Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie wg Włodka_PID

Wlodek_PID

Recommended Posts

Piotrek42, a ja jakbym mógł to pogratulowałbym Ci osobiście.

Starałem się tym nieszczęśnikom otworzyć oczy na poczynania Włodka. Niestety wszyscy są zafascynowani tymi bzdetami.

Ja patrzę na to z ciut innej strony. Tak się składa na nieszczęście Włodka że z programowaniem procków nie mam do czynienia od dzisiaj. Powstało b. dużo mojego komercyjnego softu na PC`ty.

Jako doświadczony programista zapytałem szanownego Pana Włodka jak on sobie umyślił regulację kotłem jeśli sterownik jest ślepy (posiadając jedynie odczyt temp z kotła).

Robi Włodek ludziom wodę z mózgów, obiecując że to i tamto ...

Piotrek i cała reszta, popatrzcie, był PID, było ADC. Włodek to wszystko zarzucił na rzecz sterownika bez nastaw ?!

NIE

Włodek po prostu wiedział że napisał dziadostwo, wybrnął z sytuacji w ten sposób że wkompilował w wsad do procka nastawy początkowe, odbierając jednocześnie możliwość jakichkolwiek korekt (choć TWIERDZI że są one nadal możliwe - kilka postów wyżej, nie chce mi się szukać, sprawa szała o soft damiana oraz modbusa). Powtarzam po raz kolejny - żenada.

Panie Włodek, dla mnie jako Informatyka (tak, pisanego przez duże "i") sterownik automatyczny to taki który sam dobierze wszystkie nastawy ! A nie to że zostaną one wsadzone przy kompilacji !

Sterownik automatyczny ma wiedzieć co się dzieje z kotłem, a nie zgadywać na podstawie jednego odczytu - żenada.

Panie Włodek, a co jeśli zechcę sprzedać taki sterownik ?

I co wtedy ? Kupujący chyba będzie musiał pisać do Ciebie o skompilowanie kolejnego softu - kolejna żenada.

Chce Pan dyskutować na temat sterownika, dyskutujmy, otwarcie, więc pytam po raz kolejny JAK ?

Kończąc.

Piotrek współczuję. Najpierw ja byłem posądzany o to że jestem z jakiegoś tam elektro-systemu (przepraszam jeśli przekręciłem),następnie z jakiegoś instytutu a teraz te zaszczyty spływają na Ciebie.

Tutaj chyba wszyscy pracują dla Włodka :cool:

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajna reklama NC+

Niestety nie jestem fanem fecebooka.

W dodatku zwykły Kowalski siedzi w domu jak jest na L4 a nie jeździ po firmach kotlarskich w Pleszewie

on wymyśla, obraża i tyle.

http://www.parex-kotly.com.pl/index.php/oferta-parex-kwm-sgr

http://www.kotly-co.pl/?page=produkty&typ=kwm-sgr&grupa=kotly_z_podajnikiem_opalu

http://www.grobelny-pleszew.com.pl/

http://www.kordas-heating.pl/kotly-pelletowe/

http://kotly-plonka.pl/produkty/kotly-grzewcze/osiek-3-pid

chodzi o zadymiarstwo

Na stronie można mieć cuda wianki.. jak ktoś zainteresowny to sobie zadzwoni ew wyśle maila i będzie wiedział wszystko co jest w temacie... chodzi o sprzedaż !!

Podejrzewam, że szanowny Pan NiePrzesadzaj i Piotrek42 to ta sama osoba. Pan NiePrzesadzaj (ilość postów 9) jakoś dziwnym trafem uaktywnia się zawsze, gdy atakowany jest Piotrek42 (ilość postów 2475)

hehe NiePrzesadzaj doszło Ci jeszcze jedno:)) a na mnie takie teksty nie robią wrażenia -przyzwyczaiłem się :) co niektórzy nawet mnie już sądem straszyli ;))) z drugiej strony czemu nie:) siostra prokurator,ojciec adwokat:)

a może kolego opiszesz w kilku zdaniach jakie to źle doświadczenia miałeś z puma bardzo jestem ciekaw. jaki masz obecnie ster a może chcesz kupić Signum 600 ma na zbyciu pół roczny. napisz co w twoim sterze było niby nie tak może będzie jaśniej

Pisałem nie raz nie dwa.. po prostu już mi się nie chce..zresztą jarecki z włodkiem moje posty zgłaszali i były usuwane więc nie ma sensu opisywać po raz enty

nie jestem zainteresowany sterownikiem signum- to nie połka dla mnie,a nie bede pisał jaki mam ster bo zaraz będziecie piali że reklamuje jakiś towar:) zresztą co niektórzy wiedzą:)

Piotrek42, a ja jakbym mógł to pogratulowałbym Ci osobiście.

Starałem się tym nieszczęśnikom otworzyć oczy na poczynania Włodka. Niestety wszyscy są zafascynowani tymi bzdetami.

Ja patrzę na to z ciut innej strony. Tak się składa na nieszczęście Włodka że z programowaniem procków nie mam do czynienia od dzisiaj. Powstało b. dużo mojego komercyjnego softu na PC`ty.

Jako doświadczony programista zapytałem szanownego Pana Włodka jak on sobie umyślił regulację kotłem jeśli sterownik jest ślepy (posiadając jedynie odczyt temp z kotła).

Robi Włodek ludziom wodę z mózgów, obiecując że to i tamto ...

Piotrek i cała reszta, popatrzcie, był PID, było ADC. Włodek to wszystko zarzucił na rzecz sterownika bez nastaw ?!

NIE

Włodek po prostu wiedział że napisał dziadostwo, wybrnął z sytuacji w ten sposób że wkompilował w wsad do procka nastawy początkowe, odbierając jednocześnie możliwość jakichkolwiek korekt (choć TWIERDZI że są one nadal możliwe - kilka postów wyżej, nie chce mi się szukać, sprawa szała o soft damiana oraz modbusa). Powtarzam po raz kolejny - żenada.

Panie Włodek, dla mnie jako Informatyka (tak, pisanego przez duże "i") sterownik automatyczny to taki który sam dobierze wszystkie nastawy ! A nie to że zostaną one wsadzone przy kompilacji !

Sterownik automatyczny ma wiedzieć co się dzieje z kotłem, a nie zgadywać na podstawie jednego odczytu - żenada.

Panie Włodek, a co jeśli zechcę sprzedać taki sterownik ?

I co wtedy ? Kupujący chyba będzie musiał pisać do Ciebie o skompilowanie kolejnego softu - kolejna żenada.

Chce Pan dyskutować na temat sterownika, dyskutujmy, otwarcie, więc pytam po raz kolejny JAK ?

Kończąc.

Piotrek współczuję. Najpierw ja byłem posądzany o to że jestem z jakiegoś tam elektro-systemu (przepraszam jeśli przekręciłem),następnie z jakiegoś instytutu a teraz te zaszczyty spływają na Ciebie.

Tutaj chyba wszyscy pracują dla Włodka :cool:

Jak to szło? aaaa już wiem "Na stronie można mieć cuda wianki.." czy jakoś tak.... na forum tym bardziej...

Pozdrawiam

Andrzej

Pisałem nie raz nie dwa.. po prostu już mi się nie chce..zresztą jarecki z włodkiem moje posty zgłaszali i były usuwane więc nie ma sensu opisywać po raz enty

nie jestem zainteresowany sterownikiem signum- to nie połka dla mnie,a nie bede pisał jaki mam ster bo zaraz będziecie piali że reklamuje jakiś towar:) zresztą co niektórzy wiedzą:)

szkoda bo może coś jest na rzeczy i nie warto go kupić tylko dlaczego odpowiedz proszę

Podejrzewam, że szanowny Pan NiePrzesadzaj i Piotrek42 to ta sama osoba. Pan NiePrzesadzaj (ilość postów 9) jakoś dziwnym trafem uaktywnia się zawsze, gdy atakowany jest Piotrek42 (ilość postów 2475)

Nie, NiePrzesadzaj to zawijan_2, konstruktor palnika Burner i Brucer.

Przy okazji - informatyk (tak o sobie pisze). Zna się na rzeczy :)

Możesz o nim poczytać na esterownik albo na blogu Zawijana.

Ale się zrobiła jazda...:D Konkurencja wali na mój wątek drzwiami

i oknami.

Jarecki sam podałeś nam adres tej firmy kotlarskiej P.P.H.U. GREGOR.

Faktycznie sterownik Cobra na wyposażeniu kotła

Gregor_Cobra.jpg

Ale znalazłem także certyfikat Świadectwa badania na "znak bezpieczeństwa ekologicznego"

Gregor_certyfikat.jpg

Ten producent także korzysta z tego samego Świadectwa badania na "znak bezpieczeństwa ekologicznego" wydanego dla Spółdzielni Metalowców "KOTLARZ".

Pisałem o tym Zwyczaju Pleszewskim tutaj: http://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/14203-komentarze-do-poradnika-jak-wybierac-kociol-na-ekogroszek/page__st__100#entry138324

No i teraz pytanie do forumowiczów: Jak nazwać takie Praktyki Pleszewskie ?.

i oknami.

To chyba wychodzi... że tylko ja biedny żuczek hobbysta który sobie jezdzi i zwiedza swiat, byłem nawet w garażu -przepraszam w zakładzie Jareckiego:) czujesz się włodek dowartościowany, nie??

i oknami.

A Piotrek42 to ich trzeci bliźniak ;)