berdnard 03.08.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 mała sonda - zabawa zgaduj-zgadula, na jakim sterowniku tak kocioł hula? ...... Ps. Na forum są 2osoby, które wiedzą, - proszę, aby nie komentowały ps2. Nie mam z tym testem absolutnie nic wspólnego, aby była jasność. pppiiiddd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 03.08.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 heh przesz to nie zdjęcie z pracy z Twojego kotła i prosiłem, aby nie podpowiadać Zapomniałeś dodać najważniejsze chyba moim zdaniem spalanie,!!! Tester stwierdził że na grupowym 15kg eko starczało ledwo na 20h a na ZAGADKOWYM STERZE spokojnie na 24godziny:) i o to chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.08.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 pppiiiddd a no akurat nie hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 18.08.2013 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Mała sonda - zabawa Zgaduj-zgadula, na jakim sterowniku tak kocioł hula? ...... ps. na forum są 2osoby, które wiedzą, - proszę, aby nie komentowały ps2. nie mam z tym testem absolutnie nic wspólnego, aby była jasność. Uchyl rąbka tajemnicy... To może być każdy sterownik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 18.08.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Kaszpir celnie strzelił, chyba dzisiaj, ale wpis skasował. To nie były moje testy Co tam w kwestiach softu pumy, modułów słychać? Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 18.08.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Żarna mielą powoli. Zupełnie, jak w Watykanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 18.08.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ano skasowałem wpis aby nie psuć zabawy Jak ktoś śledzi forum to sądze że też zgadnie ... A tak serio sam myślałem o tym "tajemniczym sterowniku" , miałem go nawet otrzymać do testów , ale że jakoś Skorpion zaczął działać w miarę prawidłowo dałem sobie spokój i czekam na nowy soft do Skorpiona , bo do ideału mu jeszcze daleko , ale i tak jest duuuuuuuuuuuuuuużo lepiej niż w Ogniku ... Mam nadzieję że Włodek też się zlituje i da szansę Skorpionowcom i też wypuści jakiś dobry soft automatyczny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samda 21.09.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam. Mam takie pytanie może ktoś mi pomoże. Mam klimosza ling duo 25 i piecyk grzeje mi c.w.u. do 55 stopni pomimo ustawienia na sterowniku na 40, dlaczego i jak to zmienić żeby grzał do zadanej temp a? . Dopiero co kupiłem ten piec więc nie znam się na nim i dlatego piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 21.09.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam. Mam takie pytanie może ktoś mi pomoże. Mam klimosza ling duo 25 i piecyk grzeje mi c.w.u. do 55 stopni pomimo ustawienia na sterowniku na 40, dlaczego i jak to zmienić żeby grzał do zadanej temp a? . Dopiero co kupiłem ten piec więc nie znam się na nim i dlatego piszę. A masz w ogóle osobną pompkę na cwu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samda 21.09.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 21.09.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 To może grawitacyjnie Ci przebija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 21.09.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam. Mam takie pytanie może ktoś mi pomoże. Mam klimosza ling duo 25 i piecyk grzeje mi c.w.u. do 55 stopni pomimo ustawienia na sterowniku na 40, dlaczego i jak to zmienić żeby grzał do zadanej temp a? . Dopiero co kupiłem ten piec więc nie znam się na nim i dlatego piszę. Jaki masz tam sterownik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samda 21.09.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 premium pid ng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 21.09.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 premium pid ng Zainteresuj się na początek czujnikiem spalin ,czy jest wewnątrz czopucha i czy go nie spaliłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samda 21.09.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 czujnik jest i wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 21.09.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 czujnik jest i wygląda okWyłącz pid przejdź na sterowanie ręczne zmniejsz moc na taką jaką potrzebujesz do grzania wody. Patrzysz w instrukcję w tabele nastaw i wybierz najsłabszą jaka tam jest albo sam jeszcze zmniejsz jak dasz radę ,tak żeby kocioł nie wygasł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.09.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 czujnik jest i wygląda ok Wyglądać to on może normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 13.10.2013 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 (edytowane) Sterowanie silnikiem prądu zmiennego. Na rynku pojawił się nowy sterownik, który ma ciekawe rozwiązanie sterowania dmuchawą : parametr "podbicie startu". Po co to? Są 2 typy sterowania silnikiem AC sterowanie fazowe sterowanie grupowe Zainteresowanych odsyłam do Wikipedii. Przy sterowaniu fazowym silnik ma 2 stabilne punkty pracy. To znaczy, że jak damy wypełnienie sterowania np. 40%, to silnik może mieć np. obroty 600 / min, ale może też mieć np. 1 000 / min. Niekiedy, w sposób przypadkowy, przeskakuje z jednego punktu do drugiego. Często taki przeskok można zaobserwować, gdy zatkamy wlot dmuchawy ręką. Jak sobie z tym poradzić? udać, że nie ma problemu stosować kontrolę obrotów dmuchawy. Są na rynku dmuchawy, wyposażone w czujnik obrotów. stosować podbicie obrotów dmuchawy przy rozruchu. Wtedy od razu "wskoczymy" na drugi stabilny punkt pracy, tez z większymi obrotami. Ale nie ma 100% gwarancji, że silnik nie zechce wrócić do punktu z niższymi obrotami ograniczać niskie obroty i dorobić do tego ideologię. Na przykład piszemy, że nie ma sensu kręcić silnikiem poniżej 30%, bo spalanie jest nieefektywne. W przypadku pewnego typu palnika jest to nawet prawda :) Lub stosować sterowanie grupowe, jak to robimy w naszych sterownikach, które zapewnia stabilną pracę na każdej prędkości bez efektu nagrzewania silnika. PS: Sterowanie fazowe niszczy kondensator rozruchowy. Edytowane 13 Października 2013 przez Wlodek_PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 13.10.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 A o przekształtnikach częstotliwości słyszała wikipedia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 13.10.2013 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 A o przekształtnikach częstotliwości słyszała wikipedia? Słyszała, ale to za drogie rozwiązanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts