Wlodek_PID 01.03.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Vld, Algorytmy automatyczne:detekcja spalin w kotle pelletowym (bez żadnych nastaw)grzanie CWU (bez żadnych dodatkowych nastaw, tylko nastawa temperatury CWU) regulacja temperatury PID (bez żadnych nastaw) regulacja procesu spalania (bez żadnych nastaw spalania, tylko korekcja mocy palnika) podtrzymanie ognia (tylko 1 nastawa - min. moc kotła) Naprawdę sądzisz, że facet, który pisze takie algorytmy, niezna się na rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi27 01.03.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 hubi27 daj spokój szkoda czasu papuga przyleciała pokrzyczeć zaraz wróci do siebie timon ale to naprawdę ładnie pracuje,no chyba że na Brucero podobnych jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 01.03.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 ale chyba się źle zrozumieliśmy-ja pisałem aby zostawić w spokoju piotrka i nic mu na zaczepki nie odpisywaćwiem że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 01.03.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 nie krępuj się możesz na mnie wchodzić śmiało pyasz jakie ma znaczenie, a no zasadnicze bo tu nie chodzi o temperaturę spalin, ani wykrywanie płomienia, tylko o tzw optymalny wspólczynnik nadmiaru tlenu, bez oczywiscie jego ciałego monitorowania analizatorem mierzącym CO O2 i HC. Powiesz, że przecież lepsze spalanie przeklaaada się tez na temp wody, owszem, ale nie w powej domowej instalacji, gdzie ciągle zmieniają sie przepływy. Dlatego jesteś wrogiem wszelakich zaworów 4/3d czy głowic termostatycznych, bo one ciagle wprowadzają w bład twoje algorytmy. Czujnikowi temperatury przeszkadza tylko zmienny ciąg, no i może nadgorliwy palacz, który za często kuka. Widzisz teraz o ile profesor jest przed tobą? Czy nadal będziesz zamykał oczy inwmawiał sobie, że czujnik temperatury zbędny, a proces spalania drugorzędny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 01.03.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Żołnierze ruszają do boju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 01.03.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Vld, Algorytmy automatyczne:detekcja spalin w kotle pelletowym (bez żadnych nastaw) grzanie CWU (bez żadnych dodatkowych nastaw, tylko nastawa temperatury CWU) regulacja temperatury PID (bez żadnych nastaw) regulacja procesu spalania (bez żadnych nastaw spalania, tylko korekcja mocy palnika) podtrzymanie ognia (tylko 1 nastawa - min. moc kotła) Naprawdę sądzisz, że facet, który pisze takie algorytmy, nie zna się na rzeczy? prawdę powiedziawszy nie napisaleś jeszcze w tym wątku nic co by mnie przekonało, że się znasz z drugiej strony napisaleś sporo na swoją niekorzyść. Tak jak Andrzwj pisze użyj prawdziwch słów i nas przekanaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela_32 01.03.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 U mnie już czwarty tydz. działa Cobra z automatem S, jedyne zmiany jakie dokonywałem w tym czasie to były zmiany opału aby sprawdzić jak sobie algorytm i za każdym razem nie było z tym kłopotu. Regulacja temp. wręcz idealna i to bez żadnego czujnika spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 01.03.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 prawdę powiedziawszy nie napisaleś jeszcze w tym wątku nic co by mnie przekonało, że się znasz z drugiej strony napisaleś sporo na swoją niekorzyść. Tak jak Andrzwj pisze użyj prawdziwch słów i nas przekanaj. ale za to te słówka ładnie wyglądają na forum.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 01.03.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 U mnie już czwarty tydz. działa Cobra z automatem S, jedyne zmiany jakie dokonywałem w tym czasie to były zmiany opału aby sprawdzić jak sobie algorytm i za każdym razem nie było z tym kłopotu. Regulacja temp. wręcz idealna i to bez żadnego czujnika spalin. o jak ślicznie... napisz może do '' Przyjaciółki '' albo chociaż do TVN -urzekła mnie Twoja Historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 01.03.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 nie krępuj się możesz na mnie wchodzić śmiało pyasz jakie ma znaczenie, a no zasadnicze bo tu nie chodzi o temperaturę spalin, ani wykrywanie płomienia, tylko o tzw optymalny wspólczynnik nadmiaru tlenu, bez oczywiscie jego ciałego monitorowania analizatorem mierzącym CO O2 i HC. Powiesz, że przecież lepsze spalanie przeklaaada się tez na temp wody, owszem, ale nie w powej domowej instalacji, gdzie ciągle zmieniają sie przepływy. Dlatego jesteś wrogiem wszelakich zaworów 4/3d czy głowic termostatycznych, bo one ciagle wprowadzają w bład twoje algorytmy. Czujnikowi temperatury przeszkadza tylko zmienny ciąg, no i może nadgorliwy palacz, który za często kuka. Widzisz teraz o ile profesor jest przed tobą? Czy nadal będziesz zamykał oczy inwmawiał sobie, że czujnik temperatury zbędny, a proces spalania drugorzędny? Vld, nie gniewam się ani nie czuję się urażony. I podtrzymuję swoje zdanie : Nieważne, na jakiej zasadzie działa algorytm. Ważne, że działa. Możesz zapytać - ale czy działa na pewno? No niech na to odpowie statystyka. Jeśli > 70% użytkowników będzie zadowolonych, to uznam, że mam sukces, niezależnie od tego, jak przebiega proces spalania. Dla mnie od procesu spalania ważniejszy jest proces zadowolenia użytkownika... :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela_32 01.03.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 [quote -urzekła mnie Twoja Historia Zazdrościsz, że ktoś inny mógł zrobić coś co innym wydawało się niemożliwe :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 01.03.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 prawdę powiedziawszy nie napisaleś jeszcze w tym wątku nic co by mnie przekonało, że się znasz z drugiej strony napisaleś sporo na swoją niekorzyść. Tak jak Andrzwj pisze użyj prawdziwch słów i nas przekanaj. Nie zamierzam nic więcej pisać ani nikogo przekonywać. Przecież nie mogę zadowolić wszystkich. Tym niemniej, algorytmy automatyczne, które wymieniłem, po prostu są i działają - każdy może sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 01.03.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 [quote -urzekła mnie Twoja Historia Zazdrościsz, że ktoś inny mógł zrobić coś co innym wydawało się niemożliwe :p No znam jednego gościa w POlsce u którego zdarzają się takie cuda ojca dyrektora T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 01.03.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Piotrek_42 - nie skasowałbyś kilku swoich niepotrzebnychpostów? Np. o Ojcu Dyrektorze? Chyba że poproszę Moderatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi27 01.03.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Nie zamierzam nic więcej pisać ani nikogo przekonywać. Przecież nie mogę zadowolić wszystkich. Tym niemniej, algorytmy automatyczne, które wymieniłem, po prostu są i działają - każdy może sprawdzić. No to prosimy na Pumę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela_32 01.03.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 [quote No znam jednego gościa w POlsce u którego zdarzają się takie cuda ojca dyrektora T Co to widzisz,to ja jestem lepszy bo zmam takich dwóch: ojca dyrektora T i Włodka_Pid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 01.03.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Piotrek_42 - nie skasowałbyś kilku swoich niepotrzebnych postów? Np. o Ojcu Dyrektorze? Chyba że poproszę Moderatora... A proś... nie po to sobie piszę żeby kasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 01.03.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 No to prosimy na Pumę Na pewno będzie. Ale najpierw muszę skończyć na Cobrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 01.03.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Nie zamierzam nic więcej pisać ani nikogo przekonywać. Przecież nie mogę zadowolić wszystkich. Tym niemniej, algorytmy automatyczne, które wymieniłem, po prostu są i działają - każdy może sprawdzić. gdzieś mi posta wcięło, albo ktoś już tu lata z brzytwą ja nie mogę sie przekonać i nie przekonuje mnie statystyka w której jeden z testujących stwierdził wieksze spalanie. Pozatym co oni mogą stwiedzić jak mają tylko oko, bez szkiełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 01.03.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 gdzieś mi posta wcięło, albo ktoś już tu lata z brzytwą ja nie mogę sie przekonać i nie przekonuje mnie statystyka w której jeden z testujących stwierdził wieksze spalanie. Pozatym co oni mogą stwiedzić jak mają tylko oko, bez szkiełka? Vld, nie gniewaj się - ale chyba nie jesteś matematykiem. Co to za statystyka, gdzie wszystkie wyniki są dobre lub znakomite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts