bubblegum 29.01.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam, bardzo proszę osoby bardziej doświadczone w temacie remontów o odpowiedź na pytanie jaka jest rozsądna, średnia, uczciwa, akceptowalna cena za robociznę w sytuacji takiej że:mieszkanie jest w stanie deweloperskim o powierzchni 36 m2- do zadań ekipy remontowej ma należeć pomalowanie ścian na biało i połozenie podłogi- wykonanie białego montażu w łazience (bez wiercenia, kłucia itp) - łazienka o powierzchni 3,5 m2- montaż kuchni z IKEI- ewentualnie jakieś inne drobne prace które mogą wyniknąc w trakcie Mam wycenę od jednego fachowca (nie jest z miejscowości gdzie położone jest mieszkanie, chcieliśmy mu wynając pokój na czas remontu) ale jest w moim odczuciu trochę zawyżona. A w każdym razie mnie się tak wydaję. Bardzo licze na Państwa pomoc, i za wszelkie sugestie z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 29.01.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 jakieś 2 tyś ...plus minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubblegum 29.01.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 No właśnie, pan majster powiedział mi 20 tysięcy (nie, nie pomyłka) i wydalo mi się to przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 29.01.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Łazienkę i inne kafle masz położone?? , samo malowanie bez szpachlowania ??podłogi panele ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubblegum 29.01.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Z uwagi na stan deweloperski nic jeszcze nie jest położone, gołe ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 30.01.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Z uwagi na stan deweloperski nic jeszcze nie jest położone, gołe ściany. A , i tu Cię mamy , do tych 2 tyś można teraz doliczyć łazienkę - jeżeli płytkowanie bez jakiś fanaberii to z białym montażem od 2 do 3,5 tyś , reszta płytek - podejrzewam fartuch w kuchni i podloga , podłoga w przedpokoju , może jakieś płyty gipsowe w postaci sufitow podwieszanych , ale 20 tyś to dalej za dużo , robiłem takie wykończenia i jeszcze się nie zdarzyło aby koszt robocizny przekroczył 10 tyś przy takim metrażu . Musiałbyś wrzucić plan chaty i co dokładnie chcesz mieć zrobione , można to wyliczyć dokładniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubblegum 30.01.2013 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 jar.os, skad to zaskoczenie??wszystko to napisałam w pierwszym poście - podłogi, malowanie ścian, łazienka i skręcanie kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 30.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 jar.os, skad to zaskoczenie?? wszystko to napisałam w pierwszym poście - podłogi, malowanie ścian, łazienka i skręcanie kuchni. Sorki , napisałaś biały montaż ....to juz zupełnie inna para kaloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 30.01.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Biały montaż to jest montowanie armatury , kabiny i innych drobiazgów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 03.02.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 20 tys to ani dużo ani mało. Zależy wszystko w jakim standardzie ma to być wykonane. Sprawę podraża wykonanie łazienki. To koszt od 4-10 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 06.02.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 20 tysi za 36 metrów to dużo za dużo. Koło 10tyś netto to już bardziej...chyba że te 20 to z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 06.02.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Pewnie, za 5 tysi też by się znalazł do roboty. Tylko, że później trzeba materiał na nowo zamawiać.20 tysi za 36 metrów to dużo za dużo. Koło 10tyś netto to już bardziej...chyba że te 20 to z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts