Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie wg Włodka_PID

Wlodek_PID

Recommended Posts

Wczoraj wgrałem nową wersje softu do Cobry , włączyłem kociołek , ustawiłem pogodówkę , kocioł przeszedł w stan podtrzymania ale pomimo tego 3 razy włączył podawanie w krótkich odstępach czasu mimo wyłączonego wentylatora ( min moc ustawiona na 1%) . Czy to normalne zachowanie?

Może robi to częściej ale też nie przebywam w kotłowni tak często.

Sprawdzę to. Dziękuję za informację.

Wersja softu S10?

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 1 month później...
A ja jestem ciekaw jak sprawa Sharka?

Zdaje się że nijak. To jest standardowe działanie Włodka.

Sam pisał w tym wątku że cobra będzie skończona na wiosnę, że zajmie się pumą ... I co ? A świstak siedzi i zawija w te sreberka ..

Generalnie Włodek jest osobą która coś obiecuje ale z realizacją jest już gorzej, i co gorsza nie potrafi się do tego przyznać.

To ja odpowiem Ci kiedy Włodek zmajstruje tego sharka. Na sezon 2020 (o ile zdąży :D)

Powiem Ci jedno, wsadź ten sterownik na retortę i kup nowy u konkurencji bo po tej stronie barykady nie doczekasz się niczego dobrego.

Może i tak ale moje pytanie było dla zaspokojenia tylko własnej ciekawości, dla siebie i swojego wynalazku wybrałem inny tańszy ster i moim zdaniem ekonomiczniejszy niż COBRA i wystarczy mi do końca dni mojego "super brucera":) a póżniej to się zobaczy bo wszystkie firmy pracują nad nowościami z tego co widzę a na rynku nic nowego nie widać :)

• 3 weeks później...
Mała sonda - zabawa

Zgaduj-zgadula, na jakim sterowniku tak kocioł hula? ......

ps. na forum są 2osoby, które wiedzą, - proszę, aby nie komentowały :)

ps2. nie mam z tym testem absolutnie nic wspólnego, aby była jasność.

Uchyl rąbka tajemnicy... To może być każdy sterownik...

Ano skasowałem wpis aby nie psuć zabawy :)

Jak ktoś śledzi forum to sądze że też zgadnie ...

A tak serio sam myślałem o tym "tajemniczym sterowniku" , miałem go nawet otrzymać do testów , ale że jakoś Skorpion zaczął działać w miarę prawidłowo dałem sobie spokój i czekam na nowy soft do Skorpiona , bo do ideału mu jeszcze daleko , ale i tak jest duuuuuuuuuuuuuuużo lepiej niż w Ogniku ...

Mam nadzieję że Włodek też się zlituje i da szansę Skorpionowcom i też wypuści jakiś dobry soft automatyczny ...

• 1 month później...
Witam. Mam takie pytanie może ktoś mi pomoże. Mam klimosza ling duo 25 i piecyk grzeje mi c.w.u. do 55 stopni pomimo ustawienia na sterowniku na 40, dlaczego i jak to zmienić żeby grzał do zadanej temp a? . Dopiero co kupiłem ten piec więc nie znam się na nim i dlatego piszę.

Witam. Mam takie pytanie może ktoś mi pomoże. Mam klimosza ling duo 25 i piecyk grzeje mi c.w.u. do 55 stopni pomimo ustawienia na sterowniku na 40, dlaczego i jak to zmienić żeby grzał do zadanej temp a? . Dopiero co kupiłem ten piec więc nie znam się na nim i dlatego piszę.

A masz w ogóle osobną pompkę na cwu ?