karoka65 06.04.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Nic nie smrodzę ale skoro sprzedaję coś to tak samo chciałbym mieć info co jest dostępne i jak to obsłużyć a nie jeden "figura", alfa i omega a drugi buc co nic nie wie.W dupie mam taką współpracę powiem, nie mam zamiaru nikogo w dupę całować żeby być na bieżąco.Ktoś coś zapyta a co ja za debila mam wychodzić co nic nie wiem ?Dwa razy na dzień inny soft żadnego info co i jak, ja już się pogubiłem co i jak i co jest aktualne.Dziękuję, jak chcesz się dalej bawić za rzecznika to życze powodzenia.Co ci smrodzę ?Możesz mnie uświadomić ? Zawsze proponowałeś takie rzeczy na priva, masz coś to pisz a nie w jakieś dziwne podchody się bawicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 A co są dostępne w "podziemiu" przecież sterowniki są dostępne przy różnych kotłach, różnych producentów. To jak każdy ma ciebie czy Włodka w nogi całować żeby dostać info co i jak ? Tych którzy czytają fora jest zaledwie garstka a co z tymi którzy nie wiedzą że takie forum nawet istnieje ? Nie ma żadnych tajnych kodów. Kto nie wierzy, niech sprawdzi - jest tylko 10 000 kombinacji... Cobra z programem serii S jest sterownikiem automatycznym. Nie ma żadnej możliwości zmiany nastaw procesu spalania. Aby dostosować program do danego kotła, muszę wpisać te nastawy do programu a następnie skompilować kod źródłowy. Fachowcy wiedzą, o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.04.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Co to za podjazdy znowu się odbywają? Chcesz to ci w tym wątku podjazdy wycytuję. Nie lubię chamstwa i góralskiej muzyki, nie obrażając górali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Nic nie smrodzę ale skoro sprzedaję coś to tak samo chciałbym mieć info co jest dostępne i jak to obsłużyć a nie jeden "figura", alfa i omega a drugi buc co nic nie wie. W dupie mam taką współpracę powiem, nie mam zamiaru nikogo w dupę całować żeby być na bieżąco. Ktoś coś zapyta a co ja za debila mam wychodzić co nic nie wiem ? Dwa razy na dzień inny soft żadnego info co i jak, ja już się pogubiłem co i jak i co jest aktualne. Dziękuję, jak chcesz się dalej bawić za rzecznika to życze powodzenia. Co ci smrodzę ? Możesz mnie uświadomić ? Zawsze proponowałeś takie rzeczy na priva, masz coś to pisz a nie w jakieś dziwne podchody się bawicie. Proszę przeczytaj mój poprzedni post i uwierz mi na słowo. Nie ma żadnych tajnych kodów. I nic się nie da zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ano o to ,że Pan Włodek osądza o kradzież jego pomysłu. Gdzie tak napisałem? Proszę o cytat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.04.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Nie ma żadnych tajnych kodów. Kto nie wierzy, niech sprawdzi - jest tylko 10 000 kombinacji... Cobra z programem serii S jest sterownikiem automatycznym. Nie ma żadnej możliwości zmiany nastaw procesu spalania. Aby dostosować program do danego kotła, muszę wpisać te nastawy do programu a następnie skompilować kod źródłowy. Fachowcy wiedzą, o co chodzi. Ok Włodku ja nie jestem fachowcem, masz jednego, ale powiedz jak sobie to wyobrażasz ? że co ? każdy kto kupi nowy kocioł, nie wiadomo którego producenta. nie ma pojęcia o niczym, jak masz zamiar skompilować kod źródłowy ? Skąd ktoś ma znać te nastawy jak boi się tego nawet dotknąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.04.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Panie Włodku mam osobiste pytanie. Jaki z Pana profesjonalista jeśli piszesz soft do sterowników nie posiadając analizatora temp. spalinna podstawie czego twierdzisz, że jest dobrze?Przecież to oszukiwanie klientów.Jeżeli robisz to na oko tak jak ja to równie dobrze sam mógł bym stworzyć sterownik ale wiem,że do tego trzeba mieć odpowiednie narzędzia.Zapewne nie odpowiesz bo padnie podejrzenie ,że chcę coś od Ciebie wyciągnąć.Bez obawy odpowiedź może być na PRIV wiem kiedy mam trzymać język za zębami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ok Włodku ja nie jestem fachowcem, masz jednego, ale