small7 19.02.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Ok dzięki Jarecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaiada 19.02.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dzięki panie Włodku za nowy soft testuje od 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaiada 19.02.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 A to są wykresy z dzisiejszej nocy soft 939 Załączyłem w końcu PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 19.02.2013 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Wykresy : jeśli możesz - wyłącz temperaturę powrotu, bo jest niepotrzebna, a dodaj nastawę CO i CWU. Bo teraz sam nie wiem, do jakiej nastawy ma grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 19.02.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Tak - Bruli wygra z Twoimi sterownikami. Dlaczego? Tego, niestety, musisz się domyślić sam. Uprzedzam, że trochę czasu Ci na to zejdzie. Mała sugestia : Najpierw wygraj z Techem... Mnie sobie zostaw na deser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaiada 19.02.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Wykresy : jeśli możesz - wyłącz temperaturę powrotu, bo jest niepotrzebna, a dodaj nastawę CO i CWU. Bo teraz sam nie wiem, do jakiej nastawy ma grzać I takie moje pytanie czy byłaby możliwość ciągłej pracy skokowej? Jeśli panie Włodku sobie życzysz wyślę e-mailem całe archiwum Pozdrawiam Michał Edytowane 19 Lutego 2013 przez kubaiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 19.02.2013 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 I takie moje pytanie czy byłaby możliwość ciągłej pracy skokowej? Co masz na myśli? Praca ciągła jest przeciwieństwem skokowej. Czemu na Twoim kotle temperatura CO tak spada? Np. na prawym wykresie masz nastawę ok. 46'C a od godz 0:00 do 10:00 jest ona dużo niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaiada 19.02.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Co masz na myśli? Praca ciągła jest przeciwieństwem skokowej. Czemu na Twoim kotle temperatura CO tak spada? Np. na prawym wykresie masz nastawę ok. 46'C a od godz 0:00 do 10:00 jest ona dużo niższa. Tak właśnie zachowywał się u mnie PID na sofcie 939 tendencja spadkowa O 4`40 piec alarmował brak opału. od 6`05 piec się podnosił Chodzi mi o pracę pompy CO cały czas skokowo niezależnie od CWU Edytowane 19 Lutego 2013 przez kubaiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 19.02.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Chodzi mi o pracę pompy CO cały czas skokowo niezależnie od CWU Taka praca jest możliwa przy termostacie. Aktywuj termostat, ale go nie podłączaj - sterownik będzie widział cały czas rozwarty styk (chłodzenie). Pompa CO będzie pracowała w cyklu 2 min praca / postój taki, jak zaprogramujesz (nastawa przy ikonie termostatu). Ale taka praca nie jest dobra, bo co chwila napływa porcja zimnej wody do kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
locaj85 19.02.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Panowie czy z COBRY też można wyciągnąć takie wykresy jakie prezentuje KUBAIADA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
locaj85 19.02.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Jarecki:nie wiem czy dobrze kojarzę ( chyba w instrukcji było napisane),czy w moim palniku ( duża ekoenergia25) doszczelnianie jest robione u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 19.02.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Jarecki: nie wiem czy dobrze kojarzę ( chyba w instrukcji było napisane),czy w moim palniku ( duża ekoenergia25) doszczelnianie jest robione u Was? W ekoenergii tak, bo ten palnik można rozebrać w połowie. Po sezonie tj. przy starcie nowego, kolejnego sezonu warto uszczelnienie zrobic od nowa. Ten wykres z pumy to plik archiwum a wykres jest z softu PumaCharts, Cobra pliku archiwum nie tworzy. Takie dane są możliwe jednak, jak podłączysz Cobrę pod neta, na chwile obecną jest to prywatna inicjatywa kolegi DamianLisu i idzie to podłączyć pod stale odpalony komputer. Musiałbyś jednak to sobie w prywatnej rozmowie z Damianem obgadać. Ja czekam na oficjalny moduł shark, mam nadzieję,że Włodek tego nie odstawił na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaiada 19.02.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Panie Włodku soft śmiga od 16 jak narazie stabilnie nie zauważyłem żadnych błędów. Odnośnie mojego pytania to i tak mam duży spadek na powrocie około 10`C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 19.02.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 I tu pytanie mam do Włodka o sterowanie z aligatora pompką podłogówki nie mając siłownika na zaworze mieszającym? Jak nie masz napędu zaworu a chciałbyś mieć chociaż namiastkę sterowania, to musisz pod alligatora podpiąć termostat pokojowy.... Jak korekcja przy termostacie =0st.c, to na czas utrzymania temp. w danym pomieszczeniu wzorcowym termostat wyłączy pompę podłączona pod alligatora. Jak cos pokręciłem, to Włodek popraw, bo piszę z pamięci....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 20.02.2013 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Panie Włodku soft śmiga od 16 jak narazie stabilnie nie zauważyłem żadnych błędów. Odnośnie mojego pytania to i tak mam duży spadek na powrocie około 10`C OK, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ireek10 20.02.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Panie Włodku, co z tym softem /po rozmowie z Elektro-Miz/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 20.02.2013 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Jeszcze chwila cierpliwości. Na pewno będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ireek10 20.02.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 OK. Czekam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaiada 20.02.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 OK, dzięki! No i stało się piec w nocy 2 razy sygnalizował brak opału Oto wykresy Pierwszy raz 3`35 drugi 7`50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 20.02.2013 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Twój kocioł nie osiąga temperatury zadanej.Jakie masz nastawy dmuchawy i podawania? Jaką masz nastawę temperatury w godz 0:00do 7:00 z uwzględnieniem stref czasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts