Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie wg Włodka_PID

Wlodek_PID

Recommended Posts

LS ELEKTRONIK na stronie w necie sterowania Puma Cobra Scorpion sprzedażą zajmuje się nasz partner Elektro -Miz. To kto jest producentem?

Masz instrukcję, w niej gwarancję, tam jest producent i gwarant.

Wystarczy przeczytać. Coś robi jedna firma, coś inna, spora część korzysta z kooperantów, kiedyś był na turbo film o techu i tam też w reportażu mówiono,że część rzeczy przychodzi z zewnątrz i wykonywana jest na zewnątrz.

Klienta końcowego interesuje to, co w gwarancji.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wystarczy uważnie przeczytać kilka początkowych stron i wszystko było by jasne. Tak właśnie Włodek robi elektronikę i oprogramowanie dla sterowników a Elektromiz całą resztą czyli sprzedażą, dystrybucją itp.

Ty chyba sobie jaja robisz że będe czytał pierwsze, środkowe bądź końcowe posty z tego wątku.

Za leniwy jestem na to.

Częśc kodów była strikte do prób i prac rozwojowcyh nad algorytmem

Coś tam było z myślą o tłokach.

Nie mam w tej chwili cobry na miejscu, więc nie sprawdzę.

Z tymi przedmuchami chodziło o to, że nie każdy jest robiony z taką samą siłą i chyba do tego był ten kod, ale możliwe,że menu zostało ale jego działanie jest już nieaktywne, na to pytanie to tylko Włodek może odpowiedzieć, albo Reded zadzwoń do Elektro-Miz i pogadaj z p.Cyprianem

O timon widzę, ze poradnik szlag trafił a ja na jego podstawie dokonałem jedynego slusznego wyboru i poltora roku temu piecyk kupilem i jestem z niego zadowolony do chwili obecnej

Nie trafił... On cały czas wisi na forum ogrzewanie, tylko że na forum muratora komuś się nie spodobało w stopce Timona link do poradnika... Szkoda, że nie reagują na troli niszczące to forum...

Żeby nie było offtopa to dodam że ja jadę w swojej Cobrze na ADC i uważam, że przy równomiernym odbiorze ciepła i warunkach, w których kocioł się nie kisi algorytm pracuje stabilnie i koryguje w/g mnie w miarę poprawnie dawki opału. Próbując nawet w dwustanie ustawić optymalne nastawy "na oko" oczywiście, bo nie mam aparatury, to nie udało mi się uzyskać niższego spalania niż z ADC.

ADC działa tylko przy stałym odbiorze ciepła

ja nie korzystałem na oficjalnym sofcie, na S-ce nie ma tego problemu

poradnik jest tylko linkę ktoś blokuje. niestety moje prośby spełzły na niczym chociaz jak piszecie trole robią więcej zlego niż ten link

trudno z koniem sie kopał nie będę

cieszę się że moje wypociny komuś jednak pomagaja dokonać lepszego wyboru

Witam...jestem uzytkowniczka Sztoker 25 od sierpnia. Od kilku dni mam problem z piecem. WYDAJE mi sie ze poczatkowo nastawiony byl do ustawien fabrycznych. Od jakiegos czasu nie moge spac w nocy przez odglosy podajnika(z gory przepraszam za proste slownictwo)ale czytajac pierwszy raz instrukcje mialam wrazenie ze czytam po chinsku a jak weszlam tu pierwszy raz na forum to bylam pewna ze nie zrozumiem wszystkiego. Problem byl z zalaczaniem co 16 sek na 6sek podajnika. Zeszlam do piwnicy i przestawilam sterownik na 50/8 weszlam na pietro i dobiegly dwa odglosy wybuchu z piwnicy. Weszlam a cala piwnica byla w gestym dymie. Otworzylam pokrywe wsypu i byl tam gesty zolty dym. Przestawilam sterownik tym razem na 40/6 i zaczal sie problem.Nastawa Cwu 44 ok CO 50 a on nie moze uzyskac temp. Dmucha i ledwie 43 nabija. Wygasilam piec, wszystko wyczyscilam (duzo tego bylo)wlacznie z "pojemnikiem"pod paleniskiem. Przedmuchy mam nastawione na 100 i 15, moc kotla 1.5. Nie wiem w czym jest problem. Prosze o pomoc. Z gory bardzo dziekuje. Sterownik cobra.

Wiedzieliście że na stronie komizu nie ma już softa "s"? Patrzyłem kilka tyg temu myślałem że to czaswy brak softu ale cały czas nie widać. Czyżby Włodek odszedł albo został zwolniony?

Chyba ani jedno ani drugie, po prostu współpraca mogła się skończyć ...

To by nawet miało ręce i nogi, od Jareckiego telefonów nie odbiera, od dawna nic nowego nie wyszło z softów .... a i jego genialny soft z serii "S" znika ze stron EM, tutaj się nie udziela ....

Oby ten projekt trafił w ręce kogoś kto ożywi tę stagnację, może jeszcze nie wszystko stracone. 8-)