Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką ekipe wybrać ?

chirac

Recommended Posts

Witam stoje przed wyborem ekipy na robocizne domu około 170 m2, stan surowy otwarty, dach deski i papa bez dachowki.

1. Jedna ekipa, około 4 osobowa. zrobi za 35 tyś. - doświadczenie około 15 letnie, dobra opinia

2. Druga ekipa ale tylko 2 osobowa za 20 tyś. - doświadczenie 3 domy, opinii nie znam

Którą wybrać ? różnica w cenie jest, ale czy 2 osoby dadzą sobie rade ?

Muszę się pilnie zdecydować.

Na czasie wykonania mi nie zależy.

Edytowane przez chirac

Witam

Co do 2 ekipy to poprosil bym o kontakt do osob u ktorych wykonywali zlecenia i podjechal porozmawiac i dowiedziec sie jak przebiegala wspolpraca.

Przeliczajac koszty na ilosc osob to 1 ekipa bierze taniej na kazda osobe a i przy czterech mozna przypuszczac ze budowa pojdzie dwa razy szybciej, lecz gdy Panu nie zalezy na czasie to roznica cenowa jest naprawde duza i kusi wybrac 2 ekipe

Dwie osoby dadza sobie rade ale powoli to zrobia

Rozwazam tylko teoretycznie ale lepiej zeby sie wypowiedzial ktos kto mial doczynienia z podobnymi ekipami i by sie wypowiedzial ile wzieli za podobne zlecenie

Pozdrawiam

Polakowski Kamil

Mi to wygląda tak, że ta ekipa 2 osobowa zaproponowała taką promocyjną cene bo musza się na kimś nauczyć roboty, zgodnie z zasadą pierwsze śliwki robaczywki. Żeby ta promocja Ci się czkawką nie odbiła.

Ja przy wyborze ekipy odrzuciłam najdroższe i najtańsze ekipy. Może to moja mądrość a może nauczona doświadczeniami znajomych, którzy wybierali do SSO najtańsze ekipy i różnie sie to kończyło, tzn zawsze mniejsze lub większe afery się działy na budowie. Kiedyś myślałam, ze inaczej budować sie nie da. Mnie na razie to omija i oby tak do końca.

• 1 month później...

u nas kierownik za SSO łącznie z dachem wziął 4tys-strasznie drogo (nadal wyjdzie Cię tanej-ekipa2osobowa i dobry kierbud, niz ekipa 4osobowa-a kierbuda i tak musisz mieć-chociażby figuranta za tysiąc).

nasz kierbud jednak w tej cenie kontrolował każdy etap, bywał co 2-3 dni, w kluczowych momentach nawet 2xdziennie, dodatkowo konsultacje telefoniczne i mailowe. ponieważ był lokalny,, to wspierał namiarami na koparkę, tańszy piasek, załątwił nam tanio stemple z poprzedniej budowy, którą nadzorował.

wkurzałam się, że tak drogo Mu płacimy, ale ekipa była marna niestety, więc zapracował na swoje pieniądze.

cena była za etapy, niezależnie od ilości wizyt-a najeździł się trochę..

kierbuda musisz jakiegoś mieć-wpisy w dzienniku robi geodeta i kierbud. przemyśl, czy płacić niewiele figurantowi, czy troche więcej komuś, na kogo jednak możesz liczyć..