gahan 31.01.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Jakie macie rozwiązania - wykończenia podłogi wokół kominka? Pytanie szczególnie do tych, co mają drewniane podłogi, deski, parkiety, panele itp. Mamy kominek portalowy; podstawa wysunięta na salon i myślałam,że nie będzie potrzeby zabezpieczania podłogi przed brudem z kominka. Mamy położony parkiet, który oczywiście się rozsycha wokół kominka i musimy to "otoczenie" jakoś inaczej rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 31.01.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Może jakiś marmur, jeżeli nie przepadasz za terakotą? Może jednak być delikatnie widoczna różnica wysokości pomiędzy deską, a płytą marmurową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 31.01.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Karlsen:) z marmuru kremowego mamy właśnie zrobiony prosty portal kominkowy ( dojdą jeszcze belki na obudowę), podstawa "wychodzi" na salon na 15 cm . Myślałam właśnie o taki samym marmurze na podłogę wokół, ale bałam się,że będzie tego za dużo i wyjdzie cmentarnie - nagrobkowo. Chociaż ... może przesadzam ? Na podłodze jest jesionowy parkiet w jodełkę, dobranie odpowiednich kolorem i fakturą płytek będzie bardzo trudne - widziałam takie "wstawki" u kilku znajomych i nie wyglądało to dobrze. Być może źle dobrane - nie wiem. Praktyczne - ale niezbyt grały z podłogą. A teraz widok nowego parkietu ze szparami mnie dołuje, bo to dopiero pierwszy sezon kominkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 31.01.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Karlsen:) z marmuru kremowego mamy właśnie zrobiony prosty portal kominkowy ( dojdą jeszcze belki na obudowę), podstawa "wychodzi" na salon na 15 cm . Myślałam właśnie o taki samym marmurze na podłogę wokół, ale bałam się,że będzie tego za dużo i wyjdzie cmentarnie - nagrobkowo. Chociaż ... może przesadzam ? Na podłodze jest jesionowy parkiet w jodełkę, dobranie odpowiednich kolorem i fakturą płytek będzie bardzo trudne - widziałam takie "wstawki" u kilku znajomych i nie wyglądało to dobrze. Być może źle dobrane - nie wiem. Praktyczne - ale niezbyt grały z podłogą. A teraz widok nowego parkietu ze szparami mnie dołuje, bo to dopiero pierwszy sezon kominkowy Szkło hartowane (bezbarwne) dowolny kształt i wymiar:) dzięki niemu będziesz mogła cieszyć się widokiem parkiety zarazem będzie on zabezpieczony:) Bądź też szkło hartowane barwione (dowolny kolor z palety RAL). Polecam skorzystać z usług firmy Węgier Glass. Zrobią wszystko z szkłem hartowanym czego szukasz i potrzebujesz:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 31.01.2013 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Szkło hartowane - dobry pomysł ...Tylko jak będzie się zachowywał parkiet pod taką osłoną ?Może ktoś ma takie rozwiązanie? Z jakimi cenami trzeba się liczyć - nie mogę znaleźć namiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 31.01.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Szkło hartowane - dobry pomysł ... Tylko jak będzie się zachowywał parkiet pod taką osłoną ? Może ktoś ma takie rozwiązanie? Z jakimi cenami trzeba się liczyć - nie mogę znaleźć namiarów http://www.wegierglass.com.pl/ Zadzwoń a dowiesz się wszystkiego:) Pozdrawiam:) P.S. W razie czego proponuję grubość 8mm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 02.02.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 A ja mam płytę mosiężną walcowaną w kształcie półkola, robione na zamówienie. Na podłodze deski dębowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 03.02.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 mamy panele w pokoju z kominkiem, pod kominkiem położone są kafelki w podobnym kolorze do podłogi, całość po brzegach zabezpieczona listwą w kolorze paneli ( jakiś plastik to chyba). Myje się dobrze, jak czasem coś wypadnie z kominka to problemu nie ma. MI tam się podoba całość kosztowała nas może z 60 zł ( 2 listwy + paczka kafelek, klej do płytek został nam z remontu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 04.02.2013 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 mamy panele w pokoju z kominkiem, pod kominkiem położone są kafelki w podobnym kolorze do podłogi, całość po brzegach zabezpieczona listwą w kolorze paneli ( jakiś plastik to chyba). Myje się dobrze, jak czasem coś wypadnie z kominka to problemu nie ma. MI tam się podoba całość kosztowała nas może z 60 zł ( 2 listwy + paczka kafelek, klej do płytek został nam z remontu) No właśnie nie chciałam płytek, bo przy parkiecie w jodełkę dodatkowa faktura płytek i fug daje wrażenie chaosu czy jakiegoś nieuporządkowania. W każdym razie nie umiem tego miejsca w ten sposób zagospodarować. Przy deskach czy panelach - kawałek z z inną podłogą już nie robi takiego wrażenia. Chyba,że jednak ktoś się pochwali płytkami wokół kominka przy parkiecie na reszcie podłogi. mirawoj także miałam na uwadze, ale złoty kolor jakoś musi też grać z resztą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_S 04.02.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 A może taka płytka 1 szt 60x120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.02.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Trochę inne opcje http://2.bp.blogspot.com/-LTmUBKa52SA/TyCpHn0NtsI/AAAAAAAABAI/81Hy1Ckb_2Y/s640/bear-skin-rugs-polar-bear-F1.jpg lubhttp://p2.la-img.com/197/875/394995_1_l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 04.02.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 ja bym dała identyczny marmur jak na kominku- jeśli masz parkietw jodełke to chyba nie bedzie aż tak problematyczne wyciągnąć kilka deszczułek- szyba może też jest fajnym pomysłem ale ja bym zbyt wielu materiałów nie mieszała-tym bardziej, ze 15 cm to wąski pasek i na pewno nie zrobi sie nagrobkowo (nawet jak bys zrobiła z 30cm to nadal nie bedzie to wiele (oczywiscie 30 cm strzeliłam -wszystko musi w miare rozmiarowo do siebie pasować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 jaki piękny, przytulny kąt ( u MR-S - bo za zwierzętami na podłodze nie jestem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 05.02.2013 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Trochę inne opcje http://2.bp.blogspot.com/-LTmUBKa52SA/TyCpHn0NtsI/AAAAAAAABAI/81Hy1Ckb_2Y/s640/bear-skin-rugs-polar-bear-F1.jpg lub http://p2.la-img.com/197/875/394995_1_l.jpg no i jak tu ogrzać się przy kominku jak takie coś go strzeże ? brrrr może uda mi się zrobić zdjęcie, zobaczycie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurek 07 30.12.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Szkło hartowane (bezbarwne) dowolny kształt i wymiar:) dzięki niemu będziesz mogła cieszyć się widokiem parkiety zarazem będzie on zabezpieczony:) Bądź też szkło hartowane barwione (dowolny kolor z palety RAL). Polecam skorzystać z usług firmy Węgier Glass. Zrobią wszystko z szkłem hartowanym czego szukasz i potrzebujesz:) Pozdrawiam:) Szkło będzie się przesuwało po parkiecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ko_slask 30.12.2014 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Wystarczy zastosować silikonowe małe gumy pod hartowana tafle, bądź pod całość, by szyba nie jeździła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 31.12.2014 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 No tak, sezon minął i rozpoczął się kolejny, a ja dalej nie mam zabezpieczenia przed kominkiem, chociaż jestem zdecydowana na szybę hartowaną. A teraz problem leży w "śmierdzącym " kominku i prawdopodobnie będziemy musieli jakoś go przerobić - więc będzie pierwszy remont, zmiany itd. Myśleliśmy,że kominek się wypala i stąd ten dziwny zapach po jego rozgrzaniu. Niestety paliliśmy już kilkadziesiąt razy, a problem został - doczytałam tu na forum,że "wełnowce" tak mają. Nie wiem co mamy zrobione nie tak - chociaż robili go fachowcy .... albo "fachowcy" ;( I tak - szyba zeszła na odległy plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parambuk 31.12.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Płyta miedziana będzie pasować do każdego wnętrza. Jeżeli już w ogóle potrzeba coś tam położyć. A rozsychanie parkietu czy desek to oczywiste - dla tego, kto już to ma za sobą. Nie wiem czy istnieje podłoga z drewna, która się nie zmieni przy kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 02.01.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 U mnie tak wyglądają płytki wokół kominka. W salonie są panele. Całość raczej się zgrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts