Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie wg Włodka_PID

Wlodek_PID

Recommended Posts

Cobra ma rozmiar sterownika ST-37. Obrys obudowy i otwory pasują

jak ulał... Ale jest bardzo płaska, co umożliwia łatwą instalację w płaszczu

kotła - wchodzi do środka zaledwie na 10 mm.

Więc użytkownika może to nie obchodzi, ale co niektórego producenta - tak.

Jezeli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości po co został stworzony ten wątek :))

Ale wracając do tematu...

1. Jaki masz opał?

A co ma do tego opał jak to ma być automat???

Dużo robi instalacja..

j.w. będziesz wgrywać inne softy do różnych instalacji??

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Wczoraj wgrałem nową wersje softu do Cobry , włączyłem kociołek , ustawiłem pogodówkę , kocioł przeszedł w stan podtrzymania ale pomimo tego 3 razy włączył podawanie w krótkich odstępach czasu mimo wyłączonego wentylatora ( min moc ustawiona na 1%) . Czy to normalne zachowanie?

Może robi to częściej ale też nie przebywam w kotłowni tak często.

Wczoraj wgrałem nową wersje softu do Cobry , włączyłem kociołek , ustawiłem pogodówkę , kocioł przeszedł w stan podtrzymania ale pomimo tego 3 razy włączył podawanie w krótkich odstępach czasu mimo wyłączonego wentylatora ( min moc ustawiona na 1%) . Czy to normalne zachowanie?

Może robi to częściej ale też nie przebywam w kotłowni tak często.

Sprawdzę to. Dziękuję za informację.

Wersja softu S10?

• 1 month później...
  • 1 month później...
A ja jestem ciekaw jak sprawa Sharka?

Zdaje się że nijak. To jest standardowe działanie Włodka.

Sam pisał w tym wątku że cobra będzie skończona na wiosnę, że zajmie się pumą ... I co ? A świstak siedzi i zawija w te sreberka ..

Generalnie Włodek jest osobą która coś obiecuje ale z realizacją jest już gorzej, i co gorsza nie potrafi się do tego przyznać.

To ja odpowiem Ci kiedy Włodek zmajstruje tego sharka. Na sezon 2020 (o ile zdąży :D)

Powiem Ci jedno, wsadź ten sterownik na retortę i kup nowy u konkurencji bo po tej stronie barykady nie doczekasz się niczego dobrego.

Może i tak ale moje pytanie było dla zaspokojenia tylko własnej ciekawości, dla siebie i swojego wynalazku wybrałem inny tańszy ster i moim zdaniem ekonomiczniejszy niż COBRA i wystarczy mi do końca dni mojego "super brucera":) a póżniej to się zobaczy bo wszystkie firmy pracują nad nowościami z tego co widzę a na rynku nic nowego nie widać :)