sas741 11.05.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 sas741 czym palisz ? Ekogroszek o takich parametrach: - wartość opałowa - 25-27 MJ/kg - zawartość popiołu - do 7% - zawartość siarki - 0.5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 31.05.2015 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Na rynek wchodzi nowy sterownik z algorytmem -S.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169888-kocio%C5%82-SKAM-P-i-sterownik-Puma&p=6874082&viewfull=1#post6874082 Edytowane 31 Maja 2015 przez Wlodek_PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 05.10.2015 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Wkrótce wejdzie do produkcji panel pokojowy. Połączenieze sterownikiem po kablu, będzie współpracował z Pumą,Scorpionem, Cobrą i nowymi sterownikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 09.10.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Panie Włodku przydałoby się trochę więcej szczegółów na ten temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 09.10.2015 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Jak będzie gotowa obudowa, pod koniec października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.10.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Jak będzie gotowa obudowa, pod koniec października. Panel Włodek prawdopodobnie będzie w przyszłym tygodniu w pierwszej serii (od poniedziałku ma być składany) nie lubię jednak mówić o takich rzeczach w powietrzu, lepiej jest się odezwać jak się ma gotowy wyrób w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 09.10.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 To się nazywa budowanie napięcia P.S. Jak tworzą się spieki to moc się obniża czy podnosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 09.10.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 a spieka węgiel czy popiół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 09.10.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Popiół wygląda tak jak w załączeniu. Sam węgiel się nie spieka i nie zostają niedopały. Pytam w sumie bo obecnie mam na -30 i nie wiem w którą stronę iść by było jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 09.10.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może zadam niepoważne pytanie ale czym się różni konkretnie obecny mój softA.33m od A.33n? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 10.10.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 nie pamiętam ale wiem że coś było poprawiane tylko nie wiem czy ze spalaniem czy z wykresami. najprościej wrzucić i sprawdzić. ja lecę cały czas na SC11d bo wydaje mi się że dla mnie najlepszyFTPobniżanie mocy nie jest liniowe i może obcinać więcej wiatru -stąd kopcenie i syfmoze trzeba zmienić parametry dla 100% mocy na niższe i dopiero próbować dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 14.10.2015 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Włodek, ano wiedziałem,że wcześniej nie ma się co odzywać. Krótko mówiąc tak:- panel działa- pierwsza wersja instrukcji jest- forma do poprawki, z dobrymi wiatrami panel ma szansę nadal być w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 14.10.2015 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Włodek, ano wiedziałem,że wcześniej nie ma się co odzywać. Krótko mówiąc tak: - panel działa - pierwsza wersja instrukcji jest - forma do poprawki, z dobrymi wiatrami panel ma szansę nadal być w tym tygodniu. Naprawdę nie nadążam, właściwie o co Ci chodzi? Panel, jak mówiłem, będzie pod koniec miesiąca. Jeszcze trzeba testować na kilku instalacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 15.10.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 I znowu mamy te napięcie! Jeszcze troszkę, jeszcze parę dni, koniec października, pare testów na kilku instalacjach. A tu kurcze za pasem połowa sezonu grzewczego. Jak tak dalej będzie to wejdzie do produkcji koniec stycznia i klapa bo kto kupi pod koniec sezonu! To może poczekać do przyszłego sezonu, dopracować jeszcze jakiś nowy sterownik na przykład z wifi, dodać jeszcze kilka bajerów i wtedy wypuścić na rynek. Czy takie rozwiązanie nie będzie lepsze? A na to wszystko jeszcze ta tajemnica. Nic nie można się dowiedzieć, nawet przybliżona cena to "TOP SECRET". Początkowo to byłem zainteresowany kupnem a teraz to już sam nie wiem. A szkoda bo z COBRY jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 15.10.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Naprawdę nie nadążam, właściwie o co Ci chodzi? Panel, jak mówiłem, będzie pod koniec miesiąca. Jeszcze trzeba testować na kilku instalacjach. Chodzi mi o to,że w przeszłości już ileś rzeczy było zapowiadanych a później leciał czas. Uważam,że wszystko można pisać, jak mamy urządzenie gotowe. Tylko o to mi chodzi PiotrCz instrukcję mogę Ci podesłać, elektronika jest, brakuje obudowy. Z mojej strony dam znać jak będę miał w ręku,- wcześniej to też myślę,że to tak patykiem po wodzie.... Edytowane 15 Października 2015 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 15.10.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Ooo i w końcu jakiś konkret. Widzę Jarecki konkret z ciebie facet. I oto w tym wszystkim chodzi. A z instrukcją chętnie sie zapoznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 15.10.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 To podrzuć jakiegoś maila, instrukcję w pierwszej wersji "na brudno" wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 15.10.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Adres mailowy na Twoim priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 15.10.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 nic nie doszłopodalem swojego maila na Twojego priva, napisz wiadomość, to jutro Ci instrukcje wyślę, dzisiaj już zmykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 16.10.2015 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Chodzi mi o to,że w przeszłości już ileś rzeczy było zapowiadanych a później leciał czas. Uważam,że wszystko można pisać, jak mamy urządzenie gotowe. Tylko o to mi chodzi. Rozumiem, ale - jak napisał na tym forum pewien Klasyk - będę pisał co chcę i kiedy chcę, korzystając z danej mi wolności wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts