Wlodek_PID 09.04.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Wlodek_PID a jak to się stało, że twój uniwersalny sterownik pasujący do wszystkich kotłów nagle zaczął być dedykowany dla konkretnej mocy kotła??zerżnełeś na żywca pomysły wykorzystywane przez lata przez inne firmy?? Ale... co masz na myśli? Nie rozumiem pytania. Jakiś przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.04.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ale... co masz na myśli? Nie rozumiem pytania. Jakiś przykład? ohh jak ja lubie twoje uniki:) a co nie po polsku napisałem ?? dokładnie to co napisałem i zacytowałeś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 09.04.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 ohh jak ja lubie twoje uniki:) a co nie po polsku napisałem ?? dokładnie to co napisałem i zacytowałeś.. Piszesz niejasno. Co to znaczy "dedykowany do konkretnej mocy kotła?" Wygenerowałem programy na Sztokera 25kW, 50kW, dla Jareckiego na 12kW, 25 kW, dla Timona, Suspensera i wielu innych. Nie jestem psychoanalitykiem. O co Ci chodzi? Cobra-S jest jedynym automatycznym sterownikiem na rynku. Tylko Cobra-S nie ma żadnych nastaw procesu spalania. Wiem, że to boli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.04.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Cobra-S jest jedynym automatycznym sterownikiem na rynku. Tylko Cobra-S nie ma żadnych nastaw procesu spalania. Wiem, że to boli.... haha a świstacze siedzi i zawija.... zerżnełes po prostu rozwiązania wielu firm produkujących stery , tak samo plum może powiedziec ze nie potrzebuje nastaw bo wgrywa soft pod konkretny model i moc kotła,tak samo tech, również w tatarku możesz wybrać moc kotła i ustawić odpowiednie parametry.. jak mowie... bubelek... a ty nie robiąc nic, przypisujesz sobie sukcesy...jak mowie! Google nazwa twojego stera i każdy wszystko wie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 09.04.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Nic nie rozumiesz. Plum, Tech czy inne firmy mają kupę nastaw spalania.Cobra nie ma żadnych nastaw spalania. Dasz radę pojąć tę różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.04.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Nic nie rozumiesz. Plum, Tech czy inne firmy mają kupę nastaw spalania. Cobra nie ma żadnych nastaw spalania. Dasz radę pojąć tę różnicę? Widziałeś pluma??? widziałeś? widziałeś co tam jest do ustawiania w trybie auto?? chyba sam nie wiesz co mówisz ! wiec ci powiem ,po nastawieniu mocy, kotła (bardzo prosto- pokazujesz na ikonkę ile Kw ma twój kociołek) dajesz tryb auto i co jedynie możesz zrobić to zmienić moc dmuchawy o max 10% tyle...wydaje ci się ze coś wiesz.. i coś robisz ....ale tak ci sie tylko wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 09.04.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A jak nie działa, to wyłączamy tryb auto i już możemy ustawiać wszystko - czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.04.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A jak nie działa, to wyłączamy tryb auto i już możemy ustawiać wszystko - czy tak? A co u ciebie tak jest??? czy tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 09.04.2013 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A może założysz wątek o Plumie? To dobry pomysł. Opisz dokładnie, jak to działa. Albo tu u mnie na wątku opisz, tylko bez tych wycieczek osobistych, bo to jest nużące... Zrobisz coś konstruktywnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.04.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A może założysz wątek o Plumie? To dobry pomysł. Opisz dokładnie, jak to działa. Albo tu u mnie na wątku opisz, tylko bez tych wycieczek osobistych, bo to jest nużące... Zrobisz coś konstruktywnego... Właśnie zrobiłem coś konstruktywnego.. otworzyłem oczy użytkownikom , chyba nawet cie rozreklamuje możne wrzucę sobie w stopkę wielki napis GOOGLE+ COBRA cieszysz się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 09.04.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Zrób to, będę Ci wdzięczny. Miałeś swój wątek o sterownikach. Opisałeś Pluma i coś jeszcze, może będziesz kontynuować, zamiast tu trollować Aha, btc zadał Ci pytanie, chyba nie zauważyłeś... Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Wlodek_PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.04.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Zrób to, będę Ci wdzięczny. Miałeś swój wątek o sterownikach. Opisałeś Pluma i coś jeszcze, może będziesz kontynuować, zamiast tu trollować Aha, btc zadał Ci pytanie, chyba nie zauważyłeś... No opisałbym, ale wiesz PORZĄDNE firmy, które produkują sterowniki mają swoje specjalistyczne fora - nie muszą opisywać na FM swoich towarów,nie muszą szkalować innych producentów ( jak np Ty to robisz) nie muszą odnosić się do innych produktów bo sprzedają sie same.wiec nie będe odbierać im chleba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarM 09.04.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Zaczęło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 10.04.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) W każdym stadzie zawsze znajdzie się jakaś czarna owca albo wściekły baran. Nie miałbym nić do postów Piotrek42 ale on beczy ciągle jedno i to samo. Zawsze musi być opozycja i musi być koalicja ale na temat i w twórczej rozmowie a nie w obrażaniu i nadętych wpisach nic nie wnoszących do wątku, taki Palikot poprostu jest?! tylko po co?! Gdyby jego posty były rzetelne i konkretne to ja jestem za, wiadomo nie od dzisiaj że konkurencja jest bardzo zdrowa a dla konsumenta tym bardziej więc konkretniej i na temat:) Teraz konkretnie i na temat: Od soboty mam podłącząną Cobre z softe Co v9_S10 SkamP_25kW_WBS6a_32_82_7, mój zestaw to Brucer ze zmodyfikowaną dyszą od Minertu, dmuchawa WPA 06 a piec to przerobiony miałowiec 24kw, instalacja 130 żeber żeliwnych działa na grawitacji, bojler 170l dom 200m2 nieocieplony. Pierwsze wrażenie po podłączeniu poprostu włączyłem nic nie kreciłem i działa. Pale obecnie miałem węglowym podobno przesiew po ekogroszku, w piecu bardzo czysto żero sadzy, miał spala się na pyłek co mnie bardzo cieszy, pogodówka też bardzo fajnie chodzi przy obecnych temperaturach. Co do spalania to niestety nie bardzo mogę porównać. Jak narazie przygotowując się na zakup stera na przyszły sezon to Cobra narazie numer jeden zobaczymy co będzie dalej, jeśli będe ciągłe jeszcze lub już w jej posiadaniu chętnie potestuje modół internetowy:) Pozdrawiam i życzę dalszych takich sukcesów:) Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez dziubek23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy00 10.04.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Przez to naskakiwanie rzy.ać się chce a nie czytać to forum :/. Jestem zniesmaczony postawą kol. Piotrek42 - Miałem o Tobie inne zdanie po czytaniu wątku nt. Nelii -ale cóż myliłem się. Jesteś tak zakompleksiony, że w życiu Ci nie wyszło czy o co chodzi?? Włodek może i podpatrzył niektóre rozwiązania - jeśli były opatentowane to zwracam honor - jeśli nie to nie miej do niego pretensji - moim zdaniem zrobił kawał dobrej roboty z korzyścią dla nas - użytkowników Cobry. Pozdrawiam i życzę więcej życzliwości i współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.04.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 hehe no proszę jakie współczucie... chyba sie rozpłaczę , ott tak dla zainteresowanych GOOGLE + STEROWNIK KOBRA Ps widzicie jaki jestem dobry?? nawet w podpisie Włodka towar reklamuję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 10.04.2013 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Przez to naskakiwanie rzy.ać się chce a nie czytać to forum :/. Jestem zniesmaczony postawą kol. Piotrek42 - Miałem o Tobie inne zdanie po czytaniu wątku nt. Nelii -ale cóż myliłem się. Jesteś tak zakompleksiony, że w życiu Ci nie wyszło czy o co chodzi?? Włodek może i podpatrzył niektóre rozwiązania - jeśli były opatentowane to zwracam honor - jeśli nie to nie miej do niego pretensji - moim zdaniem zrobił kawał dobrej roboty z korzyścią dla nas - użytkowników Cobry. Pozdrawiam i życzę więcej życzliwości i współpracy. Jerzy, Włodek niczego nie podpatrzył. To Włodka podpatrują Przeczytaj mój post http://forum.muratordom.pl/showthrea...=1#post5838323 Ten sam Piotrek_42, który tu pisze że ja coś podpatrzyłem, pisał 30 stron wstecz, że wszyscy od 2 lat kopiują moje algorytmy... Zresztą - co niby miałem skopiować? Takiego sterownika nie ma nigdzie, więc na czym niby miałbym się wzorować? Poza tym - wszyscy używają czujnika spalin... A ja mam tylko czujnik temperatury wody CO. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez Wlodek_PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.04.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Włodek nie dyskutuj z gościem, szkoda czasu.RÓB SWOJE I SIĘ NIE PRZEJMUJ. Nie jest użytkownikiem, tylko sieje zamęt z którego rodzą się nieporozumienia,nikt mu nie będzie odpisywał, to sobie pójdzie na swoje wątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.04.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 J 30 stron wstecz, że wszyscy od 2 lat kopiują moje algorytmy... Zresztą - co niby miałem skopiować? Takiego sterownika nie ma nigdzie, więc na czym niby miałbym się wzorować? Poza tym - wszyscy używają czujnika spalin... A ja mam tylko czujnik temperatury wody CO. Nie kopiują a smieją sie z ciebie:) (to jest pewna różnica-pisałem o tym, ale na twoje żądanie post usunieto) mam chyba nawet gdzie PW na priw.. (żeby nie było akurat od użytkownika tech-a) poza tym, co mają kopiować jak używają czujników spalin a ty masz tylko czujnik temp wody?? i jesteś jedyny.. poczekam jak stwierdzisz że wynalazłes koło a tak na marginesie podoba ci się moja stopka?? i nie mów że jestem niedobry widzisz jakie to ułatwienie... miliony potencjalnych chętnych przyszłych użytkowników towoich sterowników nie będzie już musiało czytać naszych klótni, tylko wejdzie sobie na GOOGLE wpisze Cobra i ma wszystkie dane, informacje, miliony sprzedanych sterów, setki producentów stosujących te sterowniki -jednym słowem ułatwiłem ci pracę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.04.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wszystko powiedział suspenser po niezależnym teście.Przypomne Ci:06.04.2013 19:21"Węgiel wypalał się ładnie, bez spieków, popiół nawet ciut lepszy niż przy Bruli w trybie grupowym oraz 2 stanowymCo do najważniejszego, czyli SVER to przy Cobrze wyszedł 14,1 MJ/kg, wcześniej na Bruli w trybie 2 stanowym 15,2 MJ/kg, teraz włączyłem Bruli w grupowym i za 2 dni będzie SVERGeneralnie wydaje mi się, że obecnie Cobra jest na poziomie eCOAL-a chociaż działa inaczej i na podstawie innych czujników.przewagą Cobry jest czytelny interfejs na wyświetlaczu sterownika wraz z wykresami i ilością zużywanego paliwa na dobę w kg, płynne sterowanie pompą CO [standardową, nie energooszczędną] oraz sterowanie zaworami 3d/4d. Podsumowując: każdy ze sterowników ma swoje wady i zalety i [nie biorąc pod uwagę szczególnych sytuacji typu sterowany zawór 3d/4d, możliwość korzystania z trybu grupowego itd.] dla kogoś kto nie planuje podłączania sterownika do internetu wg mnie ciekawsza obecnie jest Cobra, natomiast dla korzystających z internetu eCOAL. " 07.04.2013 g.12:31"U mnie pogoda znacząco zmieniła się dzisiaj, więc niestety testu porównawczego nie będzie bo wynik byłby nie miarodajny i na pewno na niekorzyść Brulego którego wczoraj podłączyłem. Niestety teraz niedokładności pomiaru są większe od różnic w wynikach, więc póki się temperatury w miarę nie ustalą nie ma sensu nic porównywać." Jak widzisz można obiektywnie i bez obrażania innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts