FTP 22.01.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Jeśli nadal utrzymujesz podawanie 13 to teraz zrobiłeś za duży skok. Nie wiem jak długo kocioł chodzi u ciebie w podtrzymaniu, ale na moje oko, podawanie co niecałe 7 min to może przesypać żar do popielnika.Zacznij od powiedzmy niecałych 17 min (przerwa 50, moc 5). Mi jak na razie Sztoker 15 chodzi stabilnie przy podawanie 5, przerwa 30, moc 3.Ale pewnie jak znów przyjdą wiatry to mi zacznie wydmuchiwać żar w podtrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karas22 22.01.2015 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 teraz mam ustawienia ; podawanie 10, przerwa 50 moc 15 i jest ok, ale widzę że dużo zjada opału. Dobrze że tylko miałem 25 kilo tego groszku. Spala się super (dobry na duże mrozy), popiół jak z papierosa. Jutro wsypie eko i wrócę do normalnych ustawień. FTP jeszcze raz dzięki. Kto pyta nie błądzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 23.01.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 karasna stronie firmowej masz najnowszy soft a33nspróbuj z nima jak chcesz to mogę Ci S-kę jakąś podesłać jak chcesz się pobawić- to seria testowa i ma możliwość wprowadzenia ustawień startowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karas22 23.01.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 timon120777ze strony firmowej klikam na soft i wyskakuje błąd. Może ktoś podeśle mi na pocztę a33n. [email protected]ęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karas22 29.01.2015 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Po czterech dobach ( żona w kotłowni ja na wyjeździe) spalanie w granicy 17-18 kg na dobęŚrednia temp w domu 22,5 C.Wpadłem na taki pomysł tylko nie wiem co z tego będzie, ale zapowiada się dobrze. Na kotle mam 2 wyjścia na termometr, do którego mam podpięty czujnik temp C.O.Za zaworem 3D mam następne gniazdo z termometrem który pokazuje mi 6 stopni więcej niż na kotle.Wobec tego czujnik od sterownika podpiąłem za zawór 3D. Pompy załączane sterownikiem pokojowym. ( + załączają się co 7 min na 2 min.)Moje ustawienia to zadana 50 i wchodzi w podtrzymanie. Dobija sobie około 3 stopnie więcej i pomału maleje.Spadnie do 51 i włączają się pompy. W tym przypadku ciepło pcha pompa kotłowa i wzrasta temperatura za zaworem co podnosi temp na 52. Później znowu spada do około 48 i podnosi się po załączonej pompie.Takich cykli jest około 6 zanim spadnie do 47,9 i zacznie pracować.Zostawie tak kilka dni i ocenie spalanie. Na tym sofcie mogę sobie kuknąć na spalanie w kilogramach - dzięki.Myślę że napisałem to zrozumiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 30.01.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 cz ty masz podłogówkę czy kalafiory? wpisz może w stopkę opis domu i instalacji będzie łatwiej z niektórymi tematami moim zdaniem próg załączenia pompy powinien być niżej- w okolicy 40st- nie powoduje to cykliccznego zalewania kotła zimną wodą z układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karas22 30.01.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 timon120777Mój cały układ jest opisany i zdjęcia z kotłowni na stronie 106 #2105. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 30.01.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Po raz kolejny zwróciłem uwagę, że nie działa alarm "brak opału". Budzę się o 3 w nocy, kaloryfery zimne ale dochodzi mnie dźwięk pracującego podajnika... z wykresu wynika, że temperatura spada od dobrych dwóch godzin a podajnik nadal wywala groszek do popielnika bo kocioł chodzi na 100% próbując podnieść temp. Pod 0000 sprawdzałem kilkukrotnie - alarm jest aktywny. W razie czego to nie wiem czy może się skończyć przepchanie 40 czy więcej kilogramów opału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 30.01.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 w jakim sofcie?trzeba by do firmy dać znać może jak jest błąd żeby usunięty został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 30.01.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 karasjak pisałem przestaw próg załączenia pompy na okolice 40st to ustabilizuje układpotem zerknij w menu czy jest tam opcja regulacji temperaturą zadaną czy tylko możliwość wyłaczenia pompy przy współpracy z termostatemz tego co kojarzę to w którymś sofcie(tylko nie wiem już w którym) była taka możliwość.jeśli w tym jest to wykorzystaj i zamiast wyłaczać pompę to niech pracuje na niższej temperaturze, to również poprawi stabilność układu i sprawi że się tak mocno nie wychłodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 30.01.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 (edytowane) a33p - swego czasu gasło mi co noc (bardzo mały odbiór ciepła) i nie było z alarmem problemu. By ściągnąć ten soft nie mogę znaleźć kabla od drukarki, bezprzewodowa to kabel gdzieś wsiąkł Edytowane 30 Stycznia 2015 przez FTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 30.01.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 z oficjalnych mam a33n jedynie ale to nie jest pod sztokera typowy- tam chyba inaczej wiatrem steruje z tego co pamiętam ale mogę być w błędziespróbuj napisać do Włodka moze odpisze na priva chociaz rzadko zagląda - moze on coś pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASSAR 31.01.2015 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Hmm , czyli która wersja oficjalna najlepiej pasuje do Sztokera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 31.01.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Tą wersję wgrał mi serwisant przy pierwszym uruchomieniu kotła, facet obeznany w Sztokerach, widać że wie o czym mówi. Raczej nie wsadziłby mi czegoś co nie jest do tego kotła przeznaczone. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez FTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASSAR 31.01.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Użytkuje Sztokera mini i tak się zastanawiam : czy wersje softu ze strony producenta Cobry nie są inne niż producent kotła wgrywa na etapie produkcji?Jeżeli są różne to gdzie znajdziemy te którymi operuje producent kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mician 02.02.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 ja na samym początku sobie sopiowałem soft producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 16.03.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Włodku nowe informacje brzmią bardzo optymistycznie.Trzymam kciuki, aby dwa nowe projekty szybko i możliwie razem ujrzały światło dzienne a trzeci w niedalekim czasie przed nowym sezonem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 16.03.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Mi bardzo brakuje podglądu pracy kotła w mieszkaniu a już nie wspomnę o sterowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trammel 16.03.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Mi bardzo brakuje podglądu pracy kotła w mieszkaniu a już nie wspomnę o sterowaniu Może kamerka IP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 18.04.2015 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Czy można stworzyć automatyczny algorytm procesu spalania?Oczywiście tak, ale jak na razie, nikt w to nie wierzy.Wersja programu -S11u nie ma żadnych nastaw procesu spalania,nawet nie ma nastawy podtrzymania ognia. Użytkownik możekorygować moc palnika - gdy w popielniku pojawia się niedopalonyopał, należy obniżyć moc palnika, a w przypadku spalania węglabrunatnego lub biopaliwa - podnieść moc. Jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego, w przyszłym rokudojdzie funkcja automatycznej analizy paliwa - sterownik sam dobierze moc palnika. Zniknie ostatnia nastawa. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Wlodek_PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts