Haniaol 29.01.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 witam Mam projekt http://www.mgprojekt.com.pl/benedykt-4 Dach spoczywa na takiej metalowej ramie które podtrzymują metalowe słupy ( od stropu do tej ramy)To trochę stali....Cieśla twierdzi ze lepiej przeliczyć i stal zastąpić drewnem.Co o tym sądzicie ?Jakie są za ....jakie przeciw ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 30.01.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 witam Mam projekt http://www.mgprojekt.com.pl/benedykt-4 Dach spoczywa na takiej metalowej ramie które podtrzymują metalowe słupy ( od stropu do tej ramy) To trochę stali.... Cieśla twierdzi ze lepiej przeliczyć i stal zastąpić drewnem. Co o tym sądzicie ? Jakie są za ....jakie przeciw ? pozdrawiam Istnieje możliwość wyrzucenia stali z tego projektu, ja kilka razy tak robiłem ale wcześniej kierbud zrobił zmiany na papierku i wziął na barki odpowiedzialność za te zmiany.Poprawiałem też kilka konstrukcji które zostały nieudolnie przerobione przez cieśli i kierbudów więc postaraj się aby tobie to odpowiednio przeprojektowali bo może się zrobić tzw. chiński daszek albo coś gorszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haniaol 30.01.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 dzieki oczywiscie papier musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 31.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Stal to mniej słupów. Jak cieśla nie potrafi spawać to chce przerabiać! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 10.02.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 W tym projekcie istnieje możliwość zamiast wiązar trapezowy stalowy zastosować wiązar trapezowy drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts