rafaln1 24.04.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 No i widzę, że E-M w końcu zaprzestał oferowania na swojej stronie niedopracowanego A33N.Ciekawe czy będzie coś sprawnego w miejsce usuniętego bo na razie nie oferują żadnego softu do Cobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 18.05.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 EM oferuje już nowy soft A33s.Dziś zainstalowałem, żadnych zmian nie widzę więc może ktoś wie w czym różnica wobec 33N oraz 33p?Czyżby naprawiono niedziałający alarm o wygaszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 29.06.2016 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Na początku sierpnia pojawi się wersja produkcyjna Cobry2: obudowa jak poprzednio ekran 2 cale 7 wyjść dochodzi zawór prawo / lewo i pompa za zaworem To najbardziej kompaktowy sterownik na rynku, wszystko się mieści w jednej obudowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 29.06.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 A stara Cobra doczeka się panela T1000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 29.06.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 już kilka razy było tłumaczone,że aktualna cobra nie ma wyjść GND oraz 5Vbyło kilka razy mówione,sam Włodek bodaj o tym pisał, że potrzebny byłby zewn. zasilacz T1000 pasuje do Pumy, pasuje do nowszych skorpionów z rs-em i pasuje do talosa, będzie pasował do cobry2, pasuje także do zasypowego EOS-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 30.06.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Ja o tym dobrze wiem i nie potrzebuje takiego tłumaczenia bo nie o szczegóły techniczne pytam.Rozumiem, że ze względów technicznych nikomu nie chce sie umieszczać wyjścia na zasilacz albo robić miejsce na baterie.Zwłaszcza teraz gdy za moment będzie nowa Cobra więc posiadacze starej nie potrzebują liczyć na udogodnienia tylko zaraz musieliby kupować nową Cobrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RedEd 06.08.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 WitamJak tam nowa wersja Cobry (oprogramowanie)? Ktoś wie jak zmienić częstotliwość przedmuchów lub od czego zależy w "podtrzymaniu"? pozdrawiam RedEd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xgamer 30.08.2016 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Witam, wszystkich jestem tu świeżak, jednak mam parę pytań. mianowicie potrzebuję pomocy w ustawieniu sterownika cobra pid II, nie mam zielonego pojęcia jakie parametry ustawić żeby było dobrze, dodam że doświadczenia w takich sprzętach nie za wiele mam. Paliłem eko super jakości było ok, jednak jak przeszedłem na gorszej jakości, są spieki i dużo popiołu. Następnie sterownik zaczął wariować tzn. wyłącza się i włącza samoczynnie, jednak po włączeniu nie wyświetla parametrów i piszczy nie wiem co to, może nowego softa potrzeba jeśli tak to jaki kabel jaki soft proszę pomocy do zimy muszę się z tym uporać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 31.08.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Zadzwoń najlepiej do firmy elektro-miz, do godziny 15-ej pracująOpisz co się dzieje i zapytaj o radę, najlepiej prosić z p.Cyprianem. tel./fax (062) 7427 - 628, (062) 7425 - 819 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmaciej 04.09.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Dawno nie zaglądałem na forum, jak się okazuje sporo się pozmieniało w czasie kiedy sobie spokojnie paliłem w moim Sztokerze ..I takie ma pytanie:A co z softem S , tym samoustawiającym się? Jestem jego użytkownikiem i w połączeniu z możliwością sterowania pogodowego całkiem mi się to sprawdza.Czy to jest już wygasła linia ewolucji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 04.09.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 W Sztokerze pod względem emisji lepiej sprawdza się inny typ algorytmu.Palnik sztokera jest bardzo liniowy, tu wystarczy dobre paliwo i inna forma prowadzenia. Przy okazji badania tego nowego kotła na nowym skorpionie V opracowany został nowy softJakby taki soft dało się dalej rozwinąć i zrobić taki bardziej jak ten S pod względem obsługi, byłoby super. Jakby to Włodek przerzucił na starszą Cobre i starsze Sztokery i miałbyś nadal opcję pogodówki jak w eS-ce, to byłoby to super. Moim zdaniem S-ka bardziej się sprawdza na palnikach żeliwnych i obrotowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmaciej 05.09.2016 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Przy okazji badania tego nowego kotła na nowym skorpionie V opracowany został nowy soft Jakby taki soft dało się dalej rozwinąć i zrobić taki bardziej jak ten S pod względem obsługi, byłoby super. Jakby to Włodek przerzucił na starszą Cobre i starsze Sztokery i miałbyś nadal opcję pogodówki jak w eS-ce, to byłoby to super. Pewnie było by super ... choć podejrzewam, że użytkownicy starszych sztokerów pozostaną jako ofiary rozwoju technologii ... z tym co mają nawet windows się aktualizuje .. Ciekawe swoją drogą ile zostało sprzedanych pierwszych i drugich wersji sztokera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 05.09.2016 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 podejrzewam, że użytkownicy starszych sztokerów pozostaną jako ofiary rozwoju technologii ... Ja jestem o tym święcie przekonany... niestety. A szkoda bo przydałoby się przenieść do oficjalnego softu sterowanie pogodowe oraz funkcję obniżka temperatury w opcji termostatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek19 07.09.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie wierzcie w cuda . Ja Cobre zamienilem na Iryda i jestem zadowolony. Wymiennik w środku mniej się brudzi. Popiół lepiej wypalony.Ma tyle opcji .że każdy może dopracować swoje ustawienia.Teraz mój skam grzeje sobie cwu i spala na dobę 2,5 do2,7kg groszku. Najważniejsze to to.że temperaturę przebija mi tylko 2-3 stopnie ponad ustawioną .a nie 10-15 przy Cobrze.Jestem super zadowolony.Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 07.09.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Spalanie CWU na Cobrze tez mam między 2,3 a 2,7 kg na dobę przy pięciu osobach (mierzone po zważeniu worka).Podbicie temperatury faktycznie jest zbyt duże ale ogólnie uważam Cobrę za dobry ster choć można by w nim zrobić parę poprawek... gdyby tylko komuś się chciało. Przy okazji pozdrawiam ziomka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mician 12.09.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 A ja nic nie kombinuję z piecem tylko wrzucam węgiel do podajnika i o to mi chodziło kupując ten piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 13.09.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Taka mała zajawka COBRA II Jeszcze nie ma w ofercie. W skrócie będzie tu obsługa 3pomp i siłownika zaworu mieszającego Jeszcze potrzebna instrukcja i parę drobiazgów, także pewnie trochę trzeba będzie poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zejman7 04.10.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Taka mała zajawka COBRA II [ATTACH=CONFIG]367256[/ATTACH] Jeszcze nie ma w ofercie. W skrócie będzie tu obsługa 3pomp i siłownika zaworu mieszającego Jeszcze potrzebna instrukcja i parę drobiazgów, także pewnie trochę trzeba będzie poczekać. Taka mała zajawka to tylko wnerwianie pierwszych użytkowników sztokera15 z cobrą,których olano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 04.10.2016 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Wiesz jak chcesz tak patrzeć, to wszyscy właściciele golfa I, czy Astry I powinni być wściekli na koncerny,że nie rozwijają ich aut, nie robią do nich nowych części itd. kolej rzeczy jest taka, że powstaje golf I, II, III, IV, V itd.czy inaczej patrząc na windowsy, przychodzi dany okres i nie piszą nic nowszego na te najstarsze wersje. tutaj powstała druga wersja cobry. Różnica jest taka,że wcześniej był osobny moduł alligator, który pewnie masz przy sztokerze a w nowym jest to na pokładzie, w płytce sterownika, plus pompa za zaworem. Co do softów, zawsze ich autorem jest Włodek-pid, jak coś nie działa i to wyłapałeś - należy zgłaszać, skoro piszesz na forum - opisuj to Włodkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zejman7 04.10.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Aby nie przedłużać dyskusji zacytuje dwa posty Włodka-pid.8.02.2016.cytat'wg.mnie najlepszy algorytm to S13L,który teraz testujemy na Scorpionie.Niestety EM nie wyraża zgody na implementację tych algorytmów na Cobrę'. 26.03.2016 cytat'chętnie przeniosę algorytm S13L na Cobrę,ale muszę mieć zgodę producenta.Na razie takiej zgody nie mam.'Cóż więc sądzić o EM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts