ms-6 30.01.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam.Wiem , że tego typu pytań jest wiele ale czas płynie i myślę , że nowe technologie wymuszają na nas, że należy ciągle powtarzać to pytanie (nowe sterowniki, palniki itp).Proszę o pomoc w wyborze pieca na eko-groszek dla domu nowo-budowanego o powierzchni 102 m2. Jakie producenta polecacie , jaki piec itp? Za udzielone odpowiedzi bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Nowe technologie wymuszają by nie pchać kotła na węgiel do domu 102m2! A właściwie to już do żadnego nie powinno się tego robić. Przepisy powinny tego zabraniać, Kraków już się do tego szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.01.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam. Wiem , że tego typu pytań jest wiele ale czas płynie i myślę , że nowe technologie wymuszają na nas, że należy ciągle powtarzać to pytanie (nowe sterowniki, palniki itp). Proszę o pomoc w wyborze pieca na eko-groszek dla domu nowo-budowanego o powierzchni 102 m2. Jakie producenta polecacie , jaki piec itp? Za udzielone odpowiedzi bardzo dziękuję Zajrzyj tutaj jeśli jesteś zainteresowany: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?65781-RANKING-KOT%C5%81%C3%93W-NA-EKO-GROSZEK/page769 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.01.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Nowe technologie wymuszają by nie pchać kotła na węgiel do domu 102m2! A właściwie to już do żadnego nie powinno się tego robić. Przepisy powinny tego zabraniać, Kraków już się do tego szykuje. Zabronić to powinni ci tu pisać choć przy tak małym domku można było coś innego wybrać z tym że trzeba było trochę wcześniej o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Zakazać powinno się budować nowe domy ogrzewane węglem! http://www.chronmyklimat.pl/inicjatywy-lokalne/10600-krakow___zakaz_palenia_weglem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.01.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Liwko pogadaj sobie z arturkiem choć narzekał ostatnio że nie darzycie się już sympatią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 30.01.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Liwko, umiesz czytać?? Jeśli tak, to przeczytaj uwaznie pytanie, jakie zadał założyciel wątku. Jeśli nie potrafisz na nie odpowiedzieć, to w.....j.ms-6, odpowiem Ci tak. Szukaj jak najmniejszego kotła o jak najmniejszej mocy. Koledzy karoka, minertu i inni w wątku, który przytoczył Ci karoka, napewno chętnie doradzą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Skoro dom jest nowo budowany, to jest jeszcze szansa uratować biedaka by nie poszedł tą drogą. Wam widać na człowieku nie zależy A mnie takich jest żal bo nie wiedzą co czynią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 30.01.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Zakazać powinno się budować nowe domy ogrzewane węglem! http://www.chronmyklimat.pl/inicjatywy-lokalne/10600-krakow___zakaz_palenia_weglem Następny naganiająco-zakazujacy. Kwestie ekonomicznego spalania węgla kamiennego była już wielokrotnie wyjaśniana w tym wątku. Pisaliśmy, że problemem nie jest to że się spala tylko sposób w jak się spala. Publikowałem zdjęcie swojego komina i tego „syfu”, który podobni powinien się z niego wydobywać, a nie chce. Jak dla mnie trzeba być albo kompletnym d…bilem, albo cwanym naganiaczem żeby nie chcieć tego zrozumieć. Livko sprawiasz raczej wrażenie inteligentnego, pomyśl o swoim kominku i prądzie do swojej PC, który jak by nie było powstaje właśnie ze spalania najgorszych gatunków węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ale lepszy jest jeden wysoki komin, z porządnymi filtrami niż tysiące kopcących potworków Moim zdaniem kocioł na węgiel w nowym domu w XXI wieku to nieporozumienie i powinno się tego zakazać. I jestem pewien, że prędzej czy później to nastąpi. Zresztą oprócz Krakowa były na tym forum przykłady gdzie takich inwestycji już nie wolno czynić. Spiralka ruszyła panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Po za tym, czy moja PC jest nie ekologiczna (nie cierpię tego słowa, wolał bym nie kopcąca) czy nasze elektrownie? A do mnie specjalnie płynie prąd z wiatraka, który stoi kilka kilometrów dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.01.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Dajcie spokój chłopaki bo znowu się burza rozpęta a chłopak zamiast się coś dowiedzieć to tylko obelg i pierdół się naczyta. Niektórzy są już tacy "akuratni" i włażą między wódkę a zakąskę Czy włażę tam gdzie ktoś pyta o np. PCi i nawracam żeby tego błędu nie robił Czasem się zdarzy ale nie żeby nawracać a prostować to co inni wypisują o tym czego na oczy nie widzieli i wmawiają innym jakie to zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No dobra, będę grzeczny 1. Do tak małego domu nie zastosował bym kotła na paliwa stałe (pomijam że do innych też nie ) 2. A jeżeli już być musi i nic z tym się nie da zrobić, dałbym malutki kociołek i bufor. Że mnie to przez gardło przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.01.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No to co w nawiasie jeszcze tak nie bardzo Reszta to już nawet z sensem. Jednak potrafisz jak chcesz hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.01.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Liwko żeby nie było że jestem zaślepiony tylko wunglem, zobacz co odpisałem koledze który ma podobny dylemat i pisze w temacie wylinkowanym prze zemnie wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ja zawsze powtarzam, najbardziej jetem zadowolony po kolei z: -wentylacji mechanicznej (komfort) -podłogówki w całym domu (komfort) -stacji uzdatniania wody (mamy twardą wodę a więc komfort) -dopiero na czwartym miejscu PC. Oprócz tego że grzeje i to w dodatku tanio to jest nudna. Nawet fajki przez nią rzuciłem i kielicha nie ma gdzie chlapnąć. Przestałem przez nią pić i palić! Czyli ewidentne oszczędności na ogrzewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.01.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Taa i jeszcze żonkę przez bazgranie na forum nie pukniesz to na "P" ci tylko plucie zostanie hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Taa i jeszcze żonkę przez bazgranie na forum nie pukniesz to na "P" ci tylko plucie zostanie hehe. A właśnie, z gęby mi nie jedzie to i pożycie wzrosło. No same plusy z tej PC hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.01.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Także następny plus dla PC, ten mi wychodzi na pierwsze miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 30.01.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam. Wiem , że tego typu pytań jest wiele ale czas płynie i myślę , że nowe technologie wymuszają na nas, że należy ciągle powtarzać to pytanie (nowe sterowniki, palniki itp). Proszę o pomoc w wyborze pieca na eko-groszek dla domu nowo-budowanego o powierzchni 102 m2. Jakie producenta polecacie , jaki piec itp? Za udzielone odpowiedzi bardzo dziękuję Najmniejszy, jaki może być to 7kW a deko większy 12kW Jak jesteś zainteresowany - zapraszam do kontaktu na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts