zawijan 16.10.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Rozumiem, ale - jak napisał na tym forum pewien Klasyk - będę pisał co chcę i kiedy chcę, korzystając z danej mi wolności wypowiedzi. I tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 16.10.2015 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 I tak trzymaj Życie jest nieprzewidywalne - poparcie może nadejść z zupełnie niespodziewanej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 16.10.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Trzymam kciuki, o to się martwić nie musisz Zatem czekamy, co innego zostaje?PiotrCz kontaktu się nie doczekałem, nie mniej jak podeślesz maila, to sprawa z wysłaniem instrukcji cały czas aktualna. ps. 18:27 doszło, odesłane Włodek a jaka będzie kolejność softów do współpracy z panelem?Nowy Skorpion z większym wyświetlaczem na RS-ie i Talos(to jest w instrukcji, rozumiem zatem,że od tego zaczynasz)Dalej Cobra?Dalej Puma? i o jakie Pumy chodzi, od kiedy produkowane? Edytowane 16 Października 2015 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 16.10.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 PiotrCz kontaktu się nie doczekałem, nie mniej jak podeślesz maila, to sprawa z wysłaniem instrukcji cały czas aktualna. Sorry Jarecki miałem kilka spraw na głowie niemniej mój adres jest na twojej skrzynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 16.10.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 a edytowałem swojego posta, bo maila dostałem 18:27odesłałem instrukcję, to jeszcze taka wersja na brudno, ale ogólnie wszystko opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 16.10.2015 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Włodek a jaka będzie kolejność softów do współpracy z panelem? Nowy Skorpion z większym wyświetlaczem na RS-ie i Talos(to jest w instrukcji, rozumiem zatem,że od tego zaczynasz) Dalej Cobra? Dalej Puma? i o jakie Pumy chodzi, od kiedy produkowane? Scorpion i Talos są gotowe, ale jeszcze poprawiam algorytm -S na tłoka. Powinien być gotowy na poniedziałek, będzie to wersja -S13. Nowy soft do Pumy również współpracuje z panelem, ale mam jeszcze drobne błędy do poprawienia, powinno być gotowe za tydzień. Potem Cobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 16.10.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Dobra, podeślij mi zatem po weekendzie świeższy soft do Talosa/SkorpionaJeden kolega czeka za aktualizacją (pisałem Ci na maila) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 16.10.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Rozumiem, ale - jak napisał na tym forum pewien Klasyk - będę pisał co chcę i kiedy chcę, korzystając z danej mi wolności wypowiedzi. Panie Włodku nic nie rozumiem:confused:Nikt przecież nie zabrania wolności wypowiedzi!!! Troszkę dziwną prowadzi pan grę, ta jak pan by był pewny że ów panel sterujący będzie megasuperfantastyczny i zagarnie minimum 90% rynku sprzedaży tym o to cudeńkiem. Śmiem twierdzić iż to będzie niszowy produkt i zadowoli co najmniej posiadaczy obecnych produktów E-M.No chyba że te 90% to eksport na wschód.Konkurencja daleko w przodzie drogi panie Włodku, ale obserwuje wątek dłuższy czas i taka postawa jednego z "OJCÓW" projektu (puma, cobra,skorpion) już mnie nie dziwi. A szkoda bo osobiście widzę ogromny potencjał w w/w sterownikach. Wystarczy uparcie dążyć do celu a tego po wcześniejszych opisach brakuje:bash: A na sam koniec dodam; Zawijan zgadza się z Włodkiem. Koniec świata -KONIEC ŚWIATA:D ale z drugiej strony to dobrze jak ludzie się dogadują i zgadzają ze sobą chociażby tylko w jednej kwestii:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 16.10.2015 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Nie nadużyłeś przypadkiem piwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 16.10.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Dzięki. Mam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 16.10.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Nie nadużyłeś przypadkiem piwa? A co ma alkohol do rzeczy??? Ja tylko jestem obserwatorem i napisałem jak to wygląda z tej perspektywy! I powiem szczerze nie tylko ja mam takie odczucie! Niech pan sobie prześledzi cały wątek od początku i wcieli się w potencjalnego kupca sterownika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 16.10.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Dzięki. Mam:D panel jest tylko do sterowników skorpion,talos,cobra,puma czy coś ma zagarniać? Ja tego tak nie odbieram, po prostu rozszerza funkcjonalność sterownika. Ja mając inny ster w domu też mam jego fabryczny panel, bo dla mnie to wygoda swoje mają inni producenci, elster ma swój do swoich, tech ma swój do swoich.... prond ma swoje panele do swoich sterów, timel ma swój panel do swojego stera pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 16.10.2015 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 A co ma alkohol do rzeczy??? Zaburza tok myślenia, powoduje bełkotliwą mowę (i bezsensowne wpisy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCz 16.10.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Uprzedzając wpisy od razu odpowiadam nie jestem z konkurencji! A Cobra jest u mnie na kotle i jestem z niej bardzo zadowolony jak już to pisałem wcześniej:lol: A nie ma łatwego zadania gdyż to kocioł mojej konstrukcji jak i wykonania i prowadzi go wyśmienicie! Odchyłki temperatury mam plus minus 0.5 stopnia od zadanej. A prawdę mówiąc to zanim zacząłem budowę kociołka to byłem pewny że będzie nim kierował "COBRETTI":p Tutaj duże podziękowania za pracę włożoną przez pana Włodka.Jarecki nie chodzi mi o to, że każdy producent wypuszcza swoje panele tylko chodzi mi o czas w jakim ten o to panel jest wypuszczany i będzie rozszerzał możliwości cobry. Trochę ze złośliwości zapytam się kiedy będzie sterowanie przez internet lub chociaż podgląd i podstawowe sterowanie przez wifi? Obawiam się że tego już wcale nie będzie.Obym się mylił bo jestem tą opcją zainteresowany. Panie Włodku co do picia alkoholu to dla pana informacji jestem człowiekiem nie pijącym i to dla tego że nie mogę,tylko dlatego że nie lubię tego smaku. Od razu napiszę bo zaraz posypią się gromy,że nie byłem w młodości "święty" i co swoje wypiłem to wypiłem.Moim zamiarem nie było też nikogo obrażać,napisałem po prostu moje odczucia(człowieka który przygląda się z boku i szuka informacji w necie na temat danego sterownika) Jeżeli chodzi o bełkot i bezsensowne wpisy to dla mnie(powtarzam dla mnie) nie wiem jak dla innych było zapowiadanie sterowanie przez internet bodajże w 2011(poprawcie mnie jeśli się mylę). Rozumiem też, że nie pan tylko decyduje co będzie wypuszczane rynek. No i teraz na pewno mi się dostanie ale po prostu napisałem to, jakie mam odczucia. Jeżeli pana wcześniej obraziłem to przepraszam bo na pewno to nie było moją intencją i chociaż nie lubię alkoholu to mam nadzieję,że kiedyś napijemy się razem. Ach zapomniałem, piwo to przecież nie alkohol:lol2: No ja tu klepię w klawiaturę a w oddali słyszę nawoływania mojej wybranki serca, tak więc wybaczcie mi, ale są rzeczy ważne i ważniejsze Uciekam na dół, komentarze mile widziane, sie kurna nie pogniewam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 17.10.2015 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 panel jest tylko do sterowników skorpion,talos,cobra,puma czy coś ma zagarniać? Ja tego tak nie odbieram, po prostu rozszerza funkcjonalność sterownika. Ja mając inny ster w domu też mam jego fabryczny panel, bo dla mnie to wygoda Nic dodać, nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 18.10.2015 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Dobra, podeślij mi zatem po weekendzie świeższy soft do Talosa/Skorpiona Jeden kolega czeka za aktualizacją (pisałem Ci na maila) Wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 26.10.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 (edytowane) Czytałem manual panelu pokojowego i powiem że wygląda całkiem obiecująco.Ma wszystko czego oczekiwałbym od takiego urządzenia. Edytowane 26 Października 2015 przez rafaln1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarwil 16.11.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 WitamOd ponad roku jestem użytkownikiem kotła Mini Sztoker 15 KW, Kocioł od około roku pracuje na sofcie s10u. W czasie lektury forum zauważyłem, że pojawiły się nowsze wersje softu do sterownika COBRA. Czy ktoś z kolegów ma dostęp do nowszej wersji softu i mógłby go udostępnić ?Jak wygląda sprawa panelu pokojowego do COBRY bo jakoś wszystko ucichło.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 16.11.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Panel ma nazwę T-1000 , w detalu ma kosztować 200zł brutto Ja wiem,że w tej chwili jest do nowego Skorpiona oraz Talosa, nie wiem czy Włodek przygotował już soft Cobry pod współprace z panelem wklejam fotkę jak wygląda Edytowane 16 Listopada 2015 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 16.11.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Mnie ciekawi sposób zasilania panelu połączonego do Cobry.Cobra nie posiada gniazd 5V GND.A może nie zauważyłem i niepotrzebnie wysilam szare komórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts