Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich budowlańców :)

Bardzo długo szukałam osób które budują ten domek aż w końcu znalazłam :)

My też zdecydowaliśmy się na ten projekt. Jesteśmy na etapie ustalania z architektem planów domu robimy projekt indywidualny na podstawie galilea.

Jesli ktoś ma dokładnie rozpisane koszty to proszę podać ile kosztowało wylanie fundamentó? jestem bardzo ciękawa [email protected] . Super że dodajecie zdjęcia dzięki temu mam jakiś obraz domku w realu. My również chcemy wprowadzić zmiany. [ATTACH=CONFIG]239156[/ATTACH]

Witamy na forum. Wasze rozmieszczenie jest ciekawe. Zastanawiam się tylko jak podzielicie okno na łazienkę i 2 pomieszczenie, a jeśli będą 2 okna - to zaburzy symetrię domu. Pomieszczenie obok łazienki jest malutkie - na co je przeznaczycie? Kuchnia też mała - moim zdaniem za mała. Gdybyście chcieli postawić mikrofalę i piekarnik na wysokości pasa - to nie ma gdzie wstawić takiego słupa, a jest to bardzo wygodne. Mam nadzieję, ze nie obrazicie sie za uwagi, bo każdy szuka czegoś dla siebie, ale ja też mam kilka błędów w swoim domu i czasami pomysły przychodzą później, więc staram się podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, a każdy zrobi i tak tak jak będzie chciał :) Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam i pozdrawiam wszystkich :) też planujemy budowę galilei małej, wiem to jest forum galilei 2m ale przyznam, że to forum jest ciekawsze niż to drugie :) i czytając je dowiedziałam się bardzo wielu przydatnych rzeczy i poprawek na które warto zwrócić uwagę i coś zmienić :) narazie jesteśmy na etapie załatwiania papierów i zakupu projektu i ruszamy :) mieszkamy w okolicy Rzeszowa. Pozdrawiamy wszystkich galilejczyków :)

Witam dziękuję za uwagi na pewno je uwzględnię przy spotkaniu z architektem nie wiem jak to będzie z pomieszczeniem obok łazienki miał być to schowek na różne przedmioty lub malutki pokoik z tego względu że jest to projekt indywidualny to możemy pomyśleć nad powiększeniem kuchni . Chcielibyśmy żeby domek miał ok 150-160m2 Dziękuję i pozdrawiam.

• 3 weeks później...

Witam Wszystkich Galilejczyków,

pogoda dopisuje więc wnioskuję, że ta cisza na forum wynika z faktu, że budujecie i wykańczacie Wasze domy.

Z niecierpliwością czekamy na opisy i zdjęcia z kolejnych etapów na Waszych placach boju :)

Czy ktoś ma już jakiś pomysł na kominek? Przyznacie, że miejsce kominka w projekcie jest dość kontrowersyjne. Rozważaliśmy przeniesienie kominka do środka domu, ostatecznie jednak zostawiamy zgodnie z oryginalnym projektem. Jeśli macie jakieś pomysły, wizualizacje, a być może już gotowe rozwiązanie we własnym domu to podzielcie się z nami :)

Pozdrawiamy

G&P

Witam,

Tak pogoda sprzyja nam Galilejczykom :)

U nas aktualnie ocieplamy poddasze, już o wiele fajniej wyglądają pomieszczenia na poddaszu z "sufitami":)- zdjęcia będą wkrótce.

A tymczasem Piotrku pytał o kominek, my zostawiliśmy w tym samym miejscu a pomysł jak poniżej: ( za jakies 3 miesiące bedą fotki z realizacji)

5.jpg7.jpg

Tak, pogoda piękna. My niestety stoimy w miejscu. Będziemy organizaować media, bo mamy dociagnąć 130m. wszystkie media, a jeszcze nie mamy wszystkich formalności załatwionych. M-M domek wyrósł bardzo szybko :), ciesze sie, że podpowiedź z oknem pomogła. Ja też zdecydowałam, że dokupimy okno. Jeśli możesz to dodaj zdjęcie z tą stroną dachu, gdzie jest okno - chciałabym zobaczyć jak to wygląda z zewnątrz. Mamay wełnę na ocieplenie poddasza, ale ostatnio obserwowaliśmy czy dach jest dobrze zrobiony i czy nie ma przecieków. Dziwnie zachowuje nam się jedna krokiew - wygląda jakby była mokra i z tego tytułu boimy się przykryć wszystko wełną, dlatego zaczekamy z ociepleniem poddasza jeszcze jakiś czas. W najbliższym czasie będziemy rozprowadzać media po domu. Alkam - bardzo ładny projekt - wnioskuje, że ktoś Wam wykonał go na zamówienie. My też będziemy mieć kilka regipsów, ale jednak mniej niż Wy :)

Alkam - to czekamy na fotki z realizacji. Jesteśmy bardzo ciekawi efektu. Zdjęcia góry też nas ciekawią.

M-M - Wasz domek to jak grzyb po deszczu wyrósł :) ile czasu minęło od wylania fundamentów? Jeśli możesz to podaj koszt SSO.

Okno połaciowe w najmniejszym pokoju na górze już postanowione. Zdjęcie zarówno od zewnątrz, jak i od wewnątrz mile widziane :)

Pozdrawiamy

Witajcie

budowę rozpoczęliśmy dokładnie 31.10, pierwsza płyta wylewana była koło 12.11. Początkiem grudnia wylaliśmy drugą płytę i mieliśmy przerwę aż do 10 stycznia.

Poniżej zdjęcia wykonane wczoraj. W pokoiku widać tylko wspomniane okno, więc jeśli chcielibyście więcej zdjęć, to dziś lub jutro porobię.

Wstępny koszt SSO oscyluje wokół 175-180tyś. Dokładnie będę mogła podać po ostatecznym rozliczeniu się ze składem budowlanym

20140228965.jpg 20140228966.jpg

Witamy!!!

Od dłuższego czasu jesteśmy "galilejczykami". Nie mieliśmy jakoś weny do aktywnego uczestniczenia w forum, ale jednak się zdecydowaliśmy:rolleyes:.

Budujemy w mazowieckim. Jesteśmy na etapie elektryki i hydrauliki. W przyszłym tyg zaczynamy tynki. Przesyłamy na początek kilka zdjęć. Pozdrawiamy:bye:DSC_0295.jpgDSC_0296.jpgDSC_0297.jpg

Witam wszystkich Galilejczyków bardzo serdecznie :)

Co prawda zdecydowaliśmy się z Mężem na projekt Galilea Mała, ale wiem, że w tym wątku piszą również osoby z GM, ponieważ tamten wątek "podumarł" ;) Tak czy siak wszyscy jesteśmy Galilejczykami, więc pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie!!! :)

Oglądając Wasze piękne domy, marzę już tylko, żeby być przynajmniej na Waszym etapie! Pięknie! :) Wszystkie Wasze Galilejki są godne podziwu!!! :)

Witamy!!!

Od dłuższego czasu jesteśmy "galilejczykami". Nie mieliśmy jakoś weny do aktywnego uczestniczenia w forum, ale jednak się zdecydowaliśmy:rolleyes:.

Budujemy w mazowieckim. Jesteśmy na etapie elektryki i hydrauliki. W przyszłym tyg zaczynamy tynki. Przesyłamy na początek kilka zdjęć. Pozdrawiamy:bye:[ATTACH=CONFIG]246565[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246566[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246567[/ATTACH]

Witam i było się przyznawać do wybudowanej Galilei - teraz trzeba będzie wszystkich ugościć :)

Ja za to chętnie poznałabym koszt Waszej budowy - stan surowy otwarty, a także chętnie zobaczyłabym układ w środku, bo chyba też dokonywaliście małych zmian.

Witamy w gronie wścibskich :), ale przecież po to jest forum :)

Witam, proszę sobie zernąć na moje poprzednie posty - są tam rzuty. Ja powiększyłam kuchnię, ale wstawiłam w kuchni okno i drzwi balkonowe i przez to zabrałam troszkę cennejpowierzchni pod zabudowę. Obecnie jeszcze rozważam kwestię zabudowy okna, z tym, że zalezy mi na wschodnim widoku i mam dylemat.

Przy okazji zapytam już TYch co wybudowali Galileę: jeśli możecie mi powiedzieć którędy u Was przebiegają kominy wentylacyjne (przez jakie pomieszczenia) oraz gdzie macie ulokowana główną skrzynkę elektryczną? Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Dziękujemy za miłe powitanie:rolleyes:

Dokładnie budujemy w miejscowości Łosice - 30 km na wschód od Siedlec.

Jeżeli chodzi o zmiany to trochę ich było:)

1. Powiększona łazienka na dole kosztem garderoby

2. Wstawiliśmy duże okno w garażu a małe zlikwidowaliśmy

3. Schody lane

4. Kominek przesunięty maksymalnie do ściany

5. Zrezygnowaliśmy z jednych drzwi tarasowych na rzecz dużego okna

6. Wejście do górnej garderoby bezpośrednio z pokoiku przy łazience.

7. W salonie wypoczynkowym "nad garażem":) wstawiliśmy dodatkowo duże okno

8. Ścianki działowe na poddaszu z połówek pustaka.

9. Oczywiście cały górny poziom został podwyższony (4 pustaki)

Przesyłamy kolejne zdjęcia

Oczywiście zapraszamy :bye:DSC_0323.jpgDSC_0326.jpgDSC_0325.jpgDSC_0328.jpgDSC_0329.jpg

Witamy!!!

Budujemy w mazowieckim. Jesteśmy na etapie elektryki i hydrauliki. W przyszłym tyg zaczynamy tynki. Przesyłamy na początek kilka zdjęć. Pozdrawiamy:bye:[ATTACH=CONFIG]246565[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246566[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246567[/ATTACH]

witam mam pytanie czy poszerzyliscie garaz , scianka kolankowa czy podniesliscie?