pitctab 31.01.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam,Mam działkę która powstała wskutek podziału pola. Tak się składa że na mojej działce był wcześniej wjazd z drogi wojewódzkiej. Po podziale powstała droga wewnętrzna w innym miejscu z której formalnie moja działka ma wjazd. (stary z tego co twierdzi poprzedni właściciel jest do usunięcia)Z uwagi na różne aspekty chciałbym dalej korzystać ze starego zjazdu a nawet go przesunąć odsuwając od nowo powstałego zjazdu. W tej chwili odległość wynosi ok.15-20 m. W oddziale rejonowym Zarządu Dróg Wojewódzkich nie powiedziano mi jednoznacznie czy mogę korzystać ze starego zjazdu czy nie. Z tego co wywnioskowałem to pewnie okaże się gdy będę chciał postawić bramę. A sprawa wygląda tak że od zjazdu chcę uzależnić położenie domu na działce. Więc chciałbym to już jednoznacznie wiedzieć teraz.. Czy mam udać się do centralnego zarządu w tym przypadku w Warszawie czy po prostu udawać że się nic nie stało i korzystać ze starego zjazdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 31.01.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Decyduje o wszystkim URZĄD. Musisz napisać oficjalne pismo/podanie (umotywować trzeba ) o wydanie jakiejkolwiek decyzji dołączając rysunki/szkice i podając numer KW działki.Przepisowo mają do 30 dni na udzielenie odp..W mojej opinii temat nie do przeskoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 10.04.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Zależy w jaki stanie jest zjazd z DW. Jeśli dobry to możesz korzystać. Jeśli zły o możesz mieć problemy z jego remontem na etapie uzgadniania jego przebudowy. Aby zjazd przesunąć musisz wystąpić do ZDW o decyzję na lokalizację zjazdu. Jeśli otrzymasz pozytywną zrobić projekt zjazdu, uzyskać w Urzędzie Wojewódzkim pozwolenie na budowę. Jeśli będziesz musiał wykonać przepust dowiedz się w UW czy nie będą wymagali pozwolenia wodnoprawnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts