tomasopc 28.01.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Witam serdecznie jestem nowym forumowiczem poszukuje trochę pomocy. Jestem w trakcie budowy budynku usługowego U12 na etapie stanu surowego i powiem szczerze ze chyba przeliczyłem swoje siły i chciałbym go na takim etapie przekształcić na budynek gospodarczy . Proszę o jakieś wskazówki które będą w stanie jakoś mi pomóc . Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 28.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Nie rozumiem o co konkretnie chodzi. Opisz co chcesz osiągnąć. Trochę więcej szczegółów. Chodzi o to http://www.extradom.pl/projekt-domu-murator-u12-budynek-uslugowy-waj1946 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasopc 28.01.2013 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Nie chem otwierać tam już warsztatu samochodowego budynek zamienił bym na pomieszczenie gospodarcze . Graz na sprzęt rolniczy i . Osiągnąć chem to ze można go wykończyć w inny sposób bez drobiazgowych końcowych tylu inspekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Takao 28.01.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Są dwie opcje:1. Idziesz teraz do architekta i robi projekt zamienny zmieniając sposób użytkowania.2. Budujesz tak jak jest i potem zgłaszasz zmianę sposobu użytkowania. Rozumiem, że kasowo się nie możesz wyrobić w opcji nr 2 więc chyba trzeba wyłożyć na architekta i zmienić teraz - później zaoszczędzisz nerwów przy odbiorach, strażakach itp. Podejrzewam, że zmiana pozwoliłaby również na oszczędności związane z budową - budowa budynku usługowego jest obwarowane większymi restrykcjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasopc 28.01.2013 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Właśnie chodzi o koszta które wiążą się z budowaniem tego jak jest w projekcie. Jest on grubo przesadzony we wszystkim . Ja juz wprowadziłem sporo zmian i jeszcze wiele chciałem wprowadzić zęby to było jakoś po taniości . Nie wiem co na to ci co będą odbierać dlatego chcę tego uniknąć Budowy takiego obiektu nie da się na sucho na kartce przeliczyć jak zresztą chyba każdego . Czyli można iść to projektanta do którego i tak muszę iść i wprowadzić te zmiany które chcę i zmienić przeznaczenie budynku. Pewnie trzeba będzie jeszcze warunki zabudowy zmienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Takao 28.01.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Byłoby najlepiej pójść z tym do architekta niech wprowadzi zmiany, które "odchudzą" projekt i zmienią sposób użytkowania. Warunki zabudowy to raczej ciężko będzie zmienić - określa je samorząd terytorialny i na ich podstawie masz załączony do projektu wyrys i wypis z planu zagospodarowania lub w przypadku jego braku decyzję o warunkach zabudowy określającą ład przestrzenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts