Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie wg Włodka_PID

Wlodek_PID

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trzymam kciuki, o to się martwić nie musisz

Zatem czekamy, co innego zostaje?

PiotrCz kontaktu się nie doczekałem, nie mniej jak podeślesz maila, to sprawa z wysłaniem instrukcji cały czas aktualna.

ps. 18:27 doszło, odesłane

Włodek a jaka będzie kolejność softów do współpracy z panelem?

Nowy Skorpion z większym wyświetlaczem na RS-ie i Talos(to jest w instrukcji, rozumiem zatem,że od tego zaczynasz)

Dalej Cobra?

Dalej Puma? i o jakie Pumy chodzi, od kiedy produkowane?

Edytowane przez Jarecki79

Włodek a jaka będzie kolejność softów do współpracy z panelem?

Nowy Skorpion z większym wyświetlaczem na RS-ie i Talos(to jest w instrukcji, rozumiem zatem,że od tego zaczynasz)

Dalej Cobra?

Dalej Puma? i o jakie Pumy chodzi, od kiedy produkowane?

Scorpion i Talos są gotowe, ale jeszcze poprawiam algorytm

-S na tłoka. Powinien być gotowy na poniedziałek, będzie

to wersja -S13.

Nowy soft do Pumy również współpracuje z panelem, ale mam

jeszcze drobne błędy do poprawienia, powinno być gotowe

za tydzień.

Potem Cobra.

Rozumiem, ale - jak napisał na tym forum pewien Klasyk - będę

pisał co chcę i kiedy chcę, korzystając z danej mi wolności wypowiedzi. :)

Panie Włodku nic nie rozumiem:confused:Nikt przecież nie zabrania wolności wypowiedzi!!! Troszkę dziwną prowadzi pan grę, ta jak pan by był pewny że ów panel sterujący będzie megasuperfantastyczny i zagarnie minimum 90% rynku sprzedaży tym o to cudeńkiem. Śmiem twierdzić iż to będzie niszowy produkt i zadowoli co najmniej posiadaczy obecnych produktów E-M.No chyba że te 90% to eksport na wschód.Konkurencja daleko w przodzie drogi panie Włodku, ale obserwuje wątek dłuższy czas i taka postawa jednego z "OJCÓW" projektu (puma, cobra,skorpion) już mnie nie dziwi. A szkoda bo osobiście widzę ogromny potencjał w w/w sterownikach. Wystarczy uparcie dążyć do celu a tego po wcześniejszych opisach brakuje:bash: A na sam koniec dodam; Zawijan zgadza się z Włodkiem. Koniec świata -KONIEC ŚWIATA:D ale z drugiej strony to dobrze jak ludzie się dogadują i zgadzają ze sobą chociażby tylko w jednej kwestii:D

Dzięki. Mam:D

panel jest tylko do sterowników skorpion,talos,cobra,puma

czy coś ma zagarniać? Ja tego tak nie odbieram, po prostu rozszerza funkcjonalność sterownika.

Ja mając inny ster w domu też mam jego fabryczny panel, bo dla mnie to wygoda

swoje mają inni producenci, elster ma swój do swoich, tech ma swój do swoich.... prond ma swoje panele do swoich sterów, timel ma swój panel do swojego stera

pozdrawiam

Uprzedzając wpisy od razu odpowiadam nie jestem z konkurencji! A Cobra jest u mnie na kotle i jestem z niej bardzo zadowolony jak już to pisałem wcześniej:lol: A nie ma łatwego zadania gdyż to kocioł mojej konstrukcji jak i wykonania i prowadzi go wyśmienicie! Odchyłki temperatury mam plus minus 0.5 stopnia od zadanej. A prawdę mówiąc to zanim zacząłem budowę kociołka to byłem pewny że będzie nim kierował "COBRETTI":p Tutaj duże podziękowania za pracę włożoną przez pana Włodka.Jarecki nie chodzi mi o to, że każdy producent wypuszcza swoje panele tylko chodzi mi o czas w jakim ten o to panel jest wypuszczany i będzie rozszerzał możliwości cobry. Trochę ze złośliwości zapytam się kiedy będzie sterowanie przez internet lub chociaż podgląd i podstawowe sterowanie przez wifi? Obawiam się że tego już wcale nie będzie.Obym się mylił bo jestem tą opcją zainteresowany.

Panie Włodku co do picia alkoholu to dla pana informacji jestem człowiekiem nie pijącym i to dla tego że nie mogę,tylko dlatego że nie lubię tego smaku. Od razu napiszę bo zaraz posypią się gromy,że nie byłem w młodości "święty" i co swoje wypiłem to wypiłem.Moim zamiarem nie było też nikogo obrażać,napisałem po prostu moje odczucia(człowieka który przygląda się z boku i szuka informacji w necie na temat danego sterownika) Jeżeli chodzi o bełkot i bezsensowne wpisy to dla mnie(powtarzam dla mnie) nie wiem jak dla innych było zapowiadanie sterowanie przez internet bodajże w 2011(poprawcie mnie jeśli się mylę). Rozumiem też, że nie pan tylko decyduje co będzie wypuszczane rynek. No i teraz na pewno mi się dostanie ale po prostu napisałem to, jakie mam odczucia. Jeżeli pana wcześniej obraziłem to przepraszam bo na pewno to nie było moją intencją i chociaż nie lubię alkoholu to mam nadzieję,że kiedyś napijemy się razem. Ach zapomniałem, piwo to przecież nie alkohol:lol2: No ja tu klepię w klawiaturę a w oddali słyszę nawoływania mojej wybranki serca, tak więc wybaczcie mi, ale są rzeczy ważne i ważniejsze :bye::wiggle: Uciekam na dół, komentarze mile widziane, sie kurna nie pogniewam!

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam

Od ponad roku jestem użytkownikiem kotła Mini Sztoker 15 KW, Kocioł od około roku pracuje na sofcie s10u. W czasie lektury forum zauważyłem, że pojawiły się nowsze wersje softu do sterownika COBRA. Czy ktoś z kolegów ma dostęp do nowszej wersji softu i mógłby go udostępnić ?

Jak wygląda sprawa panelu pokojowego do COBRY bo jakoś wszystko ucichło.

Pozdrawiam