Piotrek42 23.02.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Piotrek_42, [*]Konkurencja wpadła na to, że nastawy można zmienić po modbusie. Rzczywiście można, nie zablokowałem tego, zostało to z softu A33. Już się robi, niezwłocznie to blokuję - zapomniałem!!!! [/b] ehhh Włodek ,Włodek, wiedziałem o tym 2 lata temu:)) hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 23.02.2013 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 ehhh Włodek ,Włodek, wiedziałem o tym 2 lata temu:)) hehe Może czasem coś podpowiesz? I zmienisz zdanie o moich sterownikach? Po TAAAKIEJ reklamie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 23.02.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Mam oficjalną propozycję : Osoby z konkurencji, zainteresowane moimi pomysłami,proszę o oficjalny kontakt na forum. Dostaniecie najnowszy soft, jeszcze ciepły. Nie będzieciemusieli się chować po krzakach.I jeszcze jedno :Nigdy - poza IChPW - nie oglądałem eCoala i Bruli. Widziałemgo tam, gdy badaliśmy Pumę...Nigdy nie próbowałem podrabiać jakichkolwiek pomysłów aniInstytutu, ani firmy ES. To wszystko jest po prostu żałosne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NiePrzesadzaj 23.02.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Panie Włodek, Pan się tak konkurencją nie stresuj ... To fakt, konkurencja nie śpi, a tego tam Zawijan_2 to i można zwolnić. Panie Włodek jak ma Pan cieplutki soft podeślij Pan go to zobaczymy co Pan tam wyprodukował. P.S. Niestety zdziwiłby się Pan gdyby Pan wiedział czym się zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NiePrzesadzaj 23.02.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 No i Panie Włodek, chyba pamięć nie ta Napisałem o Dzisiaj 13:50 że Dalej, powtarzam, dalej w tym sofcie po modbusie da się ręczne korygować nastawy. Proszę sobie darować słowa że to zostało po starym sofcie - który i tak de facto nie jest skończony Czyli stosuje Pan te sztuczne zagrywki. Dobrze. Poproszę nie mniej jednak o ten soft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.02.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Może czasem coś podpowiesz? I zmienisz zdanie o moich sterownikach? Po TAAAKIEJ reklamie.... Sorry Włodek, z całym szacunkiem dla twojej wiedzy i pracy której wykonujesz, ale uważam ze stoisz na straconej pozycji, czasy Don Kichota , już są za nami, jedna osoba nie jest w stanie stworzyć-wypromować i sprzedać danego produktu,do tego potrzebna jest grupa wysoko wyspecjalizowanych osób, które stworzą dany produkt ( o ecoalu/brulim nawet nie myśl za wysokie progi) ale stworzyć sterownik od zera w porozumieniu z innymi twórcami uważam za rzecz wykonalną, jestes ograniczony wymaganiami producentów kotłów a oni co? zobacz nie zmienili nawet konstrukcji kotłów od 30lat (nie liczysz chyba kosmetyki czy dodanie rusztu za odkrycie ameryki?) następna sprawa zobacz nawet naczelny marketingowiec vel zieć producenta kotłów nie ma nawet wykształcenia stricte kotlarskiego czy chociażby górniczego a chyba marketing? (nie jestem pewien) więc co oni defacto mogą wiedzieć o algorytmach? czy procesach spalania?Następna sprawa jesteś osobą starszą ( tak widziałem cię ) wiec masz swoje zasady,przekonania,wytyczne,masz już coś w głowie...a ludzie którzy tworza nowe stery to młodzi ludzie nie mają żadnych przeciw wskazań pracują na żywym organizmie:) szukają, kluczą-być może popełniają błędy -ale je naprawiają w następnych softach..czym jest tworzenie nowych rzeczy?? nawet Bill Gates nie stworzył nowego systemu a bazował na czyjejś pracy i zmodyfikował swoje dzieło żeby obejść patenty,więc... niestety Życie jest brutalne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 23.02.2013 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 No, nie jest tak źle... Sterownik to praca zespołowa, a tylko algorytmsterowania procesem spalania i regulacji temperatury jest wyłączniemój... Poza tym - ja już coś stworzyłem. To nie jest czas przyszły, tylko tui teraz. Nikt tego przede mną nie zrobił, jestem pierwszy.A konkurencja - próbuje podglądnąć. Co gorsza, to są pracownicynaukowi Instytutu. Nie uważasz, że to obrzydliwe - szczególnie potym, co pisali na mój temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 23.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Panowie jest weekend weźcie zimne piwo nogi na kanape i jakieś dobre kino na wieczór a nie te słowne przepychanki. W poniedziałek ludzie może zaczną pisać jak działa nowy soft to dowiemy się coś więcej w którą stronę poszedł Włodek czy poprawiony PID czy może spalanie pulsacyjne a czy ten produkt będzie lepszy od innych produktów to już użytkownicy i życie zweryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 23.02.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 ,,,, A konkurencja - próbuje podglądnąć. Co gorsza, to są pracownicy naukowi Instytutu. Nie uważasz, że to obrzydliwe - szczególnie po tym, co pisali na mój temat? Włodek wyluzuj. Pewności nie masz a słowami obrażasz pracowników Instytutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.02.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Włodek wyluzuj. Pewności nie masz a słowami obrażasz pracowników Instytutu. Też bym wyluzował.. a fakt faktem że gośc napisał prawdę.... kiedy miało byc sterownie netem przez pumę?? przypomnę 4 lata temu , jarecki o tym pisał że będzie........kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 23.02.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Też bym wyluzował.. a fakt faktem że gośc napisał prawdę.... kiedy miało byc sterownie netem przez pumę?? przypomnę 4 lata temu , jarecki o tym pisał że będzie........kiedyś Piotrek_42, dziękuję! Oświeciłeś mnie... Goście badają mój sterownik, żeby się dowiedzieć, dlaczego jeszcze nie ma sterowania przez Internet.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.02.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Piotrek_42, dziękuję! Oświeciłeś mnie... Goście badają mój sterownik, żeby się dowiedzieć, dlaczego jeszcze nie ma sterowania przez Internet.... Pomyśl lepiej jak się czują ludzie którzy 3-4 lata temu kupili kocioł i sterownik puma bo na forum wmawiano im że za chwilę już za moment będzie sterowanie przez internet...sam o mały włos wpadłbym w takie maliny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 23.02.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) Pomyśl jak się czują ludzie którzy kupili sterownik automatyczny,a teraz mają pełno nastaw... Aha, jeszcze jedno : Puma weszła do sprzedaży w kwietniu 2010r,a więc niecałe 3 lata temu. O Internecie mówimy od 2 lat - od roku 2011. Edytowane 23 Lutego 2013 przez Wlodek_PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.02.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Pomyśl jak się czują ludzie którzy kupili sterownik automatyczny, a teraz mają pełno nastaw... Ci co kupili automatyczny i mają POPRAWNIE wykonaną instalację CO + CWU mają automatyczny...ci którzy chcą się pobawić lub wydaje im się że sa w stanie oszczędzić eko mają dwustan.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 23.02.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Pomyśl lepiej jak się czują ludzie którzy 3-4 lata temu kupili kocioł i sterownik puma bo na forum wmawiano im że za chwilę już za moment będzie sterowanie przez internet...sam o mały włos wpadłbym w takie maliny... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212415-tesr-pieca-Enka&p=5835572&viewfull=1#post5835572 to są piotrek maliny czemu zamiast kupić najlepszy kocioł z najlepszymn sterownikiem wymieniasz podzespoły??? przeciez jesteś twardy i nie dajesz się wpuszczać w maliny??? ja myślałem że lepszy z ciebie facet jest a ty zwykły hipokryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.02.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212415-tesr-pieca-Enka&p=5835572&viewfull=1#post5835572 to są piotrek maliny czemu zamiast kupić najlepszy kocioł z najlepszymn sterownikiem wymieniasz podzespoły??? przeciez jesteś twardy i nie dajesz się wpuszczać w maliny??? ja myślałem że lepszy z ciebie facet jest a ty zwykły hipokryta a co ma piernik do wiatraka?? jak kupowałem kocioł na ekogroszek moj zasób wiedzy był mizerny- praktycznie żaden, jeden gość z forum pratycznie wcisnął mi już kociołek -ale jakoś nie dowierzałem do końca i zakupiłem kociołek wg swojej wiedzy... po pewnym czasie wymieniłem sterownik ( jak kupowałem kociołek nie było jeszcze bruliego) -bo mi nie leżał i tyle.. dlaczego kol timon120777 nie napiszesz o wyborze kotła którego zakupiłem ojcu w tym roku?? ten kocioł kupiłem już jako świadomy użytkownik kotła na ekogroszek wiedząc czego po takim kotle i sterowniku można się spodziewać a pisanie 3-4 lata temu o rychłym wprowadzeniu sterowania przez net do sterownika puma uważam za celowe wprowadzanie klientów w błąd albo nawet zwykłe oszustwo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 23.02.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 No i cały czas testuje. Nie wiem czy to wina opału czy samego sterownika i jego algorytmu ale mocno mi skleja opał , tak mocno że potrafi mocno zapchać palnik i wychodzi jakich kilku centrymetrowy (a czasami nawet ponad 10cm) kalafior-spiek. Próbowałem różnych ustawień 5/30 , 5/35 , 5/40 , 3/24 , probuję teraz na większych dawkach czyli 8/60 , 8/55. Obecnie zjechałem do 8/50 i ciągle nie tak. Piec nie ma problemów nawet na najniższej mocy w proporacjach 1:8 , tyle co z tego jak są mega spieki ? jestem zdziwiony bo w dwustanie takich spieków nie było a raczej jakieś malutkie. Obniżanie nawiewu nie pomaga. Wygląda że jak moc ma duży zapas mocy to jest lepiej bo chyba na ustawieniach 5/25 było najlepiej , tyle że wtedy bardzo mocno przeciągało .... Na proporcjach wyższych mniej przeciąga ... Wrócę jeszcze do ustawień jakie miałem jak dostałem sterownik , zdaje mi sie że najlepiej działał albo może nie najlepiej ale nie było spieków albo były małe .. z nauk mądrzejszych ode mnie pamiętam że metodą na spiekające węgle jest krotki czas podawania spróbuj zejść z podawaniem do 3 sek i dopasuj przerwę mając nastawę 5/25 mogłeś mieć małe spieki ponieważ kociołek chodzil na niższych mocach szukałbym rozwiązania w skróceniu czasu podawania i dalszym obniżaniu nadmuchu skoro daje radę przy 1:8 to zrób mu: 3/24 i nadmuch maksymalny o 5% niżej niż miałeś jesli nie ma problemów z dogrzewaniem znaczy że jest zapas i masz z czego wiatru ująć jak będziesz miał sytuację że zacznie mieć kłopoty z dogrzewaniem CWU to mu moc delikatnie podniesiesz wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 23.02.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 piotrek odniosłem się jedynie do Twojego wpisu o malinach i o tym czym dysponujesz lub dysponowałeśmogłeś mieć pumę wybrałeś ecomaxa który tez Ci nie leżał- nie szukaj winnych swoich decyzji z przeszłości w teraźniejszości. nie wiem czy ecomax to nie gorszy wybór niż puma bo nie miałem z nim do czynienia więc nie mnie oceniać nie śledzę drzewa genealogicznego Twojej rodziny i znajomych i nie interesuje mnie komu i jakie kotły kupujesz czy też pomagasz kupić.jeśli dokonałeś dla teścia dobrego wyboru to ja tez się z tego cieszę i nie piszę tego złośliwieszkoda że w całej reszcie tematów mamy tak różne poglądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.02.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 ecomax-a to ja testowałem w zeszłym roku moj sterownik to był rt09 bez dodatku pid ( pid sobie pozniej wgrałem) jak kupowałem kociołek nawet pumy jeszcze nie było:) KAZDY STEROWNIK który testowałem był lepszy od pumy (bo taki miałem u siebie na kotle) nawet ognik był lepszy ! dla Twojej informacji ojcu kupiłem Rbr-a z ecoalem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 23.02.2013 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Piotrek - skoro moje sterowniki są takie złe, po co jepodglądać? Jak pisałeś - od 2 lat...Nie szkoda czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts