pralni (pralka; sznurki do wieszania) w pomieszczeniu gospodarczym przy garażu - ogrzewać będziemy gazem. Czy ktoś rozpatrywał takie rozwiązanie?

- wstawienie pralki do łazienki na dole (pod schodami) - czy ktoś z Was to ostatecznie zrobilł? Jak z funkcjonalnością? Czy może ktoś zrobić zdjęcie jak to wygląda?

- rozpatrujemy zmianę okien połaciowych na dodatkowe okna przy oknach balkonowych w pokojach na górze i łazience na górze. Nie udało nam się znaleźć żadnego zdjęcia domu na forum. Czy ktoś może się podzielić zdjęciem przodu i tyłu domu jak to wygląda?

- czy robiliście instalację odgromową?

- czy robiliście kratkę odpływową w garażu?

- rozpatrujemy modyfikację łazienki by wstawić kabinę 120cm. Nie spotkaliśmy takiej koncepcji na forum - przesuwamy wejście do łazienki o 120cm i wstawiamy tam kabinę. Tym samym zmniejszamy pralnię, ale jej nie likwidujemy. Wizualizacja poniżej - co sądzicie?

galilea mod.jpg

• 3 weeks później...
Witam, myślałam o pralce pod schodami ale ostatecznie z niej zrezygnowałam. Miejsce na pralkę super, ale po co słuchać w salonie jak pracuje . Mąż stwierdził, że jak bardzo będzie mi potrzebna to w garażu można wstawić i tu miał rację. Sznurki w kotłowni też planowałam i dlatego nawet grzejnik wstawiłam ale i tak wszystko suszę na piętrze . To co nam się bardzo przydaje to mała wanna w kotłowni, idealna zwłaszcza jak ma się psa. Kratki w garażu nie mamy . Pralnia na piętrze rewelacja , ubolewam tylko że jest taka mała . Z prysznica w górnej łazience zrezygnowalìsmy , przez skosy nie było gdzie go za bardzo dać. Myśleliście o otwieraniu drzwi balkonowych ? Ja wstawiłam w łazience drzwi otwierane do środka 80 (nie chciałam aby córka obrywała nimi wychodząc z pokoju obok) za drzwiami mam umywalkę 120 cm i nie jestem w stanie otworzyć drzwi całkowicie . Okno daje więcej możliwości , zwłaszcza gdy planujecie tam dać jeszcze prysznic.

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 1 month później...

Witajcie,

chciałbym rozejrzeć się za ceną materiałów w mojej okolicy. Projekt będę miał indywidualny na bazie galilea 2m bis, ale projektantka dopiero zaczyna projektować, w związku z czym mam pytanie. Czy posiada ktoś zestawienie materiałów do galilei bis 2m i byłby skłonny udostępnić mi je?

• 4 months później...