Piotrek42 15.04.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Cobra ma rozmiar sterownika ST-37. Obrys obudowy i otwory pasują jak ulał... Ale jest bardzo płaska, co umożliwia łatwą instalację w płaszczu kotła - wchodzi do środka zaledwie na 10 mm. Więc użytkownika może to nie obchodzi, ale co niektórego producenta - tak. Jezeli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości po co został stworzony ten wątek ) Ale wracając do tematu... 1. Jaki masz opał? A co ma do tego opał jak to ma być automat??? Dużo robi instalacja.. j.w. będziesz wgrywać inne softy do różnych instalacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 16.04.2013 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Koniec sezonu! Dziękuję jeszcze raz za pomoc wszystkim, którzy pomagali. Teraz będziemy testować tryb lato u użytkowników grzejącychkotłem CWU. Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 18.04.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Wysłałem najnowszy soft do Jareckiego i Elektromizu. Dziękuję za pomoc przy testowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 21.04.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 W maju spróbuję przenieść sterowanie pulsacyjne do Pumy. Znowu będzie potrzebna Wasza pomoc przy testowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy00 22.04.2013 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 a kiedy komunikacja modbus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 22.04.2013 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Komunikacja modbus :Cobra - na razie tylko do modułów, dorobię wersję do komputera i do Sharka (internet)Puma - do modułów i do komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaiada 22.04.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 W maju spróbuję przenieść sterowanie pulsacyjne do Pumy. Znowu będzie potrzebna Wasza pomoc przy testowaniu... Służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 22.04.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 OK, dziękuję! To za 2-3 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASSAR 06.05.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Wczoraj wgrałem nową wersje softu do Cobry , włączyłem kociołek , ustawiłem pogodówkę , kocioł przeszedł w stan podtrzymania ale pomimo tego 3 razy włączył podawanie w krótkich odstępach czasu mimo wyłączonego wentylatora ( min moc ustawiona na 1%) . Czy to normalne zachowanie?Może robi to częściej ale też nie przebywam w kotłowni tak często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy00 06.05.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 moim skromnym zdaniem, też to wygląda na zbyt duże podawanie, i jak już kiedyś pisałem inaczej steruje czasem podawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.05.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Wczoraj wgrałem nową wersje softu do Cobry , włączyłem kociołek , ustawiłem pogodówkę , kocioł przeszedł w stan podtrzymania ale pomimo tego 3 razy włączył podawanie w krótkich odstępach czasu mimo wyłączonego wentylatora ( min moc ustawiona na 1%) . Czy to normalne zachowanie? Może robi to częściej ale też nie przebywam w kotłowni tak często. Sprawdzę to. Dziękuję za informację. Wersja softu S10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASSAR 07.05.2013 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Tak S10d SkamP . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy00 28.06.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Odgrzewam kotleta. Czy coś się zmieniło z komunikacją po rs'ie. Panie Włodku proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 02.08.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Odgrzewam kotleta. Czy coś się zmieniło z komunikacją po rs'ie. Panie Włodku proszę o info. A ja jestem ciekaw jak sprawa Sharka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 02.08.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 A ja jestem ciekaw jak sprawa Sharka? Pożyjemy, zobaczymy. Może Włodek coś zdradzi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NiePrzesadzaj 03.08.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 A ja jestem ciekaw jak sprawa Sharka? Zdaje się że nijak. To jest standardowe działanie Włodka. Sam pisał w tym wątku że cobra będzie skończona na wiosnę, że zajmie się pumą ... I co ? A świstak siedzi i zawija w te sreberka .. Generalnie Włodek jest osobą która coś obiecuje ale z realizacją jest już gorzej, i co gorsza nie potrafi się do tego przyznać. To ja odpowiem Ci kiedy Włodek zmajstruje tego sharka. Na sezon 2020 (o ile zdąży ) Powiem Ci jedno, wsadź ten sterownik na retortę i kup nowy u konkurencji bo po tej stronie barykady nie doczekasz się niczego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.08.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Mała sonda - zabawa Zgaduj-zgadula, na jakim sterowniku tak kocioł hula? ...... ps. na forum są 2osoby, które wiedzą, - proszę, aby nie komentowały ps2. nie mam z tym testem absolutnie nic wspólnego, aby była jasność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 03.08.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Może i tak ale moje pytanie było dla zaspokojenia tylko własnej ciekawości, dla siebie i swojego wynalazku wybrałem inny tańszy ster i moim zdaniem ekonomiczniejszy niż COBRA i wystarczy mi do końca dni mojego "super brucera":) a póżniej to się zobaczy bo wszystkie firmy pracują nad nowościami z tego co widzę a na rynku nic nowego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 03.08.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 mała sonda - zabawa zgaduj-zgadula, na jakim sterowniku tak kocioł hula? ...... Ps. Na forum są 2osoby, które wiedzą, - proszę, aby nie komentowały ps2. Nie mam z tym testem absolutnie nic wspólnego, aby była jasność. na moim :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.08.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 heh przesz to nie zdjęcie z pracy z Twojego kotła i prosiłem, aby nie podpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts