Piotrek42 06.04.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Karoka, Piotrek_42, Minertu - powiedzcie mi, o co właściwie poszło? O co ta cała jatka? Powiem Bardzo grzecznie ode mnie się... wiesz co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 06.04.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ale żenada aż mi piwo nie smakuje:( normalnie najwieksi fani i zwolennicy produktów E-S na wątku u Pana Włodka no musiał ten nowy soft naprawdę sporo namieszać co niektórym w interesach:) Zadałem jedno proste pytanie bo po 14 załączyłem Cobre z nowym softem nadesłanym przez Jarka a że bardzo szanuje jego podejście ze weekend dla rodziny nie dzwoniłem do niego tylko pisałem na forum a tu wielkie halo że Pan Włodek tajemnice jakieś umieszcza. Panowie dobrze wiecie że ten soft jest w testach i nie ma oficjalnej wersji więc nie piszcie że klienci do was dzwonią z pytaniami jak nikt z poza tego forum nie może go mieć bo oficjalnie on nie istnieje. Z całym szacunkiem do Was wy uważacie że Bruli jest najlepszy i macie takie prawo ale każdy może uważać inaczej i nie macie na to wpływu ja miałem u siebie kilka sterów ale uważam że Cobra jest z nich wszystkich najlepsza najbardziej dopracowana więć uszanujcie każde inne zdanie od waszego. Na temat Piotrek42 to się nie bedę wypowiadał. Za kilka dni opisze co i jak a teraz Życzę wszystkim zimnego piwa i gorącej kobiety:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ale żenada aż mi piwo nie smakuje:( normalnie najwieksi fani i zwolennicy produktów E-S na wątku u Pana Włodka no musiał ten nowy soft naprawdę sporo namieszać co niektórym w interesach:)) hehe fajny żart....w interesach...ster który sprzedaje sie w kilku egzemplarzach musiał namieszać wpisz sobie w google nazwe stera to wyjdzie ci jaka to potęga i jak to się super nie sprzedaje... normalnie cud miód i orzeszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 06.04.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Skoro tak mówisz:) to po co sie tu tak wytrząsasz?? Szkoda czasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.04.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Karoka, Piotrek_42, Minertu - powiedzcie mi, o co właściwie poszło? O co ta cała jatka?Sam chciałbym wiedzieć.Tak samo chciałbym wiedzieć to jakie wyniki emisyjne będą miały kotły z Twoim sterowaniem.Wiesz dobrze,że na to kładzie się nacisk coraz większy.Jak wiemy w kotle najważniejszy jest palnik i sterownik a co najważniejsze niska emisja spalin. Wiem,że to testy ale co z w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.04.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 I o jakim innym wyrobie piszesz też nie wiem. Przemilczę, bo myślę,że wiesz o co chodzi. Nie mam za złe, ale w takim razie nie naskakuj na mnie i nie ucz co mam odpisać znajomemu. To chyba moja sprawa czy chcę porozmawiać przez telefon czy odpisac w danej chwili. Tłumaczyłem dlaczego tak a nie inaczej. teraz nie wiem nic poza tymi kilkoma osobami które tu zaglądają. To tyle a może aż tyle. Sam jesteś tej sytuacji winny, przecież miałeś non stop cobrę, mogłeś chociaż z głupiej ciekawości wgrać nowszy soft i sprawdzić jak się chodzi po menu. Rozumiem,że na kotle masz inną dmuchawę, ale na sucho sprawdzić mogłeś. Całe 2-3minuty roboty.... bez niczyjej łaski. Nie zwalaj swojej nie odrobionej pracy na innych. To jest faza próbna,mimo tego jakoś nie widzę, aby coś się zmieniało 2xdziennie. Inni producenci mnie nie interesują, ich problem i sprawa jak rzeczy spasować w całość. Widzę,że chciałeś sobie na mnie odreagować, udało Ci się. Miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.04.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Panowie dobrze wiecie że ten soft jest w testach i nie ma oficjalnej wersji więc nie piszcie że klienci do was dzwonią z pytaniami jak nikt z poza tego forum nie może go mieć bo oficjalnie on nie istnieje. QUOTE] Może ci go podwiózł, w końcu ziomki jesteście, widzę że jako nowy to we wszystkim dobrze zorientowany jesteś ale w końcu z Pleszewa. Kolego wiesz ilu ludzi tu czyta latami nie będąc zarejestrowanym i nie pisząc żadnego posta ? Ludzie kupili czytają i też chcą mieć a co ja mam powiedzieć że nie wiem co od rana się zmieniło ? Nie pisz takich bzdur że coś jest a tego niema, to po co tym pisać, sprawdzić w jakimś zaufanym gronie testerów a nie robić wielkie halo na forum ogólnodostępnym. zapytaj jarka do ilu osób to rozesłał po całym kraju i pomyśl zanim coś palniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Panowie dobrze wiecie że ten soft jest w testach i nie ma oficjalnej wersji więc nie piszcie że klienci do was dzwonią z pytaniami jak nikt z poza tego forum nie może go mieć bo oficjalnie on nie istnieje. QUOTE] Może ci go podwiózł, w końcu ziomki jesteście, widzę że jako nowy to we wszystkim dobrze zorientowany jesteś ale w końcu z Pleszewa. Kolego wiesz ilu ludzi tu czyta latami nie będąc zarejestrowanym i nie pisząc żadnego posta ? Ludzie kupili czytają i też chcą mieć a co ja mam powiedzieć że nie wiem co od rana się zmieniło ? Nie pisz takich bzdur że coś jest a tego niema, to po co tym pisać, sprawdzić w jakimś zaufanym gronie testerów a nie robić wielkie halo na forum ogólnodostępnym. zapytaj jarka do ilu osób to rozesłał po całym kraju i pomyśl zanim coś palniesz. Wychodzi na to, że nie mogę testować nowego softu w Polsce, bo ludzie do Ciebie dzwonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Sam chciałbym wiedzieć.Tak samo chciałbym wiedzieć to jakie wyniki emisyjne będą miały kotły z Twoim sterowaniem.Wiesz dobrze,że na to kładzie się nacisk coraz większy.Jak wiemy w kotle najważniejszy jest palnik i sterownik a co najważniejsze niska emisja spalin. Wiem,że to testy ale co z w/w. Robiłeś kiedyś testy? Bo ja tak, i nie tylko w Polsce. Śpij spokojnie. I poczytaj, co napisał po testach Suspenser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.04.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 [quote=Jarecki79;5916180 Sam jesteś tej sytuacji winny...... To jest faza próbna,mimo tego jakoś nie widzę, aby coś się zmieniało 2xdziennie. Nic nie jestem nikomu winny.Faza próbna na forum ogólnopolskim ( 66 stron ) i niby nikt o tym ma nie wiedzieć jak twój kolega sugeruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 06.04.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Skoro Jarek rozsyłał soft to pewnie do swoich klientów i w razie pytań to do niego dzwonili:) Nie rozumiem o co ten cały hałas czy może coś przespałem. Karoka65 ja pierwszy sezon użytkuje swojego składaka i chce się jak najlepiej przygotować do przyszłego sezony to wszystko:) A że Włodka soft działa na moim wynalazku to niestety nie da się temu zaprzeczyć zresztą dużo lepsi odemnie go testowali i mogą to potwierdzić ja narazie się ucze. Pozdrawiam Wszystkich i SPOKOJU życze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.04.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 No to cieszę się że jesteś zadowolony, może na przyszły sezon zainteresowanie w końcu się zwiększy a co za tym idzie i sprzedaż.Pozdrawiam i Dobrej Nocy życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 No widzisz, znowu skucha.Kolega ma zestaw, od producenta, którego minertu oferuje-, tak mu powiedziano,że jest the best. Sam, własnym uporem kombinował z menuetem, ognikiem, skorpionem, spp, teraz cobrąKupił od minertu głowicę, do czego gorąco zachęcałem i dopiero zauważył, gdzie problem naprawdę leżał, Widzę,że jakis strasznie zaślepiony jesteś, wielka furia tylko nie wiem z jakiego powodu. Co do ziomostwa, przeginasz - opanuj się bo obrażasz mnie i tego użytkownikaSpójrz na siebie zanim zaczniesz rzucać takiego kalibru oskarżenia Masz do kolegi pretensje,że mnie zna (poznał przy okazji kłopotów z brucerem). Wcześniej się nie znaliśmy.Czy to zbrodnia jest,że ciutkę mu pomogłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.04.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Teraz już przynajmniej wiem o kogo chodzi.Cieszy mnie fakt,że dysza się sprawdza i to o ile się nie mylę na miale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.04.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Mnie też cieszy. Szanuję Twój sukces. Jak widać, żeby coś zrobić,trzeba chcieć. Aparatura, pieniądze i tytuły naukowe to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.04.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Teraz już przynajmniej wiem o kogo chodzi. Cieszy mnie fakt,że dysza się sprawdza i to o ile się nie mylę na miale. Jeszcze chyba na miale węglowym Była próba małej dmuchawki od peleciaka, ale nie poszło na miale tak fajnie... jedyny plus, to cichutka praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.04.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Mnie też cieszy. Szanuję Twój sukces. Jak widać, żeby coś zrobić, trzeba chcieć. Aparatura, pieniądze i tytuły naukowe to nie wszystko. Nie wiem czy to sukces. Ja każdego sukces szanuję. Niby tak ale przepisów nie ominiesz a na nie kładzie się duży nacisk a z tym nie będzie łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.04.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Jeszcze chyba na miale węglowym Była próba małej dmuchawki od peleciaka, ale nie poszło na miale tak fajnie... jedyny plus, to cichutka praca Nie wiem jakie małe dmuchawki i z jakich peleciaków. Powietrza musisz dostarczyć odpowiednią ilość aby spalić dobrze węgiel. Na miale zawsze pójdzie cicho , prawie jak na pellecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.04.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Nie, ta dmuchawka od kotła na pellet jest bardzo cichutkaJej parametry to 100m3/h i max. spręż 150Pa, silnik 34W EBM zestaw przystosowany do pracy w środowisku nazwijmy to kotłowni.. U mnie na tej dmuchawie miałem pracę między 70-100%, deptała na maxa i dawała jakoś radę przepalać 42-48kg groszku/24h max. temp spalin na niej była 160-165st.C, nie mniej wątpię,abym dał radę spalić ok.60-70kg/24h jakby była potrzeba, nie widziałem jej też u mnie na miale węglowym Chciałem jednak zobaczyć, czy da radę z miałem na tej Twojej małej głowicy, bo w zasadzie wymiar Twojej głowicy jest równy z moim małym palnikiem żeliwnym....Pełnego sukcesu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.04.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Nie, ta dmuchawka od kotła na pellet jest bardzo cichutka Jej parametry to 100m3/h i max. spręż 150Pa, silnik 34W EBM zestaw przystosowany do pracy w środowisku nazwijmy to kotłowni.. U mnie na tej dmuchawie miałem pracę między 70-100%, deptała na maxa i dawała jakoś radę przepalać 42-48kg groszku/24h max. temp spalin na niej była 160-165st.C, nie mniej wątpię,abym dał radę spalić ok.60-70kg/24h jakby była potrzeba, nie widziałem jej też u mnie na miale węglowym Chciałem jednak zobaczyć, czy da radę z miałem na tej Twojej małej głowicy, bo w zasadzie wymiar Twojej głowicy jest równy z moim małym palnikiem żeliwnym.... Pełnego sukcesu nie było.Czyli co? Za mały palnik czy za mała dmuchawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts