Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSPÓLNY POKÓJ DLA RODZEŃSTWA (CHŁOPCA i DZIEWCZYNKI)

annNS2

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WIELKI POWROT!! ;) po ostatnich wydarzeniach jakos sceptycznie podchodzilam do zakupu lozka pietrowego (dla niewtajemniczonych - corka ma, lat juz prawie dwa zlamala noge czyniac lot z Par'a'Petu!) ;) do tego jeszcze moje ciagłe niezdecydowanie i chec stworzenia 'pokoju idealnego' sprawilo ze o pokoju tym calkowicie zapomnialam ;)

od poczatku zalozeniem byl pokoj kolorowy, nietuzinkowy, a wyszlo jak wyszlo ;) no zle nie jest ale nie ma efektu WOW ;) biale sciany do mnie jednak nie przemawiaja, wszyskie kolorowe tez nie, byl tez w planie pokoj w pasy (ktore nawet wykleilam!)...no ciagle cos mi nie lezalo ;) az w koncu! uwaga uwaga - postanowilam polaczyc wszystko co mi sie podoba w jedna calosc! (no chyba nie moglo byc inaczej - taki juz durny charakter ze chce miec wszystko naraz!) :)

a zatem ;)

sciany: niebieska zostaje niebieska :) zielona zostanie wzmocniona, ale tylko jedna (tam gdzie male biureczko mojego lotnika i lozko), sciana z drzwiami - tadaaaam - zostanie pomalowana w czarno biale szerokie pasy, a przeciwlegla do zielonej bedzie - BIALA :)

do tego pojawil sie dywan idealny http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30287821/ wiec go kupie :)

no chyba ze ktos skutecznie mnie od tego szalonego planu odwiedzie, choc zaznaczam ze bedzie ciezko, zwlaszcza ze taki pokoj juz ktos realizuje (tzn polaczenie wszystkich moich pomyslow w jedno!) i to mnie utwierdzilo w przekonaniu ze bedzie dobrze :)

cdn...

no pokaze, ale nie ma co porownywac do mojego dzieciowego ;) raz ze ten pokoj jest ze 3xwiekszy ;) dwa na pewno nie bedzie tak zagracony, a poza tym sa w nim dopiero sciany pomalowane i nic wiecej :)

projekt pokoju dzieciecego dla chlopca.jpg

no i co ja zrobie ze to do mnie przemawia ;) do tego jeszcze ze dwie plaskate pufy do siedzenia ktore da sie wsunac pod lozko...w kobaltowym kolorze :rolleyes:

dwie baby.jpg

Myślę że należy zacząć urządzać wspólny pokój od doboru zasłon i firan,a potem kolory ścian i reszty dodatków, ponieważ najtrudniej dobrać dzieciom właśnie zasłony,chłopcy chcą w piłki a dziewczynki w lalki czy kwiatki. Bardzo ładne zasłony ostatnio widziałam na stronie http://miniroom.pl i takie ładne poduszki i obrazki.Polecam. Edytowane przez grazyna34

Myślę że należy zacząć urządzać wspólny pokój od doboru zasłon i firan,a potem kolory ścian i reszty dodatków, ponieważ najtrudniej dobrać dzieciom właśnie zasłony,chłopcy chcą w piłki a dziewczynki w lalki czy kwiatki. Bardzo ładne zasłony ostatnio widziałam na stronie http://miniroom.pl i takie ładne poduszki i obrazki.Polecam.

no fajne ma Pani te tkaniny :p tylko torche drogo ;)

poza tym, dziekuje za rady, ale w calym mieszkaniu mam zaluzje, nigdzie nie mam zamiaru wieszac firanek czy tym bardziej zaslon...;)

i jescze jedno ostatnio mnie dreczy ;) sciana za lozkiem w sypialni...obecnie jest tam obrzydliwa (i nie o sam wzor chodzi tylko o to jak jest polozona i zniszczona) tapeta...i tak sobie mysle nad tapeta...w czarna cegle...;) i zeby ja tak na cala sciane walnac...

ale najpierw - dzieciowy :D lozko i malowanie po urlopie, czyli juz niebawem ;)

Ania, a do 185 są materace?

Poduchy czadzior :D a sypialnie musiałabyś trochę bardziej pokazać :yes:

sa sa, robia i lozka i materace pod wymiar ;)

materac 180x90, z rama dokladnie 188...obecnie mam 186 wiec trzeba bedzie zdemontowac i przyciac listwe ;)

przyjdzie czas i na sypialnie...po finale 'project kids room' ;)

:)

dywan prezentuje się galancie :)

na fotce z www nie robił wrażenia zbyt ;)

ale mi się te fronty nie podobają - za dużo się dzieje bo i ściany kolorowe i fronty i podła zabawek... wymieniłabym drzwiczki na jednokolorowe wszystkie

no ale może na żywo jest inne wrażenie, tak jak piszesz?

podusia fajna :) takie dwustronne są extra pomysł to jakby mieć dwie :D wykorzystam go bo jak zamawiałam materiały na poduszki dla dzieciaków to zaćmienie miałam i zamówiłam za mało by dwustronnie dać :mad: to teraz mam jak znalazł :lol2:

• 8 months później...