Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mychy, Dit'a i Tośki Z182

Recommended Posts

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam się u Ciebie!

Piękny domek wybraliście, a i plan bardzo ambitny dotyczący przeprowadzki. Ale spokojnie, już wielu na tym forum pokazało że można.

A macie już adaptację projektu? Zastanawia mnie przeniesienie kuchni w miejsce pokoju. Tam jest ściana nośna więc jakiś długaśny podciąg będziecie robić?

no wlasnie ta adaptacja moze was sporo kosztowac, nam tez zmiany wychodzily drozej niz od nowa robienie wiec dlatego robilismy indywidualny bo tak sie wzorowalismy na fobos z dobre domy, my tez mamy zamiar sami budowac zobaczymy jak wyjdzie:) i tez mamy budowa oddalona 20 km, wiec mysle ze zejdzie nam ze dwa lata:)oczywiscie zalezy od finansow, ja z kolei nie chce mieszkac na placu budowy chyba wole zrobic wsio ewentualnie bez gornej lazinki i dopiero sie wprowadzic boje sie ze pozniej prace wykonczeniowe beda wolno szly, wiekszosc tak ma

Gratuluję decyzji o budowie i wybranego planu, trzymam kciuki za szybkie postawienie wymarzonego domu :)

No i przede wszystkim witam prawie że sąsiadów, bo ja także z powiatu wielickiego, ale gmina już nie Wieliczka. Czy Wasza działka znajduję się w gminie na literkę B.? Bo jakoś znajomo mi ten teren wygląda....

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam się u Ciebie :hug: fajny projekt - baaardzo (!) ambitny plan więc z pewnością będę mocno trzymała kciuki i zagrzewała do walki - bo niestety, co widzę po naszej budowie - budowanie to walka...walka z czasem, pieniędzmi, 'fachofcami", a często także z drugą połową (tą, z którą zazwyczaj sypiamy :lol2:).....póki co życzę szybkiej drogi przez urzędniczą mękę - a gdy już będziecie dumnymi posiadaczami PnB to się dopiero zacznie jazda bez trzymanki:yes: (chyba, że Wy z tych poukładanych Inwestorów, ze wszystkim przemyślanym na długo przed decyzją o budowie :cool: ) Edytowane przez Justka_krk

Żadne "słowa otuchy" tak nie uspokoją jak szklanki melisy w ciągu dnia, a po 18 dobry drink ew. kilka lampek wina :lol2:.....wojen z drugą połową w sprawie budowy przeżyłam już...naście (jeśli nie dziesiąt) wniosek zawsze ten sam: on taki dobry, spokojny, ugodny a ja się 'czepiam', 'rzucam', 'szaleję'....więc szaleję dalej:yes: - teraz w temacie łazienek, które nadal nie wybrane, a czas na zakup płytek się zbliża....wybrane przeze mnie pierwotne szarości, zostały z miejsca radykalnie skreślone przez M, by ostatnio powrócić jako jego genialny pomysł aranżacyjny - wraz z zapytaniem: "dlaczego Ty się upierasz przy kolorach, przecież szare łazienki są takie ładne".....http://emotikona.pl/emotikony/pic/boks.gif

• 3 weeks później...
Za to kanalizacja się robi i pewnie szambo nam już nie będzie potrzebne.

Działka wygląda bajecznie - szkoda tylko, że to nie obraz grudniowy, a marcowy :(....

ale jak mawiają: 'nie ma tego złego' - ominą Was uroki szamba, tudzież przydomowej oczyszczalni - to jest plus, kanalizacja to jednak meeeega wygoda :yes:

• 2 weeks później...