KLUBOWICZKA 02.02.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Witam wszystkich budowlańców Bardzo długo szukałam osób które budują ten domek aż w końcu znalazłam My też zdecydowaliśmy się na ten projekt. Jesteśmy na etapie ustalania z architektem planów domu robimy projekt indywidualny na podstawie galilea. Jesli ktoś ma dokładnie rozpisane koszty to proszę podać ile kosztowało wylanie fundamentó? jestem bardzo ciękawa [email protected] . Super że dodajecie zdjęcia dzięki temu mam jakiś obraz domku w realu. My również chcemy wprowadzić zmiany. [ATTACH=CONFIG]239156[/ATTACH] Witamy na forum. Wasze rozmieszczenie jest ciekawe. Zastanawiam się tylko jak podzielicie okno na łazienkę i 2 pomieszczenie, a jeśli będą 2 okna - to zaburzy symetrię domu. Pomieszczenie obok łazienki jest malutkie - na co je przeznaczycie? Kuchnia też mała - moim zdaniem za mała. Gdybyście chcieli postawić mikrofalę i piekarnik na wysokości pasa - to nie ma gdzie wstawić takiego słupa, a jest to bardzo wygodne. Mam nadzieję, ze nie obrazicie sie za uwagi, bo każdy szuka czegoś dla siebie, ale ja też mam kilka błędów w swoim domu i czasami pomysły przychodzą później, więc staram się podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, a każdy zrobi i tak tak jak będzie chciał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia25 03.02.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witam i pozdrawiam wszystkich też planujemy budowę galilei małej, wiem to jest forum galilei 2m ale przyznam, że to forum jest ciekawsze niż to drugie i czytając je dowiedziałam się bardzo wielu przydatnych rzeczy i poprawek na które warto zwrócić uwagę i coś zmienić narazie jesteśmy na etapie załatwiania papierów i zakupu projektu i ruszamy mieszkamy w okolicy Rzeszowa. Pozdrawiamy wszystkich galilejczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpatix24 04.02.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Witam dziękuję za uwagi na pewno je uwzględnię przy spotkaniu z architektem nie wiem jak to będzie z pomieszczeniem obok łazienki miał być to schowek na różne przedmioty lub malutki pokoik z tego względu że jest to projekt indywidualny to możemy pomyśleć nad powiększeniem kuchni . Chcielibyśmy żeby domek miał ok 150-160m2 Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 23.02.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witam Wszystkich Galilejczyków, pogoda dopisuje więc wnioskuję, że ta cisza na forum wynika z faktu, że budujecie i wykańczacie Wasze domy. Z niecierpliwością czekamy na opisy i zdjęcia z kolejnych etapów na Waszych placach boju Czy ktoś ma już jakiś pomysł na kominek? Przyznacie, że miejsce kominka w projekcie jest dość kontrowersyjne. Rozważaliśmy przeniesienie kominka do środka domu, ostatecznie jednak zostawiamy zgodnie z oryginalnym projektem. Jeśli macie jakieś pomysły, wizualizacje, a być może już gotowe rozwiązanie we własnym domu to podzielcie się z nami Pozdrawiamy G&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkam 24.02.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Witam, Tak pogoda sprzyja nam Galilejczykom U nas aktualnie ocieplamy poddasze, już o wiele fajniej wyglądają pomieszczenia na poddaszu z "sufitami":)- zdjęcia będą wkrótce. A tymczasem Piotrku pytał o kominek, my zostawiliśmy w tym samym miejscu a pomysł jak poniżej: ( za jakies 3 miesiące bedą fotki z realizacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 24.02.2014 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Pogoda jak marzenie, co potwierdza załącznik My również mamy kominek jak w oryginale. I co do wcześniejszych postów, doświetliliśmy najmniejszy pokój na górze oknem dachowym. Różnica kolosalna, oczywiście na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 26.02.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Tak, pogoda piękna. My niestety stoimy w miejscu. Będziemy organizaować media, bo mamy dociagnąć 130m. wszystkie media, a jeszcze nie mamy wszystkich formalności załatwionych. M-M domek wyrósł bardzo szybko , ciesze sie, że podpowiedź z oknem pomogła. Ja też zdecydowałam, że dokupimy okno. Jeśli możesz to dodaj zdjęcie z tą stroną dachu, gdzie jest okno - chciałabym zobaczyć jak to wygląda z zewnątrz. Mamay wełnę na ocieplenie poddasza, ale ostatnio obserwowaliśmy czy dach jest dobrze zrobiony i czy nie ma przecieków. Dziwnie zachowuje nam się jedna krokiew - wygląda jakby była mokra i z tego tytułu boimy się przykryć wszystko wełną, dlatego zaczekamy z ociepleniem poddasza jeszcze jakiś czas. W najbliższym czasie będziemy rozprowadzać media po domu. Alkam - bardzo ładny projekt - wnioskuje, że ktoś Wam wykonał go na zamówienie. My też będziemy mieć kilka regipsów, ale jednak mniej niż Wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 26.02.2014 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Szybciutko! Jutro kończymy SSO! Zdjęcie ze wspomnianym oknem umieszczę w weekend, bo na budowę przyjeżdżamy wieczorami i niezbyt ładne foty wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrku20 27.02.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Alkam - to czekamy na fotki z realizacji. Jesteśmy bardzo ciekawi efektu. Zdjęcia góry też nas ciekawią. M-M - Wasz domek to jak grzyb po deszczu wyrósł ile czasu minęło od wylania fundamentów? Jeśli możesz to podaj koszt SSO. Okno połaciowe w najmniejszym pokoju na górze już postanowione. Zdjęcie zarówno od zewnątrz, jak i od wewnątrz mile widziane Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 28.02.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 piotrku20 - czekamy na zdjęcie dodatkowego okna połaciowego pewnie do weekendu, bo M-M wieczorami ogląda swoją posiadłość i zdjęcia byłyby wtedy kiepskie, a w weekend pewnie nas zachwycą , chociaż ja też już zdecydowałam o wstawieniu okna, ale chętnie zobacze jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-M 01.03.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Witajcie budowę rozpoczęliśmy dokładnie 31.10, pierwsza płyta wylewana była koło 12.11. Początkiem grudnia wylaliśmy drugą płytę i mieliśmy przerwę aż do 10 stycznia. Poniżej zdjęcia wykonane wczoraj. W pokoiku widać tylko wspomniane okno, więc jeśli chcielibyście więcej zdjęć, to dziś lub jutro porobię. Wstępny koszt SSO oscyluje wokół 175-180tyś. Dokładnie będę mogła podać po ostatecznym rozliczeniu się ze składem budowlanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NATALIA I JACEK 06.03.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witamy!!! Od dłuższego czasu jesteśmy "galilejczykami". Nie mieliśmy jakoś weny do aktywnego uczestniczenia w forum, ale jednak się zdecydowaliśmy:rolleyes:. Budujemy w mazowieckim. Jesteśmy na etapie elektryki i hydrauliki. W przyszłym tyg zaczynamy tynki. Przesyłamy na początek kilka zdjęć. Pozdrawiamy:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro3 06.03.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witajcie Natalio i Jacku. Fajny już Wasz ten domek. Czy możecie podać dokładniej gdzie budujecie w mazowieckim i czy ewentualnie byłaby możliwość obejrzenia Waszego domku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nulka5 07.03.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Witam wszystkich Galilejczyków bardzo serdecznie Co prawda zdecydowaliśmy się z Mężem na projekt Galilea Mała, ale wiem, że w tym wątku piszą również osoby z GM, ponieważ tamten wątek "podumarł" Tak czy siak wszyscy jesteśmy Galilejczykami, więc pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie!!! Oglądając Wasze piękne domy, marzę już tylko, żeby być przynajmniej na Waszym etapie! Pięknie! Wszystkie Wasze Galilejki są godne podziwu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpatix24 07.03.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Witam Natalio i Jacku. przyłączam się do pytania daro3 czy możecie podać dokładniej gdzie budujecie i czy jest możliwość obejrzenia Waszego domku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 07.03.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Witamy!!! Od dłuższego czasu jesteśmy "galilejczykami". Nie mieliśmy jakoś weny do aktywnego uczestniczenia w forum, ale jednak się zdecydowaliśmy:rolleyes:. Budujemy w mazowieckim. Jesteśmy na etapie elektryki i hydrauliki. W przyszłym tyg zaczynamy tynki. Przesyłamy na początek kilka zdjęć. Pozdrawiamy:bye:[ATTACH=CONFIG]246565[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246566[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246567[/ATTACH] Witam i było się przyznawać do wybudowanej Galilei - teraz trzeba będzie wszystkich ugościć Ja za to chętnie poznałabym koszt Waszej budowy - stan surowy otwarty, a także chętnie zobaczyłabym układ w środku, bo chyba też dokonywaliście małych zmian. Witamy w gronie wścibskich , ale przecież po to jest forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rooz1 09.03.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 bardzo fajny projekt mielismy z zona dwa inne na oku, ale wyglada na to, ze z przerobkami wezmiemy 2m, pytanie tylko jak w tym projekcie powiekszyc kuchnie, bo 10m to troche malo ... Czy ktos z budujacych powiekszal kuchnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 10.03.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam, proszę sobie zernąć na moje poprzednie posty - są tam rzuty. Ja powiększyłam kuchnię, ale wstawiłam w kuchni okno i drzwi balkonowe i przez to zabrałam troszkę cennejpowierzchni pod zabudowę. Obecnie jeszcze rozważam kwestię zabudowy okna, z tym, że zalezy mi na wschodnim widoku i mam dylemat.Przy okazji zapytam już TYch co wybudowali Galileę: jeśli możecie mi powiedzieć którędy u Was przebiegają kominy wentylacyjne (przez jakie pomieszczenia) oraz gdzie macie ulokowana główną skrzynkę elektryczną? Będę wdzięczna za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NATALIA I JACEK 10.03.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Dziękujemy za miłe powitanie:rolleyes: Dokładnie budujemy w miejscowości Łosice - 30 km na wschód od Siedlec. Jeżeli chodzi o zmiany to trochę ich było:) 1. Powiększona łazienka na dole kosztem garderoby 2. Wstawiliśmy duże okno w garażu a małe zlikwidowaliśmy 3. Schody lane 4. Kominek przesunięty maksymalnie do ściany 5. Zrezygnowaliśmy z jednych drzwi tarasowych na rzecz dużego okna 6. Wejście do górnej garderoby bezpośrednio z pokoiku przy łazience. 7. W salonie wypoczynkowym "nad garażem":) wstawiliśmy dodatkowo duże okno 8. Ścianki działowe na poddaszu z połówek pustaka. 9. Oczywiście cały górny poziom został podwyższony (4 pustaki) Przesyłamy kolejne zdjęcia Oczywiście zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serek1986 10.03.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witamy!!! Od dłuższego czasu jesteśmy "galilejczykami". Nie mieliśmy jakoś weny do aktywnego uczestniczenia w forum, ale jednak się zdecydowaliśmy:rolleyes:. Budujemy w mazowieckim. Jesteśmy na etapie elektryki i hydrauliki. W przyszłym tyg zaczynamy tynki. Przesyłamy na początek kilka zdjęć. Pozdrawiamy:bye:[ATTACH=CONFIG]246565[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246566[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246567[/ATTACH] witam mam pytanie czy poszerzyliscie garaz , scianka kolankowa czy podniesliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts