Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotły ATAG opinie i doświadczenia

hydraulik_

Recommended Posts

• 7 months później...
  • 4 weeks później...

szczęśliwi posiadacze tych kotłów widocznie nie przesiadują na forum.

Hydraulik podzielam Twoje zdanie. Super maszyna, ciężko z czyś innym porównać są klasą samą w sobie.

Właśnie jestem na ukończeniu swojego domu i mam dylemat, ale raczej będzie to ATAG. Jak zadziała to podzielę się uwagami jako użytkownik. Teraz mogę jedynie jako serwisant tych kotłów.

Szczęśliwi posiadacze chwalą się produktami wszem i wobec dzięki temu rośnie ich popularność a tym samym jeszcze większy szum wokół nich....

A wy w kolejnym wątku sami się napędzacie.

Pozdrawiam :)

Czy sprzedam Viessmana czy Junkersa czy ATAG-a i tak zarobię .

Jeżeli uważasz ,że informacje od ludzi nie związanych z branżą będą rzetelne i wartościowe to omijaj wpisy tego typu.

My się przedstawiamy

Fajnie że wiem iż są Atagi, ale i tak czekam na kolejne opinie użytkowników. Mam tylko nadzieję, że nie zacznie się jak na innych forach i na tym także - nagle będą się pojawiać opinie użytkowników z jednym/dwoma postami strikte markteting. Naprawdę liczę na rzetelne opinie użytkowników nie sprzedawców nie instalatorów.

Fajnie że wiem iż są Atagi, ale i tak czekam na kolejne opinie użytkowników. Mam tylko nadzieję, że nie zacznie się jak na innych forach i na tym także - nagle będą się pojawiać opinie użytkowników z jednym/dwoma postami strikte markteting. Naprawdę liczę na rzetelne opinie użytkowników nie sprzedawców nie instalatorów.

To dokładnie tak jak ja.Przeczytaj początek.

Ja je znam od środka

Mają wymiennik ciepła o konstrukcji uniemożliwiającej zabrudzenie.Konstruktorzy postawili na samoczyszczenie wymiennika i maksymalny odbiór ciepła.

A nie podoba mi się automatyka .A konkretnie niezbyt przyjazna komunikacja w wersji podstawowej.Można dokupić dodatkowy sterowniki,ale drogi.

To ,że kocioł jest czysty poprawia sprawność i parametry spalania .

Oczywiście nie spali dużo mniej gazu niż inny kondensat.

Ale kiedy rozpatrujemy Viessmana ,Junkersa,Bretie,itp to warto pomyśleć o ATAG.

Te kotły potrafią zapewnić wysoki komfort cwu bez zasobnika.

Cóż znam kilka kociołku i pewne rzeczy mnie wkurzają , w ATAGu wkurza mnie najmniej .

Ale może tylko do momentu głębszego poznania .Też pytam o doświadczenia.

Nie jestem zwolennikiem testowania na klientach.

Właśnie kupiłem i zamontuję u siebie zamiast Bretiaka

Ja je znam od środka

Mają wymiennik ciepła o konstrukcji uniemożliwiającej zabrudzenie.Konstruktorzy postawili na samoczyszczenie wymiennika i maksymalny odbiór ciepła.

A nie podoba mi się automatyka .A konkretnie niezbyt przyjazna komunikacja w wersji podstawowej.Można dokupić dodatkowy sterowniki,ale drogi.

To ,że kocioł jest czysty poprawia sprawność i parametry spalania .

Oczywiście nie spali dużo mniej gazu niż inny kondensat.

Ale kiedy rozpatrujemy Viessmana ,Junkersa,Bretie,itp to warto pomyśleć o ATAG.

Te kotły potrafią zapewnić wysoki komfort cwu bez zasobnika.

Cóż znam kilka kociołku i pewne rzeczy mnie wkurzają , w ATAGu wkurza mnie najmniej .

Ale może tylko do momentu głębszego poznania .Też pytam o doświadczenia.

Nie jestem zwolennikiem testowania na klientach.

Właśnie kupiłem i zamontuję u siebie zamiast Bretiaka

witam

dzięki za dziś i pisz jak się będzie sprawował u ciebie wpracy:)

ja też nie lubię "testowania u klienta"

masz może jakieś doświadczenie z De Dietrichem - pytam o MCR3

pozdrawiam