chirac 29.01.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Witam stoje przed wyborem ekipy na robocizne domu około 170 m2, stan surowy otwarty, dach deski i papa bez dachowki. 1. Jedna ekipa, około 4 osobowa. zrobi za 35 tyś. - doświadczenie około 15 letnie, dobra opinia 2. Druga ekipa ale tylko 2 osobowa za 20 tyś. - doświadczenie 3 domy, opinii nie znam Którą wybrać ? różnica w cenie jest, ale czy 2 osoby dadzą sobie rade ?Muszę się pilnie zdecydować.Na czasie wykonania mi nie zależy. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez chirac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
combo 29.01.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A z czego budujesz ściany bo jak np z YTONGA jednowarstwową to lepiej żeby to ktoś z doświadczeniem robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 29.01.2013 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 porotherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 29.01.2013 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ktoś może doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 29.01.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam Co do 2 ekipy to poprosil bym o kontakt do osob u ktorych wykonywali zlecenia i podjechal porozmawiac i dowiedziec sie jak przebiegala wspolpraca. Przeliczajac koszty na ilosc osob to 1 ekipa bierze taniej na kazda osobe a i przy czterech mozna przypuszczac ze budowa pojdzie dwa razy szybciej, lecz gdy Panu nie zalezy na czasie to roznica cenowa jest naprawde duza i kusi wybrac 2 ekipe Dwie osoby dadza sobie rade ale powoli to zrobia Rozwazam tylko teoretycznie ale lepiej zeby sie wypowiedzial ktos kto mial doczynienia z podobnymi ekipami i by sie wypowiedzial ile wzieli za podobne zlecenie PozdrawiamPolakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 29.01.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 2 osobowej ekipy się nie bój (jeśli ilość jest problemem). U mnie budował fachowiec + pomocnik. Dom 240 m2 SSO z wieźbą postawili w 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariaIMichu 29.01.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Mi to wygląda tak, że ta ekipa 2 osobowa zaproponowała taką promocyjną cene bo musza się na kimś nauczyć roboty, zgodnie z zasadą pierwsze śliwki robaczywki. Żeby ta promocja Ci się czkawką nie odbiła.Ja przy wyborze ekipy odrzuciłam najdroższe i najtańsze ekipy. Może to moja mądrość a może nauczona doświadczeniami znajomych, którzy wybierali do SSO najtańsze ekipy i różnie sie to kończyło, tzn zawsze mniejsze lub większe afery się działy na budowie. Kiedyś myślałam, ze inaczej budować sie nie da. Mnie na razie to omija i oby tak do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 18.03.2013 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 wciąż się nie zdecydowałem, co sądzicie w ogóle o tych cenach, są wysokie, niskie ? trudna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 18.03.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Wcale nie jest powiedziane że 2 osobowa ekipa zrobi to gorzej niż 4 osobowa .Weź 2 osobową i wynajmij dobrego kierownika co będzie na bierząco kontrolował,jeżeli nie zależy Ci na czasie.Zależy jeszcze jaki projekt domu,ile ścian ,jaki dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 19.03.2013 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 a ta 2osobowa ekipa wyrobi się przed zimą, jeżeli zacznie we wrześniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formacjaPlus 19.03.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam.Moje zdanie jest takie. Ekipa z dobrą opinią to połowa sukcesu. Raczej nie kombinował bym z wynajmowaniem kierownika ,bo zrobią się podobne koszta.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 20.03.2013 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 u nas kierownik za SSO łącznie z dachem wziął 4tys-strasznie drogo (nadal wyjdzie Cię tanej-ekipa2osobowa i dobry kierbud, niz ekipa 4osobowa-a kierbuda i tak musisz mieć-chociażby figuranta za tysiąc). nasz kierbud jednak w tej cenie kontrolował każdy etap, bywał co 2-3 dni, w kluczowych momentach nawet 2xdziennie, dodatkowo konsultacje telefoniczne i mailowe. ponieważ był lokalny,, to wspierał namiarami na koparkę, tańszy piasek, załątwił nam tanio stemple z poprzedniej budowy, którą nadzorował. wkurzałam się, że tak drogo Mu płacimy, ale ekipa była marna niestety, więc zapracował na swoje pieniądze.cena była za etapy, niezależnie od ilości wizyt-a najeździł się trochę.. kierbuda musisz jakiegoś mieć-wpisy w dzienniku robi geodeta i kierbud. przemyśl, czy płacić niewiele figurantowi, czy troche więcej komuś, na kogo jednak możesz liczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts