Blackhorseman 30.01.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam Czy ktos probowal usunac ryse z glazury szkliwionej proszkiem do polerowania szkla (tlenkiem ceru) ? Mam delikatna ryse na szkliwie. Nie jest zbytnio widoczna. Po przemyciu woda znika, ale po zakurzeniu znowu sie pojawia. Rysa nie jest gleboka, delikatnie wyczuwalna palcem i widac ja z okolo 70 cm. PozdrawiamBlackhorseman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.02.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ja akurat swego czasu używałem tlenku ceru do wyprowadzenia rys na szybie samochodowej.Długotrwała i mozolna robota.Rezultaty tylko przy rysach włosowatych czyli grubości włosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 01.02.2013 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Jestem chemikiem z wykształcenia. Pamiętam ciężary atomowe podstawowych pierwiastków ale cer? Sprawdziłem jest taki pierwiastek. Metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackhorseman 06.02.2013 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No wlasnie tlenkiem ceru szlifuje sie lekko zarysowane szklo... Zastanawiam sie czy ze szkliwem tez by sobie poradzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts