Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

,,Inny" bud.gosp lub garaż. Czy warto?

kiczaj1988

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie. jestem tu ,,świeżakiem"

Zamieżam rozpocząć ,,produkcje"-jeżeli można to tak nazwać budynków gospodarczych czy też garaży.

Mianowicie czy według państwa kupno gotowego np.garażu wykonanego w technologi spokrewnionej z technologią szkieletową. o wymiarach 5m x 4m wykończonego z zewnątrz sajdingien, w środku płytą OSB, pokrytego gontem. Całość ocieplona styr.5cm lub wełna, w cenie również brama uchylna 2x2m.

Cena takiego obiktu z montażem- ok.6500zł. Proszę wziąść pod uwage estetyke, cenę i jakość blaszaków i budynków oferowanych z płyt warstwowych.

Czekam na odpowiedzi i dziękuja z góry. również za słowa krytyki bo i ona jest czasem potrzebna.

6500 brutto czy netto, z fakturą czy rachunkiem uproszczonym?

Jak z montażem to rozumiem vat 8%, a jak ktoś chce bez montażu?

( to takie pytania które mi się nasuwają na myśl, raczej żeby dać możliwość zastanowienia się autorowi, czy takie kwestie przewidział, bo finalnie, one mają znaczny wpływ na rzeczywistą cenę końcową)

A co do wykonania - również nie znoszę sidingu (takiego białego itd), ale może teraz są takie sidingi bardzo zbliżone do drewna i może to by dobrze wyglądało?

pozdrawiam i trzymam kciuki za każdy własny biznes!

Przepraszam za moje gapiostwo i nie doinformowanie Państwa równiż dziękuje za odpowiedż.

Policzyłem to troche:

Cena montarzem vat-8%-6,7tys

Cena bez mont, vat23%-7,4tys (niecierpie cyferek, wolę żwir, taczkę i pot na czole ;) )

Montarz będzie na moje oko dość prosty, wystarczy raptem wkrętarka, poziomica, 2pary rąk i chęci.

Co do sidingu to jest to drewnopodobny-sosna.

Za dopłatą ok. 500zł. możliwość zastosowania przy wykończeniu zew. deski składanej na piuro-wpust 12,5x113(106),

a co do tynku to czemu nie.

Moim założeniem jest by było to jak najprostrze i tanie przy możliwie dobej estetyce i funkcjonalności.

Jest to tylko przykład dzięki któremy będę mógł stwierdzić czy warto iść w takim kierunku.

Jestem człowiekie GŁUPIM, MOCNYM I ZE WSI więc przepraszam za błędy i żle sformułowane wyrażenia.