Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie wg Włodka_PID

Wlodek_PID

Recommended Posts

No i teraz pytanie do forumowiczów: Jak nazwać takie Praktyki Pleszewskie ?.

Zapytaj IChPW, bo to umowa z nimi jest. Tak kiedyś wydawali certyfikaty.

jako grupy producenci to wykorzystywali, bo było taniej.

Jak myślisz,że firmy na śląsku robia inaczej, to się mylisz, wspólnie badana była np. konstrukcja kotła trio, czy jak kto woli żubr... nie wiem czy osobno wydawane certyfikaty, ale badanie było jedno, bo to ten sam kocioł....

a pokazałbym Ci producenta ze śląska, który zerżnął na stronie moje zdjęcia palnika żeliwnego, więc ja się zapytam co to są za praktyki.....?

Aktualnie IChPW wydaje certyfikaty i bada tylko na konkretną firmę. Więc będzie porządek, mam nadzieję.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak to szło? aaaa już wiem "Na stronie można mieć cuda wianki.." czy jakoś tak.... na forum tym bardziej...

Pozdrawiam

Andrzej

Widzisz - wbrew pozorom rozstrzygnięcie tego dylematu jest bardzo

proste. Wystarczy trochę poczekać.

• Jeśli mój algorytm działa, nic się nie zmieni
  • Jeśli nie działa, dodam komplet nastaw procesu spalania

Dokładnie tak zrobiła konkurencja - najpierw był sterownik

automatyczny, a potem - na prośbę użytkowników - dodano

kupę nastaw.

Moi użytkownicy czekają na mój sygnał. Po otrzymaniu go natychmiast

napiszą posty z prośbą o nastawy, a ja - po namyśle - dodam je...

Widzisz - wbrew pozorom rozstrzygnięcie tego dylematu jest bardzo

proste. Wystarczy trochę poczekać.

• Jeśli mój algorytm działa, nic się nie zmieni
  • Jeśli nie działa, dodam komplet nastaw procesu spalania

kupę nastaw.

Moi użytkownicy czekają na mój sygnał. Po otrzymaniu go natychmiast

napiszą posty z prośbą o nastawy, a ja - po namyśle - dodam je...

Fakt, mogłem zaznaczyć... swoim postem chciałem się odnieść to pewnych treści z cytowanego postu zamieszczonego przez NiePrzesadzaj, np:

Tak się składa na nieszczęście Włodka że z programowaniem procków nie mam do czynienia od dzisiaj. Powstało b. dużo mojego komercyjnego softu na PC`ty.

Jako doświadczony programista....

... dla mnie jako Informatyka (tak, pisanego przez duże "i") ...

Pozdrawiam

Andrzej

Fakt, mogłem zaznaczyć... swoim postem chciałem się odnieść to pewnych treści z cytowanego postu zamieszczonego przez NiePrzesadzaj, np:

Tak się składa na nieszczęście Włodka że z programowaniem procków nie mam do czynienia od dzisiaj. Powstało b. dużo mojego komercyjnego softu na PC`ty.

Jako doświadczony programista....

... dla mnie jako Informatyka (tak, pisanego przez duże "i") ...

Pozdrawiam

Andrzej

Teraz załapałem... :)

[*]Jeśli nie działa, dodam komplet nastaw procesu spalania

kupę nastaw.

.

Może napisz jasno o jakiej konkurencji piszesz, bo chciałbym zobaczyć jak to jest naprawdę i porównać.

Konkurencja to pojęcie względne.

Z minertu jesteśmy firmami bądź co bądź konkurencyjnymi ale się nie wyrzynamy nawzajem, jednak widać można tak żyć robiąc to samo bez obrzucania się błotem.

Czy jeden przed drugim się wychwala, wymądrza przed drugim i wszystkimi że jest lepszy ?

To taki malutki przykład z tego podwórka.

Takimi sztuczkami a mówiąc brutalnie chamstwem w biznesie zaufania się nie zdobywa.

Pozdrawiam serdecznie.

Jarecki... jak kopiujesz to chociaż dobrze kopiuj.. napisałem że w gizałkach byłem i rozmawiałem z właścicielem.. a gregor z akapitu.. czyli coś innego.mogłeś doczytać ale co sie można po tobie spodziewać.. w sumie to fajnie że podałeś nazwy przedsiebiorstw oni własnie robią takie kotły ja twoje:)

http://kotlostal.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=18 płomyk ( o którym zawsze miałem dobre zdanie ) + sztoker wiec normalka a jak ktoś popatrzy się na fotkę z napisem NOWOŚĆ to nie zobaczy tam cobry

http://www.skamet.com/retort.html płomyk -cobra jako opcja

http://www.kapid.pl/galeria.html płomyk...

http://www.kotly.ig.pl/index.php?id=kotly_ekw płomyk

http://www.gielniak-energosystem.pl/kociol-kpr.php płomyk... itd

Praktycznie wszystko na płomykach jedzie..czyli starych sterownikach (ale tutaj akurat nie twierdzę ze złych) o niebo lepszych od cobra/puma jakby co to równiez miałem... kłamiesz, jarecki krecisz.. byle towar sprzedac !

Widzisz płomyk jest sterownikiem do kotła zasypowego.

Ognik jest sterownikiem do podajnika....

Ty sam nie wiesz, czy miałes płomyka, może ognika, czy miałes cobre czy jednak pume, a może tylko widziałeś zdjęcia....

Rozmawiałeś z właścicielem Gizałek? czy z jakims producentem kotłów? Kłodzińskim może? czy kimś innym? A może tylko przejechałes obok napisu...

W sumie nie interesuje mnie to.

Nie potrafisz inaczej jak obrażać, więc nie mam ochoty na rozmowę z takim człowiekiem.

Piotrze czy to ważne jak Cobra czy Puma czy Skorpion działa ? Najważniejszy jest chyba efekt końcowy ?

Ja miałem 2 sterowniki Elektromizu. Pierwszy było Ognik PID , który działał u mnie fatalnie i przez którego zmarnowałem mnóstwo czasu i nerwów , mimo że miał być całkowicie automatyczny i miał piękny marketing. Dopiero drugi sterownik - Skorpion działa dużo lepiej , ale też widzę że się gubi i często i tak wchodzi mi w podtrzymanie i jedyna u mnie szansa aby działał w miarę poprawnie to temperatura 45 stopni + włączenie w obieg buforu.

Ale i tak nie ma co porównywać z ognikiem który u mnie był porażką.

Cieszę się że Włodek rozwija soft , choć z drugiej strony łaski nie robi bo za to dostaje pieniądze od Elektromizu.

Programiści są zobowiązani do aktualizacji i poprawienia oprogramowania bo za to im się płaci ...

Co do Skorpiona to bym sam przetestował ten "okrzyczany nowy soft" ale na razie nie ma takiej możliwości ...

U siebie widzę że Skorpion czesto głupieje i nie potrafi zbyt szybko reagować na zmiany.

Co do konkurencji to bardzo podoba mi się wsparcie techniczne Bruliego i Ecoala.

Producent podaje co zmieniło się w oprogramowaniu , jakie były zmiany i itd.

Jest też forum gdzie mozna uzyskać wsparcie ...

W produktach Elektromizu tego nie ma i osobiście uważam że przez to odstają od większych producentów.

Elektromiz sam nie pisze oprogramowania do "swoich sterowników. To wszystko robi podwykonawca , zupelnie inna firma.

Jak dla mnie brak jest tutaj jasnej i czytelnej informacji o planach rozwojowych , o zmianach co nowego w sofcie , co w zapowiedziach i itd.

Ta "wiedza" jest "sprzedawana" nielicznym "wtajemniczonym" , a powinno być jakieś forum producenta , gdzie informuje się o wersjach softu , zmianach , mozliwości pobrania wszystkich sterów i itd. ..

Brak mi supportu technicznego ...

Sądzę że właśnie to powoduje że tak mało większych producentów pieców o dobrej renomie nie ma w ofercie sterowników Elektromizu , właśnie z powodu supportu i perspektyw rozwoju i dynamiki zmian.

Co do sterowników Elektoromizu to ciesze się że są rozwijane i że ciągle coś się zmienia , mam nadzieję że na lepsze , bo właśnie konkurencja powoduje i wymusza na konkurencji ciągłe podnoszenie jakości swoich sterowników jak i ich coraz doskonalsze działanie.

Zyskuje na tym klient , więc chyba dobrze ?

Ty sam nie wiesz, czy miałes płomyka, może ognika, czy miałes cobre czy jednak pume, a może tylko widziałeś zdjęcia....

Nie potrafisz inaczej jak obrażać, więc nie mam ochoty na rozmowę z takim człowiekiem.

A może Piotrek_42 miał grypę? :)

Dobrze wiesz ze zawsze myle nazwy... płomyka z ognikiem.. (jak zwał tak zwał ale zawsze sie o nim pozytywnie wypowiadałem) hehe zdiecia... poł roku na kotle mi puma wisiała, restety,niestabilność, wahania temp,albo temp kosmos albo smoła w kotle,zła praca cwu...mało?? a na koniec upieprzenie płyty głównej....podac ci telefon pana z elektromizu? który dobrze znasz? dobrze wiesz nawet skad miałem stera, Ty to wszystko dobrze wiesz... ale psuję biznes...NIE???

Ja zadałem pytanie a nie popierałem i podałem przykład "zdrowej konkurencji"

No zdrowa konkurencja to u mnie jest, Piotrek_42, NiePrzeszkadzaj

i może ktoś jeszcze i szkalują jak mogą... :) :)

Piszą bez skrępowania nazwę produktu, firmę, koneksje rodzinne...

Myślałem, że pisząc o chamstwie, to masz na myśli?

Chyba, że jest inaczej?

Edytowane przez Wlodek_PID

Dobrze wiesz ze zawsze myle nazwy... płomyka z ognikiem.. (jak zwał tak zwał ale zawsze sie o nim pozytywnie wypowiadałem) hehe zdiecia... poł roku na kotle mi puma wisiała, restety,niestabilność, wahania temp,albo temp kosmos albo smoła w kotle,zła praca cwu...mało?? a na koniec upieprzenie płyty głównej....podac ci telefon pana z elektromizu? który dobrze znasz? dobrze wiesz nawet skad miałem stera, Ty to wszystko dobrze wiesz... ale psuję biznes...NIE???

Cały czas zapominasz, że zmiana softu może zmienić całkowicie funkcjonowanie sterownika. Są nowe sterowniki, nowe wersje oprogramowania, a Ty wiecznie szkalujesz wszystko co robi Włodek tylko i wyłącznie odnosząc się do swojej traumy z użytkowania tamtej wersji sterownika i oprogramowania.

Pozdrawiam

Andrzej

Nie, NiePrzesadzaj to zawijan_2, konstruktor palnika Burner i Brucer.

Przy okazji - informatyk (tak o sobie pisze). Zna się na rzeczy :)

Możesz o nim poczytać na esterownik albo na blogu Zawijana.

Ale się zrobiła jazda...:D Konkurencja wali na mój wątek drzwiami

i oknami.

Oj Włodek aż mi Cię szkoda. Poważnie.

Napisałem ileś tam stron wstecz że zdziwiłbyś się gdybyś się dowiedział ...

Andzeju tutaj i przyznam Ci rację

Jak to szło? aaaa już wiem ...

że można wszystko napisać. Z tym że widzisz, to jest tak:

Znasz się na czymś, dobrze, ba nawet bardzo dobrze. Zaczynasz czytać posty o czymś co nie ma pokrycia w życiu i nie ma prawa mieć !.

Jeśli choć trochę masz pojęcie o programowaniu, jakimkolwiek, zastanów się do poduszki, nie musisz tych przemyśleń tutaj wylewać, czy to co robi i pisze Włodek może i ma prawo działać.

No i właśnie, szlak mnie jasny trafia bo człowiek nie wie chyba sam o czym pisze i w dodatku upiera się przy swoim że to automat. :bash:

To tak jak bym posadził Cię w samochodzie z półautomatyczną skrzynią i wpierał Ci z uporem maniaka że to full automat. Ba, że posiada on nawet jeszcze różne tryby jazdy. Bzdura. Tak powiedziałaby każda znająca się na tym osoba.

Więc ja się wypowiadam że to co robi Włodek jest naciągactwem bo sterownik nie jest i nie będzie automatem.

To że wydaje Ci się że mi się wydaje że ja coś wiem, Twój problem, co miałem napisać napisałem.

A czy przyszyje mi Włodek naszywkę jakiegoś Zawijana 1 czy 2 (bo ich chyba dwóch) lub jakieś tam instytutu mnie to rybka.

NiePrzesadza hehe daj na sobie na luz:) pościągali tu już wszystkich szczęśliwych posiadaczy ww. sterów:) po prostu ci szczęsliwi posiadacze sterów nigdy nie mieli PORZĄDNYCH sterowników :) jak już kiedyś będa mieli to sami zobaczą czym ich latami mamiono, wmawiano czy obiecywano:) ja i tak sie nudzę to sobie pisze, może ktoś przed zakupem przeczyta i NAPRAWDĘ sie zastanowi przed kupnem tego towaru..

Dobrze Włodku, co będzie wyznacznikiem tego działania, bądź niedziałania ?

Chyba nie żartujesz że ta garstka osób z tego forum ?:cool: :)

Wyznacznikiem będzie rynek. Ten sam rynek, który zmusił Was

do wprowadzenia nastaw...

Ja od początku wiedziałem, że Wasz algorytm nie działa.

Ale jak to udowodnić? No po prostu postanowiłem poczekać...

I nie było to długie czekanie.

Bądź cierpliwy, jak ja byłem.