Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończenie małego mieszkania

bubblegum

Recommended Posts

Witam,

bardzo proszę osoby bardziej doświadczone w temacie remontów o odpowiedź na pytanie jaka jest rozsądna, średnia, uczciwa, akceptowalna cena za robociznę w sytuacji takiej że:

mieszkanie jest w stanie deweloperskim o powierzchni 36 m2

- do zadań ekipy remontowej ma należeć pomalowanie ścian na biało i połozenie podłogi

- wykonanie białego montażu w łazience (bez wiercenia, kłucia itp) - łazienka o powierzchni 3,5 m2

- montaż kuchni z IKEI

- ewentualnie jakieś inne drobne prace które mogą wyniknąc w trakcie

Mam wycenę od jednego fachowca (nie jest z miejscowości gdzie położone jest mieszkanie, chcieliśmy mu wynając pokój na czas remontu) ale jest w moim odczuciu trochę zawyżona. A w każdym razie mnie się tak wydaję.

Bardzo licze na Państwa pomoc, i za wszelkie sugestie z góry dziękuję

Z uwagi na stan deweloperski nic jeszcze nie jest położone, gołe ściany.

A , i tu Cię mamy , do tych 2 tyś można teraz doliczyć łazienkę - jeżeli płytkowanie bez jakiś fanaberii to z białym montażem od 2 do 3,5 tyś , reszta płytek - podejrzewam fartuch w kuchni i podloga , podłoga w przedpokoju , może jakieś płyty gipsowe w postaci sufitow podwieszanych , ale 20 tyś to dalej za dużo , robiłem takie wykończenia i jeszcze się nie zdarzyło aby koszt robocizny przekroczył 10 tyś przy takim metrażu . Musiałbyś wrzucić plan chaty i co dokładnie chcesz mieć zrobione , można to wyliczyć dokładniej .