powiedz jak sobie to wyobrażasz ? że co ? każdy kto kupi nowy kocioł, nie wiadomo którego producenta. nie ma pojęcia o niczym, jak masz zamiar skompilować kod źródłowy ? Skąd ktoś ma znać te nastawy jak boi się tego nawet dotknąć ? No przecież ludzie do mnie piszą, jakie mają nastawy. Dotyczy tu Timona, SUSPENSERA, i innych, którzy mają nietypowe kotły. Jak ktoś ma kocioł, który znam, wiem, jakie są nastawy fabryczne. Cobra-S ma być przede wszystkim dla producentów. Wtedy problem nastaw odpada. Zwróć uwagę, że dla każdego typu kotła jest inny plik... - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.04.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Gdzie tak napisałem? Proszę o cytat.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211590-Sterowanie-wg-W%C5%82odka_PID/page37 #725 to tak jak byś sam napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Panie Włodku mam osobiste pytanie. Jaki z Pana profesjonalista jeśli piszesz soft do sterowników nie posiadając analizatora temp. spalin na podstawie czego twierdzisz, że jest dobrze? Przecież to oszukiwanie klientów. Jeżeli robisz to na oko tak jak ja to równie dobrze sam mógł bym stworzyć sterownik ale wiem,że do tego trzeba mieć odpowiednie narzędzia. Zapewne nie odpowiesz bo padnie podejrzenie ,że chcę coś od Ciebie wyciągnąć. Bez obawy odpowiedź może być na PRIV wiem kiedy mam trzymać język za zębami. Poczytaj ten wątek, co ludzie piszą. Większość twierdzi, że zużycie opału spadło opał jest lepiej dopalony regulacja temperatury jest lepsza Nie interesuje ich, czy program powstał z użyciem analizatora spalin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211590-Sterowanie-wg-W%C5%82odka_PID/page37 #725 to tak jak byś sam napisał. No to poczytaj wcześniej. Piotrek_42 twierdził, że od 2 lat konkurencja bada moje wyroby. Poczytaj wątek "sterowanie wg Włodka_PID" od strony 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.04.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Nie lubię chamstwa i góralskiej muzyki, nie obrażając górali. No piekna jazdę zaczynacie. Żenujący spektakl Więc prostując teksty: 1. soft serii S nie jest dostępny dla każdego, tylko dla konkrentego producenta kotła do konkretnego palnika 2. oficjalny 33f jest na stronie elektro-miz, tam jest tez oficjlana instrukcja 3. Ja Ciebie nie powiadam z Twoich testów 4. Wyskoczyłes do mnie z pretensjami w sobotę, gdzie mam czas dla rodziny a że Dziubka znam, to poprosiłem, aby zadzwonił, bo tak było mi szybciej 5. Moi klienci dostali do testowych softów moja skrótowa instrukcję 6. Jak taki święty jesteś w wytykaniu, co mam pisac i oficjlanie chwalisz się, jak to pomagasz, to dlaczego podesłałes mi do załatwienia swojego klienta, któremu inny wyrób sprzedałeś. 7. Cały czas miałes cobrę u siebie i mogłeś zobaczyć, nikt niczego nie ukrywał, więc o co masz pretensje? Moje dzieci były teraz kapane i karmione, jak będe miał czas to póxniej wkleję fotki z wyjasnieniem pytań Dziubka Wybacz, ale Twoje uwagi troche mnie oburzyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.04.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 No to poczytaj wcześniej. Piotrek_42 twierdził, że od 2 lat konkurencja bada moje wyroby. Poczytaj wątek "sterowanie wg Włodka_PID" od strony 25. Piotrek napisał co innego!! ale posty na twoje żądanie zostały usunięte- nie wpieraj komuś ciemnoty !! krótko i na temat !!robisz badziew którego już praktycznie nikt nie chce kupować i smarujesz głupoty na forum żeby zamydlić oczy nowym użytkownkom ! robiłeś jedne ustawienia dla kilku mocy kotła a teraz widzę zerżnełęś na beszczelnego przykłady z innych firm które robią inne parametry dla każdej mocy kotła.... i kto tu zrzyna??? staram się do nikogo personalnie nie podchodzić (bo każdy ma jednak inne zdanie ) ale twoje postępowanie i sposób utrzymania sie na rynku to dosłownie żenada i wstyd..ale każdy sobie .. jak kiedyś pisałem.. elektromis musi parę rzeczy przemyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Bardzo proszę o lekki dystans do siebie i do rozmówców.Nie tak ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 06.04.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 karokadostaję softy testowe co kilka dniod kilku wersji zniknęły kody - jest inny sposób wchodzenia w konkretne grupy ustawieńsoft oficjalny nadal jest ten sam domyślam się dlaczego Jarek kazał dzwonić- łatwiej wytłumaczyć co kliknąć niż pisać o tym używając jasnych sformułowańzapewne jak powstanie oficjalna wersja z literką S to i powstanie DTR -wchodzę w kompetencję firmy ale ja bym tak zrobiłTy nadal sprzedajesz z softem A więc nie rozumiem o co nerwy. nie lubię jak ludzie których szanuję się kłócą.mam nadzieje że to wina zbyt długiej zimy a nie poważne sprzeczki piotrek42strasznie czule CIę muszą Ci młodzi chłopcy z ES klepać po plecach skoro nie dość że tak firmę na platformie wychwalasz to jeszcze się tutaj zapuszczaszJak dostałeś bana napisałeś że jesteś twardy- to się inaczej nazywa ale u Ciebie już takie stadium że nie wyleczyMasz prawo do swoich poglądów ale nie masz prawa obrażać innychProszę Cię więc grzecznie - hamuj bajerę albo dołączę do grona tych co zgłaszają Twoje wypowiedzi do moderatorów- daj mi tylko jeden pretekst nie wnosisz nic poza osobistymi zapędami do dyskusji więc jeśli jesteś inteligentny to udowodnij mi że się mylę, nie masz choroby, o której piszę i się nie odzywaj. tu już nie masz komu słodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela_32 06.04.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Piotrek napisał co innego!! ale posty na twoje żądanie zostały usunięte- nie wpieraj komuś ciemnoty !! krótko i na temat !!robisz badziew którego już praktycznie nikt nie chce kupować i smarujesz głupoty na forum żeby zamydlić oczy nowym użytkownkom ! robiłeś jedne ustawienia dla kilku mocy kotła a teraz widzę zerżnełęś na beszczelnego przykłady z innych firm które robią inne parametry dla każdej mocy kotła.... i kto tu zrzyna??? staram się do nikogo personalnie nie podchodzić (bo każdy ma jednak inne zdanie ) ale twoje postępowanie i sposób utrzymania sie na rynku to dosłownie żenada i wstyd..ale każdy sobie .. jak kiedyś pisałem.. elektromis musi parę rzeczy przemyśleć... Jak już tak piszesz to chociaż nazwy firmy nie przekręcaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Jak już tak piszesz to chociaż nazwy firmy nie przekręcaj. Bingo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.04.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Jak zmienić w nowym sofcie Cobry "S" nastawy dla licznika zużycia opału i krzywej grzania? domyślam się ze kodem tylko jakim? Dla rozładowania sprawy i przy okazji pokazania reszcie w wolnej, sobotniej, wieczornej chwili odpisuję jak to obecnie wygląda. 1. Dla aktywacji pogodówki trzeba wejsć w górne menu. Czyli dłużej przytrzymać + jest tam kilka ikonek, m.in. ta od pogodówki, więc na tej ikonce raz klikamy +, aby to uaktywnić kolejny ruch, to na tej ikonce ponownie klikamy + i wchodzimy do edycji krzywej grzewczej. Korekcja pogody zależna jest od współczynnika strat ciepła, generalnie w średnio docieplonych domach poruszamy się w zakresie 0,3 do 0,4 (coś podobnego stosuje także firma Viessman w oferowanej u siebie automatyce) korekcja zależy też od punktu wyjściowego, czyli zewnętrznej temperatury, od której następuje przejście w tryb letni i wyłączenie pompy c.o. U mnie dla tego przykładu jest to +11st.C na zewnątrz Tak to wygląda na zdjęciach: Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Dodajmy - to jest soft testowy. Dostaje go każdy, kto chce,ale nie ma do niego jeszcze DTR. Oficjalnie nie ma go w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.04.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Natomiast inne ikonki są w menu dolnym, czyli po przytrzymaniu -Tam sa też wykresy zużycia opału, należy wyskalować przesyp godzinowy, aby mieć w przybliżeniu dobre dane dobowego spalania Przesyp godzinowy u mnie, dla mojego aktualnego groszku wychodzi w granicy 16,2kg, posiadam palnik duża ekoenergia. Miłego wieczoru życzę i uciekam, bo weekend dla rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts