Jarecki79 30.03.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Dokładnie o to mi chodzi, aby temp stopu była programowana, tak jest też w moim drugim sterowniku. Proponowałem, aby do wartości STOP każdy samodzielnie przypisał sobie temp. zewnętrzną i ma to być ustawiane od 10st.C temp. zewnętrznej... Jeden sobie ustawi 10st.C, drugi 12st.C a trzeci 15st.C... Zrobić zakres np. 10-20st.C i tyle... ps. witaj Damian, dawno nie zaglądałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 30.03.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 ps. witaj Damian, dawno nie zaglądałeś Jarek, nowa praca pociągnęła za sobą mnóstwo obowiązków, przez co kompletnie nie mam czasu. Weekendy stały się tak krótkie że czasami przydałoby się dwa razy tyle Przeleciałem tak wzrokowo te 60 stron i .... muszę stwierdzić że idzie to ku dobremu. Tak na marginesie, u mnie któraś z wersji S bardzo mocno dmuchała, czy tak nadal jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy00 30.03.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 W tym małym palniku nie powinno się zaklejać nacięć.... Zaklejanie dotyczyło tylko przypadków na brucerze lub dużej ekoenergii a ja widziałem zdjęcia na którymś forum mojego palnika i było pokazane, żeby 2 czy 3 pierwsze nacięcia od strony dmuchawy zakleić, a właśnie u mnie wtedy paliło się tylko od dmuchawy- po zalepieniu było OK, aż do ok tydz temu, ale poradziłem sobie i myślę,że Włodek nie będzie miał do mnie za złe , że zewnętrzną czasówką skróciłem czas pracy podajnika do ok 3 sek. Już od wczoraj jest luksus i popiół na pył wypalony przy korekcji mocy palnika 0%. Zdrowych, ciepłych i wesołych świąt nie spędzonych w kotłowni tylko z rodziną. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 30.03.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Jarek, nowa praca pociągnęła za sobą mnóstwo obowiązków, przez co kompletnie nie mam czasu. Weekendy stały się tak krótkie że czasami przydałoby się dwa razy tyle Przeleciałem tak wzrokowo te 60 stron i .... muszę stwierdzić że idzie to ku dobremu. Tak na marginesie, u mnie któraś z wersji S bardzo mocno dmuchała, czy tak nadal jest ? Nie, to jest poprawione, wysyłam Ci nowy soft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 30.03.2013 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Moi drodzy, Wesołych Świąt, mokrego dyngusa, dużo zdrowia!Dziękuję Wam za pomoc, za testy i za krytykę... Serdecznie pozdrawiam, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 30.03.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Jarecki, Włodek Czy soft do 12 kV który dostałem : Co v9_S08i SkamP_12kW RV13-40W 5_25_85_14.bin To jest ostatnia wersja aktualna ? (nie licząc nowego z pogodówką) Zrobię drugie podejście. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 30.03.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Soft wsadzony, czujnik wywalony na zewnątrz. To co rzuciło mi się w oczy "na dzień dobry"- po włączeniu pogodówki brak alarmu o braku czujnika - zostało po "staremu". Wydaje mi się że gdy mamy ten czujnik na zewnątrz powinna być jakaś kontrola nad jego "sprawnością". Nie daj boże kabel szlak trafi albo co innego się jeszcze przydarzy warto aby sterownik piszczał.- to na czerwono u dołu ekranu, cóż to takiego ?, bo jak rozumie u góry koło słoneczko-chmurki to korekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 30.03.2013 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Jarecki, Włodek Czy soft do 12 kV który dostałem : Co v9_S08i SkamP_12kW RV13-40W 5_25_85_14.bin To jest ostatnia wersja aktualna ? (nie licząc nowego z pogodówką) Zrobię drugie podejście. Zobaczymy Tak, to jest wersja aktualna bez pogodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 30.03.2013 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Soft wsadzony, czujnik wywalony na zewnątrz. To co rzuciło mi się w oczy "na dzień dobry" - po włączeniu pogodówki brak alarmu o braku czujnika - zostało po "staremu". Wydaje mi się że gdy mamy ten czujnik na zewnątrz powinna być jakaś kontrola nad jego "sprawnością". Nie daj boże kabel szlak trafi albo co innego się jeszcze przydarzy warto aby sterownik piszczał. - to na czerwono u dołu ekranu, cóż to takiego ?, bo jak rozumie u góry koło słoneczko-chmurki to korekta. To na czerwono u dołu ekranu to temperatura zewnętrzna zmierzona przez czujnik pogodowy. Alarm od czujnika dorobię razem z innymi zmianami, nad którymi jeszcze pracuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 30.03.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 To na czerwono u dołu ekranu to temperatura zewnętrzna zmierzona przez czujnik pogodowy. Eeee czy aby na pewno ... ? Pod starym powrotem pokazuje 8.7' (i tyle chyba jest), a na czerwono 2.7, czasami przełamie się na 2.8 Obie wartości mają się nijak do siebie. Gdyby były zbliżone nie pytałbym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela_32 30.03.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Soft wsadzony, czujnik wywalony na zewnątrz. To co rzuciło mi się w oczy "na dzień dobry" - po włączeniu pogodówki brak alarmu o braku czujnika - zostało po "staremu". Wydaje mi się że gdy mamy ten czujnik na zewnątrz powinna być jakaś kontrola nad jego "sprawnością". Nie daj boże kabel szlak trafi albo co innego się jeszcze przydarzy warto aby sterownik piszczał. - to na czerwono u dołu ekranu, cóż to takiego ?, bo jak rozumie u góry koło słoneczko-chmurki to korekta. Ja jak dziś podłączałem czujnik pogodowy i po chwili, może minucie, jak nie był jeszcze czujnik podłączony, pojawił się alarm czujnika powrotu na ekranie i piszczał. Jak podkręciłem czujnik to przestał alarmować. Może ten alarm ma zwłokę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 30.03.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Nela, to nie to.Ja jak robiłem przepinkę sterownik był włączony.Cobra śmigała tak z dobre pół godziny.Jak dobrze pamiętam był stosowany taki myk że po odpięciu powrotu Cobra "emulowała" ten czujnik i właśnie u mnie jest taki objaw.Miałem np temp kotła 48.4' i powrót 48.3'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 30.03.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Coś jest w tym, co Damian pisze, bo ja mam wersje stera do testów, gdzie nie miałem już czujnika powrotu...i w 1982 jak to Damian określa "emulowało" mi wartość ok.0,1st.C mniejszą a zworka żadna nie była wkręcona. Po podłączeniu czujnika i wyrzuceniu go za okno mam dobre wskazania..... ps.Włodek luknij na maila.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 30.03.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Ja jak dziś podłączałem czujnik pogodowy i po chwili, może minucie, jak nie był jeszcze czujnik podłączony, pojawił się alarm czujnika powrotu na ekranie i piszczał. Jak podkręciłem czujnik to przestał alarmować. Może ten alarm ma zwłokę. a z ciekawości zapytam, jak przepinałeś, to pracowałeś na starszym sofcie z ADC, czy jechałeś już na tym serii S....? Ja przykręcałem czujnik na wyłączonym sterze, więc alarmu siłą rzeczy żadnego nie miałem..... Rostek' jak tam. dosztukowałeś kabelek i wyrzuciłeś za okno, aby sprawdzić pogodówkę na sztokerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarM 30.03.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 (edytowane) Jeśli mowa jest o wersji softu vS.09c to na czerwono nie jest niestety wyświetlana temperatura zewnętrzna a korekcja temperatury CO tylko, że z dokładnością do jednego miejsca po przecinku. Edytowane 30 Marca 2013 przez DarM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekCzm 30.03.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Właśnie skończyłem czytać część wątki o nowej funkcji "sterowania pogodowego" i coraz bardziej mi się podoba Niestety mam sztokera 50 kW a wszystkie wersje softu jakie dostaję od Jarecki79 mają w nazwie "Sztoker 25" i nie bardzo wiem czy mogę tego użyć do mojego kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarM 30.03.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 To poproś go o właściwy albo wgraj ten i daj korekcję mocy na +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 30.03.2013 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Właśnie skończyłem czytać część wątki o nowej funkcji "sterowania pogodowego" i coraz bardziej mi się podoba Niestety mam sztokera 50 kW a wszystkie wersje softu jakie dostaję od Jarecki79 mają w nazwie "Sztoker 25" i nie bardzo wiem czy mogę tego użyć do mojego kotła Nie mam Twojego maila. Wysłałem do Jareckiego soft na Sztokera 50kW Wesołych Świąt! Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostek1719511232 31.03.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 (edytowane) Rostek' jak tam. dosztukowałeś kabelek i wyrzuciłeś za okno, aby sprawdzić pogodówkę na sztokerze? Tak. Ale po jednym dniu wyłączyłem pogodówkę ,bo nie bardzo mi pasuje. Nie chcę sie rozpisywać bo się na tym nie znam. Edytowane 31 Marca 2013 przez Rostek' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarM 31.03.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 (edytowane) Rostek' wydaje mi się, że warto na tym etapie przekazać swoje uwagi i spostrzeżenia. Edytowane 31 Marca 2013 przez DarM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts