Kind 29.01.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Mam pytanie dot regulatorow pokojowych do piecow gazowych. Obecnie mam euroster 2000 jednak nie ukrywam ze ma on histereze 1st C co wydaje sie duzo, po wylaczeniu pieca sa duze roznice temperatur do czasu ponownego wlaczenia. Rozgladalem sie i chcialbym go wymienic , ale nie znalazlem niczego mechanicznego - nie elektronicznego o hosterezie okolo 0,5 stopnia, Mam rowniez pytanie czy histerezy elektronicznych regulatorow okolo 0,2 st C nie sa zbyt male i kazdy podmuch powietrza bedzie powodowal zalaczenie pieca ? Zastanawiam sie jaki wybrac czy 0,2 czy raczej 0,5 , nie ukrywam ze najlepszy bylby mechaniczny, bimetal , a nie elektroniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 29.01.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Mechaniczny będzie zawsze mało dokładny. Elektroniczne są inteligentne i się uczą. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 30.01.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jak masz instrukcję obsługi, to popatrz - po zdjęciu regulatora ze ściany pod spodem są 3 lub 4 przełączniki dip switch, którymś tam zmieniało się histerezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kind 30.01.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Mechaniczny będzie zawsze mało dokładny. Elektroniczne są inteligentne i się uczą. pozdr adam co to znaczy ze sie ucza? oj chyba kolege ponioslo, to zwykly uklad gdzie temp oscyluje wokolo ustawionej, dziwne jest tylko ze mierza z dokladnoscia 0,5 stopnia a ustawia sie 0,25 stopnia, nie wiem na czym to polega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 30.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Mój pokojowy regulator poszedł w kąt, gdy się okazało, że niemożliwe jest znalezienie takiego miejsca w domu, gdzie nie ma żadnych zakłóceń, powiewów, obecności ludzi i t.p. Dodatkowo (czego nikt mi zawczasu nie uzmysłowił) wyłączał WSZYSTKO (w tym i "podłogówkę" ). Gdy się dowiedziałem ile kosztuje dodatkowe wyposażenie, przy którym kocioł oddzielnie steruje grzejnikami i "podłogówką", to machnąłem ręką i pogodziłem się z jego "taktowaniem". Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts