Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie wg Włodka_PID

Wlodek_PID

Recommended Posts

Też miałem początkowo problem z sadzą na sofcie serii S. Pomogło zwiększenie czasu pauzy w menu kodowym 3111 z 25s na 30s. Nie wiem czy spalanie jest teraz mniejsze czy większe. Trudno to ocenić przy ciągle zmieniającym się zapotrzebowaniu na ciepło. Na pewno mniej brudzi się wymiennik. Być może da się uzyskać jeszcze lepszą pracę kotła korygując parametry w w/w menu.

Witam.Jak mogę wejść na 3111 w sofcie S.Będę wdzięczny za wskazówki.Andrzej.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Włodek ?

To by wyjaśniało jego podejście do sprawy, jego teksty typu "w moim sterowniku".

Wystarczy uważnie przeczytać kilka początkowych stron i wszystko było by jasne. Tak właśnie Włodek robi elektronikę i oprogramowanie dla sterowników a Elektromiz całą resztą czyli sprzedażą, dystrybucją itp.

LS ELEKTRONIK na stronie w necie sterowania Puma Cobra Scorpion sprzedażą zajmuje się nasz partner Elektro -Miz. To kto jest producentem?

Masz instrukcję, w niej gwarancję, tam jest producent i gwarant.

Wystarczy przeczytać. Coś robi jedna firma, coś inna, spora część korzysta z kooperantów, kiedyś był na turbo film o techu i tam też w reportażu mówiono,że część rzeczy przychodzi z zewnątrz i wykonywana jest na zewnątrz.

Klienta końcowego interesuje to, co w gwarancji.

Wystarczy uważnie przeczytać kilka początkowych stron i wszystko było by jasne. Tak właśnie Włodek robi elektronikę i oprogramowanie dla sterowników a Elektromiz całą resztą czyli sprzedażą, dystrybucją itp.

Ty chyba sobie jaja robisz że będe czytał pierwsze, środkowe bądź końcowe posty z tego wątku.

Za leniwy jestem na to.

Częśc kodów była strikte do prób i prac rozwojowcyh nad algorytmem

Coś tam było z myślą o tłokach.

Nie mam w tej chwili cobry na miejscu, więc nie sprawdzę.

Z tymi przedmuchami chodziło o to, że nie każdy jest robiony z taką samą siłą i chyba do tego był ten kod, ale możliwe,że menu zostało ale jego działanie jest już nieaktywne, na to pytanie to tylko Włodek może odpowiedzieć, albo Reded zadzwoń do Elektro-Miz i pogadaj z p.Cyprianem