kiczaj1988 29.01.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam wszystkich serdecznie. jestem tu ,,świeżakiem" Zamieżam rozpocząć ,,produkcje"-jeżeli można to tak nazwać budynków gospodarczych czy też garaży. Mianowicie czy według państwa kupno gotowego np.garażu wykonanego w technologi spokrewnionej z technologią szkieletową. o wymiarach 5m x 4m wykończonego z zewnątrz sajdingien, w środku płytą OSB, pokrytego gontem. Całość ocieplona styr.5cm lub wełna, w cenie również brama uchylna 2x2m. Cena takiego obiktu z montażem- ok.6500zł. Proszę wziąść pod uwage estetyke, cenę i jakość blaszaków i budynków oferowanych z płyt warstwowych. Czekam na odpowiedzi i dziękuja z góry. również za słowa krytyki bo i ona jest czasem potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 30.01.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Pomysł ciekawy, 6500 - cena rozsądna. Krytycznie -> ja nie znoszę Sidingu, pomyśl również o innym wykończeniu, choćby otynkowana płyta OSB, płyty elewacyjne włókno-cementowe itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 30.01.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 6500 brutto czy netto, z fakturą czy rachunkiem uproszczonym?Jak z montażem to rozumiem vat 8%, a jak ktoś chce bez montażu?( to takie pytania które mi się nasuwają na myśl, raczej żeby dać możliwość zastanowienia się autorowi, czy takie kwestie przewidział, bo finalnie, one mają znaczny wpływ na rzeczywistą cenę końcową) A co do wykonania - również nie znoszę sidingu (takiego białego itd), ale może teraz są takie sidingi bardzo zbliżone do drewna i może to by dobrze wyglądało? pozdrawiam i trzymam kciuki za każdy własny biznes! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiczaj1988 31.01.2013 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Przepraszam za moje gapiostwo i nie doinformowanie Państwa równiż dziękuje za odpowiedż. Policzyłem to troche: Cena montarzem vat-8%-6,7tys Cena bez mont, vat23%-7,4tys (niecierpie cyferek, wolę żwir, taczkę i pot na czole ) Montarz będzie na moje oko dość prosty, wystarczy raptem wkrętarka, poziomica, 2pary rąk i chęci. Co do sidingu to jest to drewnopodobny-sosna. Za dopłatą ok. 500zł. możliwość zastosowania przy wykończeniu zew. deski składanej na piuro-wpust 12,5x113(106), a co do tynku to czemu nie. Moim założeniem jest by było to jak najprostrze i tanie przy możliwie dobej estetyce i funkcjonalności. Jest to tylko przykład dzięki któremy będę mógł stwierdzić czy warto iść w takim kierunku. Jestem człowiekie GŁUPIM, MOCNYM I ZE WSI więc przepraszam za błędy i żle sformułowane wyrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 31.01.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Policzyłem to troche: Cena montarzem vat-8%-6,7tys Cena bez mont, vat23%-7,4tys (niecierpie cyferek, wolę żwir, taczkę i pot na czole ) Cena jest atrakcyjna moim zdaniem. Nie wiem jeszcze jaka to brama garażowa, i czy z automatem, ale ogólnie, oferta wydaje się atrakcyjna. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